Po šou neseniai atnaujintoje skaitykloje nr. 3 vyko banketas. Ši skaitykla – pati didžiausia Rusijoje, joje daugiau nei penkerius metus vyko remontas.

Ingeborga Dapkūnaitė

Fotosesija suskaldė Rusijos interneto bendruomenę: kai kurių komentatorių pasipiktinimui nebuvo ribų, o jų priešininkai kritikavo bendros bibliotekos erdvės „sakralizavimą“.

„Po visų diskusijų aš ir toliau manau, kad banketas pažeidė iš karto kelias bibliotekos reglamento taisykles. O aktorės Ingeborgos Dapkūnaitės nuotrauka apskritai netelpa į jokius rėmus nei etikos, nei estetikos atžvilgiu“, – savo „Facebook“ paskyroje aiškino Rusijos mokslų akademijos Rusijos istorijos instituto vyriausioji tyrėja Galina Uljanova. „Skaitytojams be jokio įspėjimo tą dieną bibliotekos duris buvo užvertos“, – pridėjo G. Uljanova.

„Mados fotosesijos būna talentingos, kvailos, jokios. Aptariama fotosesija, ko gero, yra tiesiog jokia. Tačiau negali nestebinti bruzdesys, kilęs dėl to fakto, kad viena žavi moteris ir ganėtinai žymi aktorė, siekdama neblogai pasipelnyti, apsivilko brangius drabužius ir sekundei užlipo ant bibliotekos stalo, kuris vargu ar nukentėjo (o ne bėgiojo su botagu rankose ir apsinuoginusiais nykštukais, kaip būtų galima pagalvoti, pažvelgus į komentarų kiekį ir kokybę), – visiškai kitokią nuomonę išreiškė redaktorius Aleksejus Munilovas.

„Man visgi atrodo, kad didžiausias nepasitenkinimas kilo dėl to, jog ten buvo surengtas banketas“, – A. Munilovui atsakė žurnalistė Ana Narinskaja.

Kai kurie savo požiūrį į „Bosco“ fotosesiją su I. Dapkūnaite išreiškė eilėmis.

„Šlykštus savarankiškumo principas“

Kai kuriems komentatoriams pats nemaloniausias dalykas pasirodė būtent bibliotekos uždarymas lankytojams ir finansinis veiksmo aspektas.
„Savaime suprantama, esmė yra ne šventos bibliotekos išniekinimas, o tai, kad dauguma kasdien į biblioteką einančių lankytojų ir jos darbuotojų gyvena sunkiai, beveik vargingai. O pristatymo organizatoriai (ir jo pagrindinė veikėja aktorė D.), kaip ta mergaitė iš anekdoto, situacijos nesuvokia ir bibliotekoje surengia prašmatnų pokylį. Mano manymu, rezultatas yra negražus ir gėdingas“, – pastebi Aukštosios ekonomikos mokyklos dėstytojas Olegas Lekmanovas.

„Tarkime, mano religinius jausmus žeidžia kultūros ministras, kuris iš visų jėgų skatina savo šlykštų kultūros institucijų, pradedant bibliotekomis ir baigiant muziejais, savarankiškumo principą. Tai skatina šias institucijas tiesiogine prasme parsidavinėti ir nuomoti erdves įvairioms pramogoms – nuo privačių furšetų iki kitų privačių švenčių. Mane taip pat žeidžia, kad dėl tų pačių pramogų nesėkmingos kultūros institucijos užveria savo duris lankytojams, kitaip tariant, šie komerciniai renginiai organizuojami lankytojų sąskaita“, – išsiliejo „Arzamas“ fotoredaktorė Ana Balala.

„Štai kas yra svarbu. Rusijos valstybinė biblioteka buvo paskutinis socialinės lygybės bastionas. Šiuo valstybiniu turtu galėjai naudotis visiškai nemokamai ir nepriklausomai nuo to, kas esi, svarbiausia buvo laikytis bendrų taisyklių. Dabar paaiškėja, kad ir čia yra tokių, kurie lygesni už kitus. Ir kad pinigai leidžia nepaisyti jokių taisyklių. Ir kad galima staiga, be jokio išankstinio pranešimo uždaryti biblioteką, kad jos išskirtinėmis paslaugomis mėgautųsi tie, kurie yra lygesni“, – A. Balalą palaiko parfumerijos gamintoja Galina Ani.

Tačiau „Bosco“ meno vadovas Igoris Kazakovas išreiškė absoliutų pasitenkinimą dėl praėjusios savaitės pabaigoje vykusio madų šou ir furšeto.

„Mados šou buvo puikus. Lenino vardo biblioteka ir „Bosco di Ciliegi“ harmoningai atšventė „Ermanno Scervino“ 15 metų veiklos Rusijoje jubiliejų, – džiaugėsi vyriškis.

Aktorei atskirai padėkojo rašytojas ir žurnalistas Michailas Zygaris.
„Labai gražiai atrodai stovėdama ant stalo, dėl tokių vaizdų rašysiu ir toliau“, – „Instagram“ apibendrino bestselerio „Visa Kremliaus kariauna“ autorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)