Būtent šeima, anot Laisvos, jos vyrą pakeitė iš pagrindų, todėl dainininkė nė neabejoja, kad jos sutuoktinio klystkeliai – jau praeitis. Nors 2015-ųjų metų rugpjūčio 21-ąją dieną Alytaus pataisos namuose susituokusi pora pasimatyti gali tik savaitgaliais, jų ryšys, kaip pasakoja D. Gutauskienė-Laisva su laiku tampa tik stipresnis.

„Buvau nulinčiuota vien todėl, kad įsimylėjau teistą žmogų. Sutinku, jo reputacija nėra gera, bet ir aš buvau pasmerkta, beveik užmėtyta akmenimis. Žmonės kalbėjo: „O, Dieve, kaip su tokiu vyru ji galėjo prasidėti?“. Aš galvoju, kad kiekvienas turime galimybę taisytis. Aš tiesiog įsimylėjau žmogų, kuris mane girdi, supranta. Jis daugiau nedaro jokių nusižengimų, eina palaipsniui. Kol kas viskas sekasi, mūsų šeima stipri“, – DELFI sakė ji.

„Man tas žmogus yra geras, jis mane myli. Man keista, kodėl žmonės yra linkę taip stipriai smerkti kitus. Anksčiau manimi niekas nesidomėjo, neįdomūs buvo ir mano draugai – gal turėjau dar baisesnių? Tik va santykiai su mano vyru visiems labai parūpo. Bet, matyt, pas mus yra tokia tauta. Lengviau yra teisti, nei galvoti. Siūlau pirmiausia į savo kiemą pasižiūrėti ir tik po to vertinti kitą“, – pridūrė dainininkė.

Laisva tiki, kad net jei jos vyras ir nebūtų teistas, jis vis tiek neįtiktų piktdžiugiškiems lietuviams.
„Kartais dėl įdomumo paskaitau komentarus internete – ne tik apie save, bet ir įvairiomis kitomis temomis, tad galiu drąsiai sakyti – žmonėms netinka niekas. Mano atveju blogai yra todėl, kad mano vyras yra ne kartą teistas, kitų atveju – netinka, nes užsienietis, negražus, stambus, per aukštas, per mažai uždirba ir t. t. Akivaizdu, niekada visiems neįtiksi“, – teigė pašnekovė.

Donata Gutauskienė-Laisva su vyru Rolandu

Alytaus pusiaukelės namai Laisvai yra kur kar priimtinesnis sprendimas, nei įprastas kalėjimas, mat jos vyras turi galimybę grįžti pas šeimą.

„Jis ir toliau atlieka bausmę, tačiau dabar viskas yra šiek tiek lengviau. Jis turi galimybę kiekvieną savaitgalį grįžti pas šeimą, gali dirbti – tą ir daro. Aišku, nepaisant to, yra griežta kontrolė, reikia laikytis laiko grafiko. Jis dar nėra laisvas žmogus, tačiau dabartinė situacija man yra priimtinesnė. Tikiuosi, kad kitas žingsnis bus visapusiška laisvė“, – tikisi ji.

Nepaisant optimistiškų nuotaikų, Laisva pasakoja, kad jos gyvenime buvo ir sunkių etapų.

„Sunkiausi buvo pirmieji metai, kuomet gimė sūnus ir jį man teko auginti vienai. Aš neturėjau nei auklių, nei tėvų, kurie man galėtų pagelbėti, nes visi gyveno toli. Buvo sunku, bet po to kažkaip prisitaikai, pripranti prie ritmo. Dabar, kaip pagalvoju, viskas man yra lengva, viskas yra paprasta. Nemėgstu savęs gailėti, nes gyvenime visada yra daug baisesnių dalykų. Mane daug labiau graudina ne mano istorija, o situacijos, kuomet vienišos mamos augina neįgalius, sergančius vaikus – tai yra kur kas baisiau. Mano atveju, visi yra sveiki, laimingi, tad negaliu skųstis“, – pasakojo dainininkė.

Moteris taip pat pripažįsta, kad tamsų laikotarpį išgyventi buvo sunku ir dėl to, kad jos šeimos gyvenimo dramą lydėjo nuolatinis viešumas.

„Tai, matyt, ir buvo didysis sunkumas. Kad ir koks tu bebūtum stiprus, vis tiek tie žodžiai tave veikia. Ta Lietuva mūsų nėra didelė, daug yra pažįstamų ir tie atgarsiai, kurie ateina iki tavęs nėra malonūs. Neretai jie būna net išgalvoti, netikri, pikti gandai. Kita vertus, aš pagalvoju, kad su tais žmonėmis gyventi nereikia, man jie duonos užsidirbti neduoda, tad man turėtų vienodai šviesti. Nori – tegul kalba. Aš suvokiu vieną paprastą dalyką, ar būsiu su tokiu vyru, ar su kitu ir net jei išvis be vyro – vis tiek niekam neįtiksiu ir nepatiksiu. To ir nesistengiu pasiekti, dėl to neimu į galvą“, – sakė pašnekovė.

