Kaip DELFI jau pranešė, S. Martinavičius ir N. Martinavičienė pirmadienį turėjo naują konfliktą, po kurio jiedu atsidūrė Kauno policijos komisariate. Abiejų asmenų atžvilgiu policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus. Abu jie yra vykdomi dėl galimai sukelto fizinio skausmo sukėlimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo, už kurį gali grėsti viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Anot verslininko, kivirčas savaitės pradžioje tarp jo ir žmonos kilo tada, kai buhalterė paėmė iš N. Martinavičienės įmonei priklausantį telefoną. Netrukus papuošalų kūrėja, anot S. Martinavičiaus, čiupo jį iš darbuotojos rankų. Tą sekundę šalia moterų atsidūrė verslininkas, kuris panoro atsiimti telefoną, o Natalija jį užsipuolė. Pasak pašnekovo, būtent tiek užteko, kad būtų iškviesta policija – į pareigūnus kreipėsi ir konfliktą matę kolegos, ir pati N. Martinavičienė, kuri, esant smurto grėsmei, gali pasinaudoti specialiu pagalbos mygtuku.

Natalija ir Sigitas Martinavičiai

„Tiesą sakant, sakiau, kad nieko žiniasklaidai apie tai nebekomentuosiu, bet kadangi vyksta tokie negražūs dalykai, negaliu tylėti. Galbūt viešumas yra vienintelis būdas apsisaugoti nuo neteisingų, neteisėtų veiksmų ir nuo galimai šališkos teisėtvarkos“, – trečiadienį DELFI sakė S. Martinavičius.

Nors artimiausias teismo posėdis dėl skyrybų bylos laukia tik spalį, pas tyrėjus verslininkas vaikšto kur kas dažniau, nei norėtų: „Iš šiandien eisiu“, – dar trečiadienį teigė vyras. Naujausias tyrimas, kaip pasakoja pašnekovas, vyksta būtent dėl pirmadienį įvykusio jo ir žmonos konflikto, po kurio N. Martinavičienė neva ir vėl pajutusi sutuoktinio smurto protrūkį.

Sigitai, kas nutiko pirmadienį?

– Nieko naujo. Toliau vyksta nešvarūs žaidimai, skyrybų procesas su intrigomis, šmeižtais, išgalvotomis istorijomis, smurto bylomis.

Papasakokite smulkiau, dėl ko kilo šis jūsų ir vis dar oficialios žmonos konfliktas?

– Tai buvo eilinis konfliktas. Buvo nuo jos stalo paimtas įmonei priklausantis telefonas, kurį ji savavališkai buvo pasiėmusi. Šitas telefonas buvo perduotas buhalterei, ji pribėgusi greitai iš jos jį atėmė, griebė iš rankų atimti tą telefoną, aš priėjau prie jų ir paėmiau jį, o tada ji griebė man už rankos. Tuo viskas ir baigėsi. Atvažiavo policija, patikrino mus, apklausė, domėjosi ar yra sužalojimų, tačiau jokių sužalojimų nebuvo. Bet dabar, kaip girdžiu iš tyrėjos, kuri mane kviečia, Natalijai jau yra kūno sužalojimas. Tuos sužalojimus ji tik trečiadienį pridavė pas teismo ekspertus. Jeigu ji susižalojo šiandien arba vakar, o man pripaišys tuos sužalojimus? Tai vėl aš liksiu prieš visą Lietuvą smurtautoju. Tokiu atveju man gali keisti kardomąją priemonę ir uždaryti. Nežinau. Tai yra nešvarus žaidimas su teisėtvarka.

Kas tąkart iškvietė policiją?

– Į policija buvo skambinta iš kelių šaltinių – skambino ir kolegos, ir ji pati. Natalija turi tą vadinamąjį pagalbos mygtuką.

Natalija ir Sigitas Martinavičiai

Ji pati atvyko iki jūsų darbo?

– Taip, ji atėjo į mano darbo patalpas. Tai vykdavo ir iki šio įvykio – ji terorizuoja žmones, kelia skandalus.

Kodėl, jūsų nuomone, ji taip elgiasi?

