Jau keletą savaičių vyras buvo laikomas suimtas. Ir šįkart teismas sprendė, ar pratęsti kardomąją priemonę suėmimą jos sutuoktiniui ir dukros tėvui. Galiausiai buvo nuspręsta jį suimti dar keturiolikai dienų.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gabrielė Gendvilaitė DELFI patvirtino, kad suėmimas vis dėlto buvo pratęstas, atsižvelgiant į visas aplinkybes. Ji taip pat sakė, kad suėmimas motyvuojamas tuo, jog N. Macaulay gali slėptis ir trukdyti procesui.

Suimtojo advokatas Erikas Pavlovičius po teismo pasakojo, kad jam iškyla daug klaustukų. „Jei prokuroras sako, kad reikia atlikti papildomus veiksmus, kurių pagal įstatymą anksčiau negali padaryti, vadinasi jie bus padaryti vėliau ir dėl to mano klientas turi sėdėti kalėjime“, – sakė advokatas.

Anot E. Pavlovičiaus, neatsirado ir jokių naujų tyrimo detalių ir vis dar nežinoma, ar S. Grafinina yra gyva. „Nigelas pats buvo piktas, nes jis sako, kad jo telefonuose ir kompiuteryje yra daugybė informacijos, kuri įrodytų, kad jis su tuo nėra susijęs. Sako, kad jis negali įrodyti savo pragyvenimo šaltinio, bet įrodyti jam nesuteikiama galimybė“, – teigė jis.

Pašnekovas taip pat abejoja, jog gali atsirasti naujų detalių, kurios jam dabar būtų nežinomos.

DELFI primena, kad žiniasklaidoje ir viešojoje erdvėje nagrinėta daug galimų moters likimo scenarijų, tačiau kol kas paieškos - bevaisės. Pasak moters sutuoktinio, greičiausiai moteris šiuo metu kažkur užsienyje laiką leidžia teikdama eskorto paslaugas, tačiau pareigūnai šios, kaip ir daugelio kitų svarstytų versijų, negali nei patvirtinti, nei paneigti.

Oficiali moters paieška buvo paskelbta liepos 19-ąją dieną. Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos ji negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška. Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius.

Istorija tapo dar mįslingesnė po to, kai paaiškėjo, kad mažametė moters dukra dėl nepriežiūros atsidūrė globos įstaigoje. Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių mergaitė. S. Grafininos sutuoktinis N. Westas-Macaulay, neoficialiais duomenimis, buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė buvo išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose. Vėliau dėl mergaitės globos į atsakingas institucijas kreipėsi dingusios moters artimieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)