„Emocijos yra puikios. Džiugu, kad Lietuvoje yra tiesa. Vieni pareigūnai norėjo neadekvačiai iš manęs atimti teises, tačiau yra ir normalių pareigūnų, kurie viską atlieka pagal įstatymus ir jie man grąžino vairuotojo pažymėjimą. Teisybė yra atstatyta“, – trečiadienį džiaugėsi Paulius.

Kriptomilijonieriui vairuotojo pažymėjimas buvo atimtas dėl chuliganiško vairavimo, tačiau Paulius su tokiais kaltinimais nesutiko ir teisybės nutarė ieškoti teisme. Kol teismas nagrinėja šią bylą, verslininkas ir vėl gali sėdėti prie savo „Lamborghini“ vairo.

„Jeigu pamatytumėt vaizdo įrašą, kurį trečiadienį apžvelgėme teisme, tai ten aiškiai matyti, kad aš nerodžiau posūkio, o man nori pripaišyti chuliganišką vairavimą. Nenoriu plėstis šia tema, nes vis dar vyksta tyrimas. Nelabai galiu tai komentuoti. Tiesiog man įdomu, kam daromos tos vaizdo kameros, jei pareigūnai šneka viena, o jos rodo visai ką kitą. Juk taip neturi būti. Ką rodo kameros, tai ir turi būti tiesa, o ne tai, ką sako pareigūnai, kurie socialinėse erdvėse nori išgarsėti, nubausdami žinomą asmenį su garsesne mašina. Manau, kad tokiu būdu žmogus norėjo išgarsėti, todėl ir pučia burbulus. Esu prieš tokius dalykus“, – DELFI kalbėjo verslininkas, kurį neva jau kurį laiką kelyje sustabdo tas pats pareigūnas.

„Paprastas žmogus, kuris negalėtų pasisamdyti geresnių advokatų, jau seniai būtų suvalgytas ir paliktas likimo valiai“, – pridūrė pašnekovas.

Paulius įvertina galimybę, kad pasibaigus vis dar vykstančiam teismo procesui, jis ir vėl gali prarasti teisę vairuoti.

„Gali būti, jeigu taip teismas nutars. Tačiau visas procesas gali užtrukti ir iki pusės metų. Gali ir neatimti pažymėjimo, o tik išrašyti baudą. Kitaip tariant, visko dar gali būti. Čia jau neaišku, kaip bus. Spręs teisėjas“, – pasakojo P. Aršauskas ir plačiau papasakojo, kodėl jam apskritai buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas.

„Kol vyksta teismas, aš galiu vairuoti. Mane sustabdė ne už girtumą, o už smulkius kelių eismo pažeidimus. Mano advokatas po šio įvykio buvo apskundęs teismo nutartį paskutinę dieną, tačiau kažkodėl policijos duomenų bazėje ši informacija neatsinaujino. Nepaisant to, aš turėjau oficialų teismo raštą, kad viskas yra apskųsta, viskas yra gerai. Tą naktį mane sustabdė tas pats pareigūnas, kuris man nori pripaišyti chuliganišką vairavimą. Įsivaizduojat? Tas pareigūnas yra gana žinomas socialiniuose tinkluose. Jis sustabdė mane už neva chuliganišką vairavimą, o po mėnesio ir vėl buvau sustabdytas. Kitaip tariant, jis mane dažnai stabdo ir bando prikibti. Esmė tokia, kad sustabdžius mane jis atėmė mano vairuotojo pažymėjimą, nors jam ir rodžiau oficialų teismo patvirtintą dokumentą. Anot jo, jam buvo būtina tą informaciją matyti ir duomenų bazėje. Tokiu būdu jis švaisto mokesčių mokėtojų pinigus. Jis sugaišo krūvą valstybės tarnautojų laiko ir nieko iš to nepešė. Jis atėmė vairuotojo pažymėjimą, nors neturėjo teisės to padaryti“, – tęsė jis.