– Tokia taktika. Kadangi dabar yra iškeltos abipusės bylos dėl smurto, o man kardomoji priemonė jau yra paskirta, tad man po šio įvykio gali grėsti kita kardomoji priemonė – sulaikymas. Nežinau iki kokio lygio visa tai gali vykti. Tikiuosi, kad manęs nepasodins į kalėjimą.

Nuogąstaujate, kad galite sėsti už grotų?

– Kadangi ji prisisamdė, kaip jai atrodo, labai brangių ir galingų advokatų, aš neatmetu galimybės, kad jie gali daryti spaudimą teismui, prokurorams, o mane gali uždaryti.

Kokį poveikį ši vieša tapusi skyrybų byla ir šalia to esami smurto atvejai padarė jums ir jūsų verslui?

– Iš tiktųjų tai yra tragedija. Aš nesitikėjau, kad Lietuvos teisėtvarka gali pasiduoti tokiam šantažui skyrybų metu ir palaikyti moterį. Tam pasitelkiami ir vaikai, kuriais yra manipuliuojama, neduoda man vaikų. Žaidžiami labai negražūs žaidimai.

Sakote, kad Natalija jums neduoda pasimatyti su vaikais?

– Būna, kad neduoda, būna, jog atsiimant ar priduodant kursto visokias intrigas, tokiu būdu vaikus žalojant psichologiškai. Juk jie viską mato.

Užsiminėte, kad esate neva nusivylęs Lietuvos teisėsauga, ar pastebėjote, kad jums ir jūsų žmonai sudaromos ne tokios pačios sąlygos?

– Neišskirčiau būtent lyties, nes kiek teko bendrauti su žmonėmis šiomis temomis, yra ir vyrų, kurie imasi manipuliacijų, intrigų, grasina ir kelia šmeižto bylas. Tokiu būdu teisėsauga yra tampoma už virvelių ir moterys slapstosi su vaikais. Lyties labai neišskirčiau, bet, kad teisėtvarka negina iš tikrųjų tų, kurie tikrai kenčia nuo smurto, tame tarpe ir psichologinio, tikrai įmanoma. Atrodo, kad jei dirba rimti advokatai, teisėtvarka yra įstatoma į kampą ir ji praktiškai neturi, ką daryti, ji tik vykdo procedūras. O taip neturėtų būti. Kai yra tokios situacijos, reikėtų imtis rimtesnių sprendimų. Tai yra mūsų įstatymų spraga.

Spraga, kurią patyrėte savo kailiu?

– Taip. Gal tai bus naudinga Lietuvai. Bandysiu viešinti tuos dalykus ir galbūt kažkas keisis. Kyla minčių ta kryptimi padirbėti rimčiau. Jeigu mane iš tiesų uždarys, tikrai dėsiu pastangas, kad įstatymai Lietuvoje keistųsi. Man vis dažniau kyla mintis emigruoti iš Lietuvos, jeigu iš tikrųjų teisėtvarka veikia nusikaltėlio pusėn. Norisi jau atsiriboti nuo visko, nes nervai nėra geležiniai.

Natalija ir Sigitas Martinavičiai

Ar bent numanote, kiek laiko dar tęsis visi teisminiai procesai?

– Dabar ji su savo advokatų kompanija man yra iškėlusi gal kokias penkias bylas, įmonėms – dar daugybė visokiausių bylų. Šitas procesas tęsis dar labai ilgai, nebent moteris ims ir susiprotės. Po tokių procesų jau trys įmones praktiškai yra privestos prie bankroto ribos. Neapleidžia mintis, kad jos gali iš tiesų bankrutuoti, nes teisėtvarka riboja įmonių veiklą, investicijas, yra daug problemų.

Ar dar tikite galimybe, kad su žmona išsiskirti jums pavyks draugiškai?

