Kaip rašoma internetinėje laikraščio "Mainichi Shimbun" versijoje anglų kalba, kitaip nei pirmtakės, per šintoistinę tuoktuvių ceremoniją 36 metų Sayako pasipuoš vakarietiško stiliaus ilga balta vestuvine suknele, o per prabangiame Tokijo viešbutyje "Imperial" vyksiantį pokylį vilkės tradiciniu apdaru.

Netrukus pora tapsiantys seniai pažįstami sužadėtiniai, kurių romanas užsimezgė prieš dvejus metus per Sayako vyresniojo brolio surengtą vakarėlį, per iškilmes taip pat atsisakė tradicinių oficialių "tarpininko" paslaugų ir susirinkusių svečių akivaizdoje nepjaustys vestuvių torto, nurodo laikraštis.

Be to, pokylio metu jiedu nesėdės ant atskiros pakylos puošnios širmos fone, kaip buvo 1960 metais, kai princesė irgi tekėjo už nekilmingo jaunikio.

"Tai, kad per jų vestuves nebus tarpininko, o jaunoji ir jaunikis sėdės prie to paties stalo ir linksminsis kartu su kitais svečiais, užuot sėdėję paauksuotos širmos fone, liudija šiuolaikišką stilių, - cituoja laikraštis vestuvių žurnalo redaktorių Hidetaka Takemoto. - Akivaizdu, kad pora derinasi prie modernaus stiliaus ir tuo pačiu siekia išlaikyti individualumą".

Princesė Sayako, neoficialiai vadinama Nori vardu, po santuokos su 39 metų Tokijo savivaldybės planuotoju Y.Kuroda paliks imperatoriškąją šeimą, o jų vaikai neturės teisės paveldėti sosto.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją