Tarp būrio tikinčiųjų buvo galima išvysti ir Lietuvoje žinomus žmones. Susitikimo su popiežiumi nepraleido ne tik politikai, bet ir pramogų verslo atstovai – tarp kurių ir modelis Vaida Grigšaitė-Česnauskienė su visa šeima. Moteris džiaugiasi, kad nekantriai susitikimo su Šventuoju Tėvu laukė ne tik ji, bet ir jos vaikai.

„Užteko pabūti šalia, pamatyti iš arti, kad pasijaustum pakylėtai ir kitaip – „lengviau“ širdyje. Grįžome namo kaip ant sparnų. Vyresnysis sūnus Deividas prieš kelias dienas pasidalino mintimi: „Mama, o žinai, kodėl Leo Messi yra vienas geriausių futbolininkų ir jam taip gerai sekasi? O todėl, kad ppiežius Pranciškus gimė Argentinoje, visai kaip ir Messi”. O jaunėlis Rojus po susitikimo prezidentūros kiemelyje sakė: „Mama, jaučiuosi popiežiaus palaimintas ir man dabar labai seksis futbole!” – socialiniame tinkle džiūgavo V. Grigšaitė-Česnauskienė.

Pasirodo, kad moteris popiežių Lietuvoje regi jau ne pirmą kartą – vaikystėje jai pasisekė išvysti ir popiežių Joną Paulių II-ąjį.

„Pamenu, kai man buvo 7 metai, dabar tiek yra mūsų jaunėliui Rojui, į Lietuvą buvo atvykęs popiežius Jonas Paulius II-asis, kuris su malūnsparniu nusileido Šiluvoje. Mano kūmos namas buvo priešais tvarkomą mini nusileidimo aikštelę pasitinkant Popiežių, susitikimo laukėme visi! Iki šiol prisimenu šį faktą iš vaikystės“, – DELFI atviravo ji.

Vaida Grikšaitė ir jos šeima susitiko su popiežiumi

Vaida kartu šeima gyvena Vilniaus senamiestyje, todėl ji jau seniai žinojo, ką ji, jos vyras ir vaikai veiks šį šeštadienį.

„Planavome pasimatyti su popiežiumi, kadangi gyvename gana patogioje vietoje – visi susitikai su juo buvo artimi. Pasirinkome prezidentūros kiemelį dėl to, kad po pietų lėkėme į abiejų sūnų futbolo čempionato rungtynes“, – pasakojo futbolininko Deivido Česnauskio žmona.

Vaida tikisi, kad ši istorinė akimirka jųdviejų su Deividu vaikams įsirėš lygiai taip pat stipriai į atmintį, kaip ir jai.

„Dabar, kai esu pati trijų vaikų mama, atsikėlę bėgome link prezidentūros gaudyti tų ypatingų, šventų akimirkų. Grįžome pakylėti su didžiausiais įspūdžiais. Tikiu, kad vaikams tai taps atsiminimu iš vaikystės, kurį jie ilgai nešios savo širdutėse“, – tikisi mama.

Moteris taip pat džiaugėsi, kad popiežius, visai kaip ir jos sūnūs bei vyras, yra didis futbolo gerbėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)