Nuo praėjusių metų lapkričio 20-osios tyrimas dar nėra baigtas.

Advokatas G. Černiauskas negaili kritikos prokuratūrai ir tyrėjams, kad kone metų prireikė nustatyti vos vieną įtariamąjį, kuris nėra suimtas ir net įrodymai, kad žuvusi mergina buvo apsvaiginta narkotinėmis medžiagomis, prokuratūrai neatrodo rimtas pagrindas knaisiotis giliau.

Įtariamasis fotografas Ričardas Pinikas nėra suimtas. Savo kaltę dėl privedimo prie savižudybės ir kitų inkriminuojamų nusikaltimų jis ne kartą paneigė duodamas interviu.

„Prokurorui paduodu įrodymus, kuriuos surenku, tačiau jis juos tiesiog atmeta. Nemato reikalo nei suimti įtariamųjų, kurių vis dar tik vienas, nors žinoma, kad su įvykiu susiję ir daugiau žmonių. Prašome suimti įtariamąjį – sako, kad nemato pagrindo. Prašome plačiau tirti – vėl atsako, kad to nedarys. Jei jau nemato nieko blogo, su šeima norime viešinti tyrimo eigą“, – sako advokatas.

G. Černiauskas patikslino, kad viešinti bylos medžiagą kol kas jis prašo įstatymų numatyta tvarka – pateikė oficialų prašymą prokuratūrai. Tiesa, ar bus duotas leidimas, ar ne, paaiškėti turi maždaug per mėnesį nuo prašymo gavimo dienos. Tad advokatui ir šeimai teks apsišarvuoti kantrybe.

Anot G. Černiausko, visas tyrimas pajudėjo tik viešumo ir Dovilės šeimos atkaklumo dėka.

Pradinės versijos po nelaimės, kad Dovilė neva iškrito iš viešbučio balkono pati, tyrėjai ir prokuratūra laikėsi „įsikibę“ ir ilgai nenorėjo imtis kitokių versijų tyrimo. Būtent dėl to, anot G. Černiausko, viešumas būtinas ir dabar – byla vis dar nepasiekė teismo, o prokuroras, anot advokato, elgiasi taip, lyg jau spręstų įtariamojo kaltės klausimą.

Advokatas atvirauja, kad kol kas negali per daug leistis į detales, kad nepakenktų tyrimui, nors, anot jo, tyrimas ilgą laiką nė kiek nepasistūmėjo. Didžiausias postūmis byloje buvo tuomet, kai paaiškėjo, kad mergina žuvo būdama apsvaiginta stipria narkotine medžiaga. Nors jos žinutės artimiesiems jau paskutinėmis Dovilės gyvenimo dienomis buvo įtartinos.

DELFI primena, kad apie dukters žūtį mama sužinojo būdama užsienyje. Moteris neslėpė šoko, kad negalėjo patikėti, kodėl ir kaip dukra atsidūrė Klaipėdoje, mat po pasirodymo Juozo Statkvičiaus kolekcijos pristatyme Dovilė turėjo grįžti į Įtaliją, į Milaną, kur dirba pagal kontraktą.

Artimieji DELFI anksčiau sakė, kad jie nori daugiau, nei išsiaiškinti kaltuosius. Su DELFI Dovilės dėdė kalbėjo girdint tragiškai žuvusios merginos mamai. Jis neslėpė, kad artimieji nori sužinoti tiesą, kodėl įvyko tragedija, net jei ta tiesa bus itin skaudi. Tuo pačiu jų tikslas padėti ir kitoms šou versle besisukiojančios merginoms, kurios gali tapti tokių pat aplinkybių aukomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (300)