„Lietuvos rytui“ moteris sakė, kad sužinojo, jog tikrasis antrojo dukters Sandros vaikelio tėvas yra ne Nigelas Jeremy Macaulay, dar žinomas Westo pavarde, tačiau Raulis, kuris mokėjo nuomą už dukters būstą ir iš tiesų ją mylėjo. Šiaulietė sakė žinanti, kad būtent šis vyras pirmasis ir pastebėjo, jog S. Grafinina yra dingusi.

B. Grafinina pasakojo, kad būtent Raulis nupirko vaikeliui visus reikalingus daiktus ir rūpinosi jos dukra, o gyvendama ir leisdama laiką su juo dar Anglijoje ji pasikeitė į gerąją pusę, nors šis pokytis truko neilgai. Tiesa, ir vėliau ji vykdavo susitikti su savo mylimuoju.

„Jis pasirodė esąs geras žmogus, Anglijoje priglaudė Sandrą, padėjo jai. Džiaugiausi ir dėl to, kad duktė pagaliau atsikratė N.J.Macaulay ir dabar galės ramiai, tvarkingai gyventi. Raulis išnuomojo Sandrai erdvų butą Šiaulių centre, už nuomą kas mėnesį mokėjo po 500 eurų“, – rašoma jos interviu.

DELFI primena, kad mįslingai liepos 18-ąją dingusi moteris iki šiol nėra rasta. Buvusios „Olialia" mergaitės ir save modeliu pristačiusios lietuvės paieška tęsiasi jau nuo vasaros mėnesius, tačiau kol kas šioje istorijoje klausimų yra kur kas daugiau, nei atsakymų.

S. Grafinina Lietuvoje išgarsėjo seksualių merginų projektu – „Olialia" mergaitės. Netrukus po to jauna moteris kartu su savo sutuoktiniu Nigelu Westu dalijo interviu televizijai ir naujienų portalams apie jų neva prabangų gyvenimą.

Lietuvė džiaugėsi sėkminga modelio karjera, prabanga ir nuotykiais – taip iš šono prieš dvejus metus galėjo nuskambėti Sandros pasakojimas laidoje „Nuo... Iki...".

S. Grafininos gyvenimą nuolat lydėjo skandalai, problemos su svaigalais. Ne kartą Lietuvos žiniasklaidai interviu davusi moteris pasakodavo ir apie kivirčus su savo vyru Nigelu, kuris neva ją buvo sumušęs. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad daugelis jos pasakojimų buvo tik akių dūmimas.
Paskelbta apie S. Grafininos dingimą Oficiali moters paieška buvo paskelbta liepos 19-ąją dieną. Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1-osios dienos ji negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1-ąją dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Istorija tapo dar mįslingesnė po to, kai paaiškėjo, kad mažametė moters dukra dėl nepriežiūros atsidūrė globos įstaigoje. Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių mergaitė. S. Grafininos sutuoktinis N. Westas-Macaulay, neoficialiais duomenimis, buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė buvo išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose. Vėliau dėl mergaitės globos į atsakingas institucijas kreipėsi dingusios moters artimieji.

Žiniasklaidoje ir viešojoje erdvėje nagrinėta daug galimų moters likimo scenarijų, tačiau kol kas paieškos – bevaisės. Pasak S. Grafininos sutuoktinio, greičiausiai ji šiuo metu kažkur užsienyje laiką leidžia teikdama eskorto paslaugas, tačiau pareigūnai šios, kaip ir daugelio kitų svarstytų versijų, negali nei patvirtinti, nei paneigti. Įtariamuoju tapo S. Grafininos vyras Jungtinėje Karalystėje gyvenusios lietuvės dingimas netrukus buvo perkvalifikuotas į žmogžudystę, o pagrindiniu įtariamuoju tapo S. Grafininos vyras.

Nors moters kūnas iki šiol nėra rastas, buvo teigiama, kad ikiteisminėje byloje yra surinkta pakankamai faktinių duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti galimai įvykusią žmogžudystę. Pirmąjį kartą N. Westas buvo sulaikytas 7 dienoms, netrukus terminas buvo pratęstas. Rugsėjo 3-ąją dieną britas buvo paleistas į laivę. Nužudymu įtariamas vyras iki šiol yra įpareigotas periodiškai registruotis policijos įstaigoje, neišvykti iš Šiaulių ir iš jo paimtas asmens dokumentas. Šios kardomosios priemonės skirtos po mėnesį trukusio vyro suėmimo, siekiant užtikrinti netrukdomą ikiteisminį tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)