Žurnalistė Daiva Repečkaitė portale „Verslo pietūs“ skelbia, kad Etiopijos ambasados Briuselyje, akredituotos ir Lietuvai, ministras patarėjas politinei ir viešajai diplomatijai Yohannesas Abraha patvirtino, kad „Unicef Lietuva“ dėl leidimo misijai Etiopijoje nesikreipė, tačiau tik prisiplakė prie „Unicef Etiopija“ komandos. Į Etiopiją vykusios garsenybės esą be leidimo fotografavo ir į internetą kėlė žmonių atvaizdus bejėgiškoje būklėje. Tokiais veiksmais lietuviai neva tik sukėlė grėsmę Etiopijos „Unicef“ bendradarbiavimui su šalies vyriausybe.

Kaip skelbia portalas lrytas.lt, Etiopijos „Unicef“ atstovai iš savo šalies Užsienio reikalų ministerijos pareikalavo, jog būtų siekiama, kad „Unicef Lietuva“ nutrauktų bet kokios medžiagos, surinktos Etiopijoje, publikavimą.

„Mes priimsime paramą tik tada, jeigu ji nežemins mūsų tautos orumo ir nemenkins mūsų šalies įvaizdžio. Aš įsivaizduočiau Lietuvos misiją taip: jeigu norite paremti mus, skleiskite žinią apie turizmą Etiopijoje, apie investavimą mūsų šalyje. Tai padėtų realiai. Tačiau būdas, kuriuo jie mėgina rinkti pinigus naudodami plakatus, neparodo, kokia išties yra Etiopija, ir daro jai ilgalaikę žalą“, – tokią nuomonę apie „UNICEF Lietuva“ misiją portalui išsakė Etiopijos ambasados Briuselyje patarėjas politikos ir diplomatijos klausimais Yohannesas Abraha.

Jis neneigė, kad iki šiol šalyje daugybė žmonių skursta, tačiau diplomatas akcentavo, kad Etiopijos ekonomika pastaruosius kelerius metus auga maždaug 8 – 9 procentais.

DELFI daugybę kartų bandė susisiekti su „Unicef Lietuva“ atstovais, tačiau nesėkmingai. Organizacijos nurodomais telefonais diena iš dienos niekas neatsiliepia, skambučius taip pat ignoruoja ir organizacijos direktorė Jovita Majauskaitė. Paprašiusi klausimų raštu ir pažadėjusi į juos atsakyti iki praėjusios savaitės pabaigos, jis taip ir pradingo.

„Ačiū už klausimus. Būtinai atsakysime iki savaitės pabaigos“, - praėjusią savaitę teatrašė J. Majauskaitė.

Tuo metu Lietuvoje gyvenanti etiopė Eskedar Maštavičienė svarstė, kad misijos dalyviai į Etiopiją vyko turėdami tikslą daryti kilnius darbus, tačiau nebuvo informuoti apie svarbius juridinius dalykus dėl tokios misijos teisėtumo.

„Galbūt ir jiems bus siurprizas, kad misija buvo neteisėta. Tiesa visuomet paaiškėja“, - rašė E. Maštavičienė.

Eskedar taip pat rūpi klausimas, kur misijos metu žmonių suaukoti pinigai nukeliaus, jei misija – neteisėta, vykdyta be oficialių institucijų leidimų, tačiau atsakymų į šiuos klausimus kol kas nėra.

Kelionės nuotraukos, kurias platino patys organizatoriai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)