Šiuo metu Grafininos dingimo byloje atliekami DNR tyrimai. Iš planuojamų keturių, jau yra pirmojo tokio tyrimo rezultatai. Liko dar trys.

„Kokie tie DNR tyrimai buvo, man yra žinoma, tačiau plačiau apie tai pasakoti negaliu“, - DELFI sakė N. Macaulay-Westo atstovas Erikas Pavlovičius.

Nigelas Westas ir Sandra Grafinina

Paklaustas apie per naujienų portalus nuvilnijusią informaciją apie iš buto Šiauliuose, kurį nuomojosi Grafinina ir jos sutuoktinis, dingusį kilimą, kraujo pėdsakus ir cheminių medžiagų likučius ant grindų, kurie neva liudytų apie bandymą pašalinti kraujo dėmes, E. Pavlovičius vadina tiesiog gandais.

„Mano žiniomis tai tik paskalos“, - sako E. Pavlovičius.

Erikas Pavlovičius

N. Macaulay-Westas turėjo nusiskundimų, kad be advokato buvo atvežtas į policijos komisariatą ir tardytas. Buvo pateikti net du skundai dėl tokių policijos pareigūnų veiksmų.

Šiaulių policijos vyriausiasis komisaras į vieną iš skundų atsakė, kad N. Macaulay-Westas į Šiaulių miesto vyriausiąjį policijos komisariatą buvo nuvežtas ambasados prašymu, tačiau toks teiginys greičiausiai laužtas iš piršto.

„Faktinę aplinkybę jie pripažino. Negalėjo to daryti be gynėjo. Jie net tyrėjo apie tai neinformavo. Nesu nusiteikęs prieš pareigūnus, tačiau nenoriu, kad Nigelui būtų daromas psichologinis spaudimas“, - pasakojo E. Pavlovičius.

Paklaustas apie N. Macaulay-Westo savijautą, E. Pavlovičius tikino savo ginamąjį paskutinį kartą matęs antradienį. Anot advokato, N. Macaulay-Westas nervinasi, mat sulaikymas pernelyg užsitęsė.

„Šiai dienai kol kas nieko nėra. Jeigu būtų pareikšti įtarimai, spręstųsi klausimai, spręstume, kaip visą tai atremti. O kol kas nėra nieko“, - pasakojo N. Macaulay-Westo gynėjas.

Tiesa, pokalbio metu E. Pavlovičius prasitarė apie tai, kad jam yra žinoma, jog prie už Šiaulių esančio ežero galimai yra rastas kūnas. Kol kas apie šį įvykį daugiau detalių nėra žinoma. Klausimų kelia tai, kodėl apie rastą kūną informacijos policijos suvestinėse nėra.

DELFI dėl to kreipėsi į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyresnįjį specialistą Artūrą Šliavą. Jo šis klausimas visiškai nenustebino, tačiau pažadėjęs pasiaiškinti šį klausimą, jis taip nieko ir neatsakė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)