– Susitarimas visada galimas, jeigu yra logiški sprendimai. Aš jai jau atidaviau viską, nebeturiu ką daugiau atiduoti. Man iš tikrųjų buvo trūkusi kantrybė. Juk tie mano verslai ir namai buvo įsigyti dar iki santuokos. Aš jai siūlau turėti namą, kol vaikai užaugs, mokėti alimentus, mokėti komunalinius mokesčius, kad ten niekas jiems nekainuotų, atiduoti 50% įmonių akcijų, bet jai viso to negana. Jai yra negana. Buvo užsimaniusi, kad jai nupirkčiau mašiną už 50 000 eurų. Sakiau, kad aš tokio brangaus automobilio nepirksiu, tačiau galiu nupirkti už 15 000. O ji atsakė, kad su tokiu kledaru ji nevažinės. Tokios nesąmonės vyksta. Baisu. Tik pagalvokite, moteriai automobilis, kainuojantis 15 000 eurų, netinka. Juk už tokią sumą vos ne naują automobilį būtų galima nupirkti. Bet jai negana, ji nori naujo merso. Jeigu dar brangias mašinas turiu jai pirkti, tai jau nebežinau... Aš pats, kaip žmogus, turiu bankrutuoti, kad ji gyventų turtingą gyvenimą.

Sigitai, bet juk su Natalija praleidote daugiau nei 10 metų, ar niekada neįtarėte, kad ji, kaip jūs sakote, trokšta tik jūsų turtų?

– Matote, ji gyveno prabangoje, jai nereikėjo dirbti, ji yra prie to pripratusi. Jai kažkodėl atrodė, kad tie verslai priklauso jai ir ji valdo juos, tačiau aš šiuos verslus kūriau jau nuo 1990 metų. Tiesą sakant, aš net nebematau logikos tame, ką ji daro. Ji imasi visko, kad mane sužlugdytų kaip asmenį. O žlugdant mane kaip asmenį, žlunga ir verslai. Aš įsivaizduoju, kad jos pagrindinis tikslas yra moralinis pasitenkinimas matant, kaip aš žlugsiu. Kito tikslo nematau. Iš to darau išvadas, kad ji turi psichologinių problemų. Tokių problemų ji šiek tiek turėjo ir anksčiau, tačiau nenoriu kalbėti apie tai, kas jau buvo.

Šiandien šalia jūsų yra nauja mylimoji, ar gali būti, kad ji buvo naujų pykčių su jūsų vis dar oficialia žmona priežastimi?

– Noriu pabrėžti, kad nauja mano mylimoji, su kuria šiandien sėkmingai kartu gyvename, atsirado po skyrybų bylos. Mes susipažinome tik gegužės pradžioje, praėjus mėnesiui, kuomet buvo prasidėjęs skyrybų procesas. Tuomet tik susipažinome. Aš jos anksčiau net nepažinojau. Su Natalija apie skyrybas kalbėti pradėjome jau prieš dvejus metus, kadangi ji buvo susiradusi meilužį. Jau tada kalbėjome, kad mums reikia išsiskirti. Tiesa, tada ji sakė, kad jai nieko iš manęs nereikia, jog ji supranta, kad tai buvo jos kaltė, ji juk buvo neištikima, sakė, kad pati išeis ir nieko jai nereikia. O dabar, pasirodo, reikia visko. Manau, kad tai yra šiek tiek sužalotos moters kerštas, pagieža, nebejaučiant realybės, neįvertinant realių pasekmių ir net sau naudos praradimas vien tam, kad kankinti kitą žmogų. Nesuprantu, kodėl ji man turėtų keršyti, mes juk skiriamės jos iniciatyva.

Ar dabartinis skandalas jūsų naujų santykių neapsunkino, ar lengva išlaikyti darną?

– Yra labai sudėtinga. Juolab, kai yra grėsmė, kad mane gali išvis uždaryti. Ta byla, pagal kurią, net jei ir būčiau kaltas, nes aš neva įbrėžiau jos pirštelį, jau vyksta pusę metų, jos prokurorai nesugeba ištirti iki šiol. Tai jeigu mane uždarys ir laikys tol, kol vyks tyrimas, už grotų galiu sėdėti kad ir pusę metų. Žmogžudžių be teismo įrodymų tiek nesodina. Įsivaizduokite, kaip mano mylimoji turi jaustis. Jai reikia statyti paminklą už tai, kad ji iki šiol visa tai kenčia.

Sigitas Martinavičius su širdies drauge Edita

Ar įtariate, kad Natalijos veiksmams įtakos turėjo ir jūsų naujos širdies draugės atsiradimas?

