Emilis Vėlyvis:

„Rugsėjo pirmoji – fantastiška nacionalinė šventė, primenanti jausmą, lyg būtum laidotuvėse Vorkutos gulage. Sušukuoti, su gėlėmis, vienodomis šypsenomis ir tikėjimu, kad ir tau išauš ta diena, kai pasibaigs kančia.

Nuoširdžiausiomis šypsenomis visada dalinasi bepradedąs mokslus jaunimas ir dembeliai (tarnybą baigiantys kariai). Pirmieji dėl to, kad dar nežino, kas jų laukia, o antrieji dėl to, kad pirmieji neturi jokių šansų. Faktas tas, kad tikrai neturi. Čia laisvai interpretuoju Solženyciną, kuris tik patvirtina, kad pasodinti žmogų prie suolo šešiolikai metų anoks nusikaltimas. Juk pasodinti žmogų ir kalti į galvą tai, kas nieko bendro neturi su gyvenimu, yra švietimas ir žinių kapitalas.

Bet būta ir gražių prisiminimų, pavyzdžiui, gerai pamenu, kaip kiekvienoje rugsėjo 1-osios šventėje pasirodydavo koks nors vietinis politikas ir pravesdavo mišias smegenims apie pilietiškumą, patriotizmą ir būtinai apie gyvenimo prasmę bei dorą. Tada jam visi sutartinai paploja, švietimo apaštalai padėkoja už neįtikėtinai prasmingas mintis, o likusieji įteikia jau pavytusių narcizų. Pastarasis nelieka skolingas ir išdalina agitacines brošiūras, glenciniu viršeliu su užrašu „Pasirink teisingai”. Vėliau seka Kudirka su himnu ir, žinoma, nuotraukas į fotoalbumo kapinyną. Didi šventė, ta rugsėjo pirmoji.”

Mindaugas Papinigis:

„Moksleiviams patariu du dalykus. Pirma – kardelių pirkite pas močiutes, ten jie labiau kvepia. Antra – pirmaisiais mokslo metais nesimokykite labai aukštais balais, nes tėvai prisikurs visokiausių nepagrįstų lūkesčių.”

Mindaugas Papinigis

Lolita Zero:

„Rugsėjo pirmoji man siejasi su laukimu, meile ir prisiminimais. Visuomet eidama į šią šventę žinojau, kad sutiksiu savo pirmąją meilę. Vėlesnėse klasėse tų pirmųjų meilių tik didėjo, o nuo to mano širdis darėsi tik didesnė.

Moksleiviams patarčiau rasti savo kelią, nebijoti būti kitokiais, nekreipti dėmesio į piktus užgauliojimus ir komentarus. Merginoms patarčiau nebijoti trumpų sijonų ir ryškesnio makiažo. Visiems – nepamiršti dainuoti ir, be abejo, klausytis.”

"Lolita Zero" - Gytis Ivanauskas

Ramūnas Rudokas:

„Man rugsėjo pirmoji pirmiausiai siejasi su įvairiais draudimais, o dar ir Veryga pridėjo pastiprinimų. Todėl moksleiviams rekomenduoju nekreipti dėmesio į draudimus, daugiau juoktis, karštai mylėti ir įdomiai gyventi.”

Ramūnas Rudokas (Ruslano Kondratjevo nuotrauka)

Ainis Storpirštis:

„Mieli moksleiviai, nieko jums nepatarsiu – laikykitės ten...”

Skirtingai apie rugsėjo pirmąją galvojanti „Zero Live Show” komanda dėl vieno dalyko tvirtai sutaria – net ir šitų patarimų moksleiviams klausytis nėra būtina, tam kiekvienas turi po savo galvą.

Ainis Storpirštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)