- „Zero Live Show” – ryškus renginys, ar dėl to jo plakatas irgi pasirinktas toks, spinduliuojantis ryškumu? Kuo išskirtinis šis žanras fotografijoje?

- Norėjosi, kad šis plakatas būtų paprastas, herojiškas ir ryškus. Plakato žanras dažniausiai yra labai herojinis, nes asmenybės arba herojai atlieka pagrindinį vaidmenį ir potraukį eiti į renginį, filmą ar spektaklį. Tokiame plakate žinutė „Apie ką bus filmas” yra antroje vietoje, skirtingai nei reklaminėje fotosesijoje. Panašų žanrą galima rasti ir reklaminėse mados fotosesijose – čia modeliai svarbiau už žinutę.

- Vienu metu suvaldyti šešias Lietuvos įžymybių padangės žvaigždes tikriausiai nėra lengva užduotis?

- Nors ir tituluojamos žvaigždėmis, tačiau visos šios asmenybės yra labai arti žemės, smagios ir draugiškos. Visi labai gerai įsijaučia į savo vaidmenį, todėl darbas nebuvo sudėtingas. Ypač įsijautė E. Dragūnas - galiu pajuokauti, kad jis labai pasikėlęs, bet tai normalu. Mindaugas Papinigis iškart sutiko apsinuoginti, nors tai siūlėme ir Radistams. Todėl juos aprengėme sportiniais kūnus išryškinančiais apgludusiais marškinėliais.

- O kur vyko fotosesija ir kiek laiko truko?

- Improvizuotą fotostudiją susikūrėme pačiame Vilniaus centre – miesto rotušėje. Įdomu tai, kad tuo metu mieste už lango vyko „Free Fest” festivalis, buvo daugybė žmonių, ten grojo ir plakato herojai, o po to mes rotušės foje karaliavome visiškai vieni. Intensyvus darbas truko tris valandas – ilgiau kažin ar būčiau galėjęs užlaikyti fotosesijos dalyvius, ir taip surinkti juos į vieną vietą per patį renginių darbymetį buvo labai sudėtinga užduotis.

- Ryškiausi plakato akcentai – militaristiniai: apranga, tankas, kamufliažas. Ar nebijote kritikos už militarizmo skatinimą? Juk Lietuvoje tankas vis dar suprantamas kaip okupacijos, o ne gynybos, įrankis.

- Toks požiūris vyrauja todėl, kad mes iki šiol matėme tik okupantų tankus. Tikiu, kad pasispaudę galime ir savų tankų nusipirkti, viską lemia požiūris. Juk, kaip teisingai sakoma: nori taikos – ruoškis karui.

- Tai ne pirmasis jūsų, kaip fotografo, darbas su režisieriumi Emiliu Vėlyviu, kuris kuria „Zero Live Show”. Kaip vertinate šią partnerystę, kokie įspūdžiai?

- Pirmąjį darbą su Emiliu dariau, kai jis buvo karste – tokia buvo fotosesijos idėja. Tai buvo kraštutinumas, po kurio viskas atrodo kaip gėlelės. Bet toks Emilis yra, manęs nestebina.

- O kiek esi susipažinęs su pačiu „Zero Live Show”, ką manai apie jį?

- Šio šou reklaminės kampanijos neįmanoma nepastebėti – pasirinktos labai efektyvios ir kartu kontraversiškos viešinimo priemonės, nepamenu, kad kas nors panašaus būtų buvę Lietuvoje. Bus įdomu pažiūrėti šių priemonių efektyvumą, bet manau, kad šou bus wow.

Spalio 11 d. didžiausia metų kino, muzikos ir juodojo humoro fiesta „Zero Live Show” startuos Vilniuje „Siemens arenoje”, spalio 19 d. – Klaipėdoje „Švyturio arenoje”, spalio 26 d. – Panevėžyje „Cido arenoje”, ir spalio 31 d. Kaune „Žalgirio arenoje”.

Režisierius Emilis Vėlyvis Lietuvoje sukūrė keturis pilnametražius filmus: „Zero“, „Zero II“, „Zero 3” ir „Redirected / Už Lietuvą!“. Visi šie filmai Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)