„Čia jau yra virš visko. Tikrai taip visko nepaliksiu, žadu apie tai kalbėti garsiai. Deja, Lietuvos teisėsauga nenori įsigilinti į šią bylą. Fizinio smurto, dar kartą pabrėžiu, niekada nebuvo. Kažkodėl kitų žmonių liudijimai šioje byloje nebuvo svarbūs, neiškviesta liudyti buvo ir mano dukra, kuri šią situaciją matė savo akimis. Nenoriu visko taip palikti, nes vis dar tikiu teisine valstybe. Žinau, kad teismui nagrinėti tenka kur kas rimtesnes bylas, todėl susidaro įspūdis, kad šiai bylai pritrūko įsitraukimo, įsigilinimo. Juk jokių pažymų apie galimą sužalojimą net nebuvo pateikta, į medicininę įstaigą buvo kreiptasi jau po kelių mėnesių – ir tai nebuvo susiję su šia byla. Gaila, kad nenorėta įsigilinti į šią bylą, todėl teks kreiptis į aukščiausiąją instanciją“, – DELFI sakė prodiuseris.

M. Tyla pabrėžė, kad su dabartine situacija jis nežada taikstytis ir dėl fakto, kad konfliktavimą su kaimyne matė ne tik jo dukra, bet ir kiti šalia gyvenantys žmonės.

„Tikiu, kad tai gali būti precedentas. Manau, kad mano situacija gali performuoti teismų praktiką. Su tuo aš negaliu sutikti, nes šalia manęs buvo mano dukra, kuri matė visą šią situaciją. Jei ji paklaus, kodėl mane nuteisė, vaikas liks nesupratęs, nes negalėsiu to paprasčiausiai paaiškinti. Tai baisu. Svarbiausia, kad yra dar ir kitų liudininkų, kurių parodimai kažkodėl nebuvo svarbūs. Gali būti, kad čia suveikė senesnio ir jaunesnio žmogaus požiūris. Čia jau galima tik spėlioti“, – sako jis.

Prodiuseris pasakojo, kad dar prieš akistatą teisme kaimynė neva bandė juo pasinaudoti.

„Manęs buvo pareikalauta 1000 eurų. Tai aiškiai rodo, kokie buvo šio žmogaus tikslai. Ir kažkodėl tai teisme nebuvo rimtai traktuojama. Jei būčiau sumokėjęs 1000 eurų, manęs nebūtų padavę į teismą. Juk tai – reketavimas. Žinoma, senam žmogui pinigų reikia susimokėti ir už maistą, ir už vaistus, tad kartu su advokatu pasitarėme, kad tam galime skirti 200 eurų, jog žmogus nesinervintų. Tačiau kai yra prašoma 1000 eurų... To jau per daug. Jaučiuosi neteisingai apkaltintas“, – teigė M. Tyla.

Anot pašnekovo, jau kuris laikas keli namo gyventojai bando su juo susidoroti, kadangi jis buvo paskirtas namo įgaliotiniu.

„Žinau, kad teismas nesigilina į detales, kas vyksta mūsų kieme, tačiau jokia paslaptis, kad tarp gyventojų vyksta suokalbis prieš mane. Kadangi esu išrinktas namo įgaliotiniu, matyt, atėmiau iš kažkieno duoną. Pamenu, kai manęs prašė sumokėti už namo valymą juodais pinigais, taip pat nešvariu būdu buvo renkami pinigai už atsidarinėjančius vartus. O mes visa tai norėjome įteisinti, norėjome viską daryti legaliai, o tai, matyt, kažkam labai nepatiko. Jie praėjo kurti sąmokslo teorijas, gaila, kad tuo patikėjo teismas. Pasirodo, kad smurtu apkaltinti žmogų šiandien yra gana paprasta“, – DELFI pasakojo prodiuseris.

M. Tyla taip pat pabrėžė, kad jo poziciją taip pat gali patvirtinti ir kiti namo gyventojai.

DELFI primena, kad minimas konfliktas tarp M. Tylos ir jo kaimynės įvyko 2016-ųjų metų lapkritį, kuomet prodiuseris automobiliu negalėjo pravažiuoti pro naujai namo kieme pastatytą užkardą. Tąkart situaciją mačiusi kaimynė M. Tylai pasiūlė važiuoti toliau. Anot bylos duomenų, toks paliepimas prodiuseriui nepatiko ir, išlipęs iš transporto priemonės, puolė prie moters ir jai sudavė kelis smūgius į nugarą, taip jai sukeldamas fizinį skausmą. M. Tyla iki šiol tokius kaltinimus neigia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)