Prie prabangaus „Lamborghini“ vairo Paulius negalėjo sėstis beveik mėnesį, tad visą šį laiką jis sėdėjo keleivio vietoje. Nepaisant to, jis džiaugiasi ir vėl savo rankose laikydamas vairuotojo pažymėjimą.

„Vairuotojo pažymėjimo neturėjau apie tris savaites. Samdžiausi ir vairuotoją, ir draugai padėjo, ir brolis padėjo. Kitaip tariant, buvo daug galvos skausmo. Tačiau ką man dabar daryti? Rašyti tam pareigūnui skundą? Prašyti kompensacijos už vairuotoją? Aš visada esu už žmogiškumą. Jeigu kažką darau ne taip, ne pagal įstatymus, už tą ir turiu atsakyti. O ne už kažkokius išgalvotus dalykus, kurių nepadariau“, – pasakojo verslininkas.

DELFI susisiekė su Vilniaus apskrities vyr. policijos komisariatu ir sulaukė patvirtinimo – P. Aršauskas iš tiesų atgavo teisę vairuoti.

„Taip, mes galime patvirtinti, kad trečiadienį jam (P. Aršauskui – DELFI) buvo numatyta grąžinti vairuotojo pažymėjimą. Buvo gautas sprendimas iš teismo, kad jo skundas yra priimtas nagrinėti, o kol jis bus nagrinėjamas, jam yra grąžinta teisė vairuoti“, – DELFI teigė Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas.

DELFI primena, kad P. Aršausko minimas policijos sustabdymas įvyko rugpjūčio 23-iąją dieną. Žinomo vyro vairuojamą „Lamborghini“ Žirmūnuose sustabdė policijos pareigūnai. Atliekant patikrinimą paaiškėjo, kad P. Aršauskas vairuotojo pažymėjimą metams laiko prarado jau prieš mėnesį už chuliganišką vairavimą.

Kareivių ir Žirmūnų gatvių sankryžoje sustabdytas tinklaraštininkas ir milijonieriumi socialiniuose tinkluose vadinamas vyras policijos pareigūnui neprieštaravo. Pareigūnas tik konstatavo faktą, jog P. Aršauskas vairuotojo pažymėjimą yra praradęs ir vairavo neturėdamas tam teisės.

Pats kriptovaliutų milijonierius aiškino, jog tai tik klaida ir jo advokatas viską turėjo sutvarkyti anksčiau, o vairuotojo pažymėjimą jis neva atgaus jau kitą dieną.

„Advokato klaida. Ne mano. Vairuotojo pažymėjimas bus grąžintas rytoj. Klaida pas jus duomenų bazėj“, – tąkart aiškino jis.

Tačiau tuomet pasirodė, kad P. Aršausko advokatas per 20 darbo dienų nespėjo pateikti skundo ir jis nebuvo priimtas. Todėl patruliai, kurie tikrino sustabdyto vyro duomenis, matė informaciją, jog jis neturi teisės vairuoti.

Dėl to jam nuspręsta skirti baudą.

P. Aršauskas išgarsėjo po to kai socialiniuose tinkluose pradėjo publikuoti vaizdo įrašus, kuriuose demonstravo prabangą. Jis taip pat noriai pasakojo ir apie kriptovaliutas bei tai, kas, anot jo, padeda jam susikrauti milijonus. Nors dar aprodydamas DELFI savo aplinką, kurioje dirba bei laiko prabangius automobilius, vyras užsiminė, kad pats milijonieriumi savęs nepavadino, o tai tik jo gerbėjų sugalvota etiketė.

„Aš ir pats savęs milijonieriumi nevadinu. Niekada to nesakiau. Ar turiu milijonus? O kaip manote? Tai sugalvojo žmonės. Mama taip pat, įtariu, seka mane. Tačiau ji ir pasitiki, nes žino, kad nesu kvailas. Tik jei paprašo ko nors nedėti, stengiuosi nenervinti", – pasakojo jis interviu apie gyvenimą, santykius ir verslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)