Apie Birmingamo miesto simfoniniam orkestrui (BMSO) vadovaujančios dirigentės vaikelio gimimą feisbuke pranešė M. Gražinytės-Tylos mama, pianistė ir dainininkė Sigutė Gražinienė.

„Nuostabią 2018 metų rugpjūčio 26 dieną, sekmadienį, 11.11 val. ryte tapau močiute. Dėkui brangiai dukrelei ir Dievuliui! Lekiu į naujas erdves...“, – džiaugsmo neslėpė ji.

Tai, kad meno vadovė M. Gražinytė-Tyla ir jos mylimasis laukiasi pirmagimio pranešė pats simfoninis orkestras pavasario pradžioje.

Liepos mėnesį pati Mirga sakė pradėsianti motinystės atostogas, tačiau jos ilgai netruks. Planuojama, kad lapkričio viduryje ji jau grįš į orkestrą.

Birmingamo miesto simfoninio orkestro vadovas džiaugiasi naujienomis: „Visa BMSO šeima labai džiaugiasi puikiomis Mirgos naujienomis“.

Lietuvaitė su šiuo orkestru debiutavo dar 2015 metų liepą ir muzikantams, vadovybei bei žiūrovams padarė tokį įspūdį, jog buvo pakviesta sugrįžti ir diriguoti specialiai surengtam koncertui.

Vilniuje gimusi dirigentė studijavo Leipcige, Bolonijoje, Ciuriche ir Grace. Tarp žymiausių jos pasirodymų yra koncertai su Gustavo Mahlerio jaunimo orkestru, Beethoveno orkestru Bonoje, Danijos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Berlyno „Komische Oper“ ir „Kremerata Baltica“.

Jos 2014 metų debiutas su Los Andželo filharmonija pateko tarp dešimties geriausių „The New Yorker“ apžvalgininko Alexo Rosso išrinktų metų pasirodymų. Rašydamas apie jos 2015 metų gruodžio koncertą, Markas Swedas iš „Los Andgeles Times“ pareiškė: „Orkestras grojo taip, tarsi vėl būtų jaunas“. Kaip kviestinė dirigentė diriguodama San Diego simfoniniam orkestrui, ji generavo elektrą ir jaudulį, pažymėjo Jamesas Chute`as iš „San Diego Union Tribune“.

„Tačiau nuostabiausias dalykas yra jos susižavėjimo, susitelkimo, precizikos ir intelekto derinys. Pridėkite podiumo išvaizdą bei prieigos grakštumą ir turėsite retą talentą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)