Paklausta, ar su vyru dažniausiai bendraujant per atstumą jiems pavyksta išlaikyti romantiškas nuotaikas, Laisva tikina, kad jųdviejų ryšys su Rolandu yra labai stiprus.

Donata Gutauskienė-Laisva

„Žinoma, kad aš svajoju apie pilną šeima, vakarus ir dienas, kurias praleisčiau su savo vyru. Norisi su juo dalintis kasdien ir džiaugsmais, ir nesklandumais. Deja, kadangi matomės tik savaitgaliais, aš dažnai pajuntu trūkumą kaip moteris, nes šeima nesijaučia pilnavertė. Nepaisant to, aš stengiuosi būti protinga moterimi. Matau, kad vyras mane myli, lepina staigmenomis, gėlėmis. Tiesa, dovanos man nėra labai svarbios, svarbiausia man – geras žodis. Mano vyras yra linkęs parašyti gražias žinutes, taip išreikšdamas savo jausmus. Man tai yra patvirtinimas, kad aš esu reikalinga, mylima. Esu mėgėja kalbėtis, todėl jei kas nors šeimoje pasijaučia nemylimas, neišgirstas – būtina tai aptarti. Aš niekada nevengiu pasakyti savo vyrui, kad, pavyzdžiui, man trūksta jo dėmesio. Reikia kalbėtis ir tada viskas stoja į savo vėžes“, – įsitikinusi dainininkė.

„Mes sutariame puikiai. Aišku, kaip ir kiekvienoje poroje, būna visko – pasipykstam, bet ir susitaikom. Mes vienas kitą labai mylime. Būna, kad susėdame dviese ir kartais pasijuokiame, kad yra tų žmonių, kurie, matyt, tik ir laukia, kad mes išsiskirtume, jog būtų dar viena proga piktai pakomentuoti. Nepaisant to, mes abu džiaugiamės vienas kitu, savo šeima, mūsų santykiais. Vyras džiaugiasi manimi, kad nepabėgau, neišsigandau, likau kartu, jis mane labai vertina. O aš jį vertinu, nes jis stengiasi, kabinasi į gyvenimą ir jam tai sekasi. Būna, kad pasikalbu su draugėmis ir suprantu, kad duok, Dieve, surasti tokį žmogų visoms – tokį, kuris girdėtų ir įsiklausytų taip, kaip mano vyras. Tokio sutuoktinio palinkėčiau kiekvienai, nes jis yra linkęs daryti išvadas. O tai santykiuose yra labai svarbu“, – sakė Laisva.

Pasiteiravus, ar ji tiki, kad jos vyras išeis į laisvę ir nebekartos praėjusių klaidų, dainininkė tuo nė neabejoja.

„Aišku. Jis labai vertina tai, ką dabar turi – šeimą. Anksčiau jis to neturėjo. Dabar viskas yra kitaip, jis turi sūnų, turi mane. Jis man sako, kad būtų didžiausias asilas, jei mus prarastų. Aš vertinu jo supratingumą, kad šeima yra didžiausias turtas“, – džiaugiasi ji.

Neseniai naują dainą „Mylėt tave“ pristačiusi dainininkė sako, kad dėl savo gyvenimo dramos dažnai sulaukia žinučių iš moterų.

„Nežinau, kodėl, bet į mane kreipiasi žmonės, rašo žinutes į feisbuką įvairiausiais klausimais. Pavyzdžiui, dažnai būna moterys, kurios yra nusivylusios santykiais ir prašo patarimo. Nežinau, kodėl jos man rašo. Dažniausiai jos sako, kad taip yra dėl to, jog aš neva esu labai stipri moteris, kad mano pačios gyvenimas nelengvas. Nors ne visada jaučiuosi kompetetinga į visus tuos klausimus atsakinėti, kiek įmanoma stengiuosi į žmonių žinutes atsakyti iš širdies, jiems patarti, kaip man atrodo“, – pasakoja pašnekovė.

Laisva pastebi, kad pastaruoju metu išsižadėti sau artimo žmogaus tapo pernelyg dažnu atveju – tą ji pastebi ir savo artimoje aplinkoje.

„Pasižiūrėkite, kas darosi, aplink mus vien skyrybos, išdavystės. Tai liečia ir žinomus, ir eilinius žmones. Tikiu, kad yra tų žmonių, kurie myli stipriai ir ieško tos tikrosios, stiprios meilės, o ją radę – brangina. Galvoju, kad jeigu turi protą, jeigu matai, kad tavo žmogus tavęs klausosi, manau, jog gyvenime galima ir tuos kalnus pereiti bei siekti to paties tikslo“, – teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (380)