Tiesa, Moniką taip pat piktina ir agentūros mokestis, kurį tenka mokėti nuomininkui, ketinančiam nuomotis išsirinktą būstą.

„Dėl įdomumo peržiūrėjau nuomojamų butų kainas Vilniuje. Tai turiu žinutę butų savininkams, kurie nuomoja vieno kambario suskretusius butus po 300 eurų: jūs esate d********i. P. S. Linkėjimai „brokeriams“, susikiškit savo agentūros mokestį ten, kur nesueina. Nereikia būti brokeriu, kad mokėtum įdėti skelbimą“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė M. Šalčiūtė.

Vos paskelbusi įrašą socialiniame tinkle Monika akimirksniu sulaukė buto nuomotojų pasiūlymų, tačiau patikino, kad buto nuomai neieško.

DELFI pabandžius susisiekti su M. Šalčiūte, mergina telefonu neatsiliepė.

Primename, kad M. Šalčiūtė šių metų pradžioje jau buvo įsivėlusi į konfliktą su buto, kurį nuomojosi dvejus metus, savininkais. Mergina buvo kaltinama buto suniokojimu, tačiau pati neigė nekilnojamajam turtui padariusi ką blogo.

Nusprendusi išsikraustyti, žinoma mergina įsisuko į skandalą. Jai butą išnuomojusios moters dukterėčia feisbuke paviešino kelias nuotraukas ir apkaltino Moniką pabėgus nesumokėjus visų mokesčių bei nesutvarkius gyvenamojo ploto. Buto šeimininkė Liudmila Kubilė skaičiavo nuostolius. Jos teigimu, vien buto valymas po to, kai čia beveik dvejus metus be jos leidimo gyveno šuo, kainuotų kelis šimtus eurų: „Man pasakė, kad tokio buto tvarkymas po to, kai ten gyveno šuo ir panašiai, kainuotų apie 800 eurų“. Kurį laiką tylėjusi Monika savo feisbuko paskyroje paviešino savo versiją apie kilusį skandalą. M. Šalčiūtės teigimu, jau atsikraustant bute buvo defektų, kuriuos ji su butą išnuomojusiu agentu pažymėjo buto perdavimo akte.

Tačiau Liudmila skaičiavo, kad nuostolių buvo likę ir daugiau. „Negaliu tiksliai dabar pasakyti, bet, matomai, ji du mėnesius nemokėjo komunalinių mokesčių. Taip pat yra sulaužyti baldai, apgadinta sofa, apgriaužti baldai, kažkokios spintelės, parketas. Grindys yra pagrindinis dalykas, kuris yra sugandintas. Ji to šuns gal nevedžiojo į lauką, ten didžiausios dėmės, apibraižyta ir panašiai“, – nuostolius vardijo šeimininkė.

Butas, kuriame kelerius metus gyveno Monika, nebuvo naujai įrengtas, tačiau, kaip sakė pati šeimininkė, buvo kur kas geresnės būklės.

M. Šalčiūtė gynė savo garbę ir orumą

Buto, kuriame gyveno Monika, nuotraukoms pasklidus internete, pastaroji nepanoro bendrauti su žiniasklaida. Po ilgos tylos ji nusprendė viską išsakyti atvirame įraše feisbuke.

„Bute gyvenau lygiai dvejus metus (24 mėnesius), ne daugiau. Buto dydis – 67 kvadratai (taip minima sutartyje), o ne virš 72 kvadratų. Butas priklauso Stepanui Melnikui ir mano nuomos pinigai skiriami buto paskolai padengti. Liudmila Kubilė, matyt, jo sugyventinė Dubajuje. Polina Kreidi – išvis nežinau, kas per asmuo ir kodėl ji per visą feisbuką platina klaidingą informaciją, viešina tokius mano asmeninius duomenis, kaip asmens kodas, parašas ir kita. Per dvejus metus esu savininkams sumokėjusi apie 15 000 eurų (įskaitant ir paslaugas), apie kokias skolas mes kalbame ir nuomos nemokėjimus aš nežinau. Paskutinio mėnesio mokesčiai, kuriuos turiu už save susimokėti, ateis apie vasario 15 dieną (apie 50 eurų), tačiau šios sąskaitos dar nėra gautos.

Butas buvo paliktas tvarkingas, išskyrus neišplautas grindis, kurias suteršė krovėjai, nes nešant mano daiktus nenusiėmė batų. Dėmės ant grindų buvo jau prieš man atsikraustant, kaip ir minima pirmoje sutatyje. Mano draugai, artimieji matė buto stovį, tą pati gali patvirtinti. Esu įkėlusi ne vieną nuotrauką į „Facebook“, kaip gyvenu. Nepaisant, kad man neleido užsakyti valytojos už 20 eurų, kaip buvo užsakyta man, butas atrodė tvarkingai“.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (326)