– Tikiu, kad šioje vietoje matosi moteriškas pavydas. Ji juk yra jaunesnė, gražesnė, malonesnė – tą puikiai mato ir Natalija, todėl tai jos psichologinei būsenai, ko gero, turėjo didelę reikšmę. Tik dar kartą noriu pabrėžti, kad ji pati norėjo skyrybų, ji pati jas iškėlė, o dabar man ji aiškina, kad ten buvo smurtas. Jos advokatai dėl skyrybų jau balandžio mėnesio pradžioje rinko duomenis, informaciją, o smurtas, apie kurį ji kalba, buvo tik balandžio 15-ąją dieną, kuomet jau skyrybų procesas buvo prasidėjęs. Akivaizdu, kad tai buvo taikliai advokatų suplanuotas žingsnis – paaiškinta, kaip su manimi elgtis, norint išprovokuoti konfliktą, po kurio man būtų pritaikyta kardomoji priemonė, taip pašalinant mane iš namo. Viskas sudėliota gerų advokatų sprendimais, bet aš dar noriu tikėti teisėsauga ir tikiuosi, kad viskas baigsis gerai. Bet jeigu mane uždarys, tai bus paskutinis taškas.

Kas jūsų laukia toliau?

– Kol kas reikia sulaukti, kokie tie sužalojimai bus pateikti. Darbe buvo penki žmonės, kurie matė visą šį pirmadienio incidentą ir galėtų paliudyti, kad jos aš beveik neliečiau. Turėjau telefoną, o ji jį iš manęs pagriebė. Jei paaiškės, kad jai neva sulaužytos rankos, kojos... Nežinau. Tyrimas vyksta, tačiau lieka klausimas, kaip jį priims teisėtvarka.

DELFI susisiekė su N. Martinavičienės advokatu Gintu Gustaičiu, tačiau šios situacijos komentuoti jis nepanoro: „Pačiai Natalijai skambinkite. Be jos nieko negaliu sakyti“, – teigė jis. Tiesa, nuo antradienio ryto su verslininke susisiekti nepavyksta – N. Martinavičienės telefonas yra išjungtas. Susisiekti su papuošalų kūrėja nepavyko ir internetu.

DELFI primena, kad tai ne pirmas kartas kai sutuoktinių poroje kyla konfliktai. Ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš sutuoktinę pradėtas dar šių metų balandžio mėnesį.

„Nelabai galiu komentuoti, nes vyksta tyrimas. Galiu tik patvirtinti, kad yra tokia byla. Tyrimas vyksta seniai. Kardomoji priemonė jam yra pratęsta“, – tuomet DELFI kalbėjo N. Martinavičienė.

Tuo metu verslininkei skyrybų byloje atstovaujantis advokatas G. Gustaitis taip pat DELFI patvirtino apie vykstantį ikiteisminį tyrimą ir kardomają priemonę, pritaikytą S. Martinavičiui.

„Teismas yra įpareigojęs Martinavičių gyventi skyrium nuo šeimos. Jis yra įtariamas smurtu. Bylos kol kas nėra teisme, jam tik pareikštas įtarimas“, – kalbėjo G. Gustaitis.

Prokuroras Marius Kazlauskas, paprašytas atskleisti, kodėl kardomoji priemonė S. Martinavičiui pratęsta, sakė: „Motyvai tokie, kokie ir būna tokiose bylose. Kardomoji priemonė buvo paskirta tam, kad būtų užtikrinti nukentėjusiosios interesai. Kadangi buvo teismo nustatytas terminas, jis baigėsi, bet byla dar nėra išspręsta iki galo, nepriimtas procesinis sprendimas, prokurorui nebuvo kur dėtis, teko prašyti kardomąją priemonę pratęsti“, – DELFI patikino M. Kazlauskas ir pridūrė, kad jokios esminės aplinkybės byloje per laiką, kai buvo pradėta taikyti kardomoji priemonė, nepasikeitė.

Natalija ir Sigitas Martinavičiai kartu praleido daugiau nei 10 metų. Abiems ši santuoka yra antroji. Pora turi du vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)