„Su manimi bendrauti bus labai sunku, nes atsipalaidavau tiek, kad, regis, nė savo vardo neatsimenu“, – dar pokalbio pradžioje bendraudama su DELFI nusijuokia pašnekovė.

„Priklausau tai žmonių kategorijai, kurie labai sunkiai išeina atostogų. Visada savo kolektyvui sakau: „Dar vieną dienelę padirbėsiu ir jau tikrai eisiu“, tačiau kai galiausiai reikia grįžti iš atostogų – man tą padaryti labai sunku. Ir šiandien, kuomet esu jau grįžusi namo, viską pamirštu, nors ir užsirašau. Taip viskas patiko, kad nėra žodžių“, – džiaugsmo neslepia ji.

Audronė Bunikienė

Nors šiemet Audronė norėjo pakartoti kelionę į Italiją, dizainerės dukra Martyna to daryti neleido.

„Mano dukra nuostabiai organizuoja keliones, dažnai jai sakau, kad ji dirba ne tą darbą. Aš norėjau keliauti vėl į Italiją, tačiau ji mane patikino, kad gyvenimas yra per trumpas – reikia išbandyti ir pamatyti viską. Man beliko tik sutikti, nes ja pasitikiu kaip geru chirurgu. Apie organizuojamą kelionės į Graikiją planą ji nieko nesakė, tad kelionė buvo kupina siurprizų“, – pasakoja dizainerė.

Nepaisant to, kad drabužių kūrėja apie būsimą kelionę žinojo nedaug, jai pirmą kartą pavyko idealiai susikrauti lagaminą.

„Aš labai nemėgstu krautis lagaminų, man tai yra didžiausia kančia, todėl šią veiklą atidėlioju kaip įmanoma toliau, kartais net iki paskutinės minutės. Šįkart lagaminą susidėjau iš vakaro ir pavyko nieko nepamiršti. Įvyko tikras stebuklas, nes pirmą kartą susikroviau tik tuos drabužius, kurių man iš tiesų reikėjo. Dažniausiai būna taip, kad prisidedu, ko man visai nereikia, pavyzdžiui, į kiekvieną kelionę vežuosi žodyną – šįsyk apsiėjau be jo“, – dėsto A. Bunikienė.

Kaip pasakoja dizainerė, didžiausią įspūdį jai ir jos šeimai paliko Santorino sala.

„Tas miestas – tiesiog pasakiškas. Įdomiausia tai, kad kuo tu mažiau tikiesi, kuo mažiau keli lūkesčių – tuo labiau tave nustebina rezultatas. Aš buvau gana skeptiška, kadangi esu augalijos mėgėja, man tie nameliai su mėlynais stogeliais didelio įspūdžio nedarė, tačiau likau be galo nustebinta“, – tikina ji.

Audronė Bunikienė

„Buvome tik savaitę, bet šis laikas buvo toks turiningas, kad atrodo, jog ilsėjomės visą mėnesį. Viskas buvo taip gerai suplanuota, visur buvo pasakiško grožio panorama – atrodo, kad visa tai sapnavau“, – priduria pašnekovė.

Kalbėdama apie savo poilsį Audronė pasidalina ir šmaikščiu sutapimu, kuris ją lydi kiekvienose atostogose.

„Nerašyta taisyklė – kur aš nuvažiuoju, ten laukia audra. Matyt, tai kyla iš mano vardo. Kur nuvykstu, ten mane pasitinka lietūs, škvalas. Kartą nuvažiavome į Veneciją – prasidėjo tikras uraganas. Kitais metais apsilankėme Sicilijoje – siciliečiai sakė, kad per visą vasarą nebuvo iškritęs nė lašelis lietaus, tačiau, kai atvažiavau aš ir atsisėdau pliaže, tą pačią minutę prapliupo lietus, o vėjas nunešė net skėčius nuo saulės. Šįkart vyliausi gal nieko nenutiks, tačiau jau pirmą dieną lietus pylė tarsi iš kibiro. Net Santorino saloje, kuomet švietė saulė, o oro temperatūra buvo +28, už kelių minučių prapliupo lietus taip stipriai, kad buvo neįmanoma praeiti – visur šlapia, viskas užtvino. Kažkokia mistika. Mane galėtų samdyti gaisrams gesinti“, – juokauja Audronė.

Audronė Bunikienė

Graikijoje pirmą kartą besiilsėjusi moteris išduoda, kad, ko gero, antrą kartą ten nebeatostogautų. Tiesa, tikrai ne dėl to, kad jai ši kelionė būtų nepatikusi.

„Mano dukra sako, kad gyvenimas yra per trumpas, tad pasaulio norisi pamatyti kiek įmanoma daugiau. Tikiu, kad kiekvienoje vietoje yra savito šarmo. Antrą kartą vis tiek nebebūtų to įspūdžio, kuris buvo dabar. Man patinka netikėtumai“, – šypteli ji.

Anot Audronės, gyvenime nėra didesnio džiaugsmo už keliones. „Iš jų tu grįžti praturtėjęs nauja energija, džiaugsmu, įspūdžiais“, – džiaugiasi A. Bunikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)