Paklausta, kaip vertina tokius rezultatus, Edita šypsodama atsakė: „Visiškaip niekaip. Todėl, kad tikrai nesu įtakinga. Kaip popkultūra gali būti įtakinga? Aš manau, kad karo atveju galėtų ką nors suagituoti eiti į frontą. Sprendimus priima ne popkultūros žmonės“.

E. Mildažytė sako nesireiškianti socialiniuose tinkluose, todėl mano, kad tai, jog ji pateko į 10 vietą visuomenės balsavime, yra stebuklingai aukštas rezultatas.

„Kai turi socialiniame tinkle sekėjų, gali formuoti nuomonę, jeigu manai, kad tai yra reikalinga. Arba skleisti tą žinią, kurią pageidauji šiuo metu paskleisti. Aš to nedarau. Galvoju, kad tuomet iš tikrųjų tai yra tik mano visuomeninės veiklos rezultatas“, - DELFI TV studijoje kalbėjo E. Mildažytė.

Kaip Editos matomumas viešojoje erdvėje, žinomumas, padeda įtikinti pašnekovą, rėmėją, pagalbos teikėją? E. Mildažytė įsitikinusi, kad tą lemia ne matomumas ir žinomumas. „Man buvo lemta daug metų turėti balsą eteryje. Čia yra pagrindinė priežastis. Jeigu nori ką nors skleisti, turi turėti galimybę tam. Kaip matome iš šiandienos situacijos, tai tų norinčių skleisti yra labai daug. Klausimas tik, ar turi ką pasakyti, ar neturi ko pasakyti. Aš ką nors pasakau, kai manęs klausia“, - kalbėjo ji.

Paprašyta papasakoti, kaip padeda žinomumas, pašnekovė tikino, kad, prodiusuojant naują laidą, redaktorei pabandžius sutarti filmavimą, to padaryti nepavyko. Tiems patiems asmenims paskambinusi E. Mildažytė pati sulaukė teigiamo atsakymo ir filmavimas galėjo įvykti.

„Žmonės pasitiki. Žmonės iš tikrųjų mane labai myli. Tą aš labai jaučiu vaikščiodama po miestą, išvažiuodama į provinciją. Dabar jau pradeda pažinti ir vaikai. Ilgą laiką pažinojo tik vyresnio amžiaus žmonės“, - kalbėjo E. Mildažytė.

Edita vengia kalbėti apie asmeninį gyvenimą, visuomet nubrėžia aiškią ribą. Kaip jai pavyksta apie asmeniškumus prakalbinti kitus žmones?

„Jeigu žmogus kalba, tai kalba, o jeigu nekalba, tai nekalba. Pamenu dar iš „Bobų vasaros“, palikdavom žmogui dvi – tris dienas pagalvoti, ir jei pašnekovas persigalvodavo ir paprašydavo tam tikrus epizodus iškirpti, mes iškirpdavome. Net jei tai sudarydavo laidos esmę. Juokingiausia būdavo tai, kad jei pašnekovė kirviu užmušė savo vyrą – tokią informaciją leisdavo palikti. Bet kad ji kažką blogo pasakė apie savo kaimynę, gyvenančią už tvoros, pašnekovė prašė iškirpti. Todėl, kad su kaimyne dar reikės gyventi, o vyro nebėra. Žmonės yra labai keisti. Kita vertus, žmonės yra labai panašūs“, - šypsodamasi prisiminė DELFI TV studijos viešnia.

Pokalbio metu Edita prasitarė, kad prieš kiekvienus Seimo rinkimus į ją kreipiasi daugelio politinių partijų atstovai. Tačiau ji šiuo klausimu kategoriška. Klausiama, kodėl nė karto nepabandė sukti į politiką, žinoma moteris kalbėjo nemananti, kad politika – sąžininga veikla.

Man gyvenimas yra pakankamai įdomus ir be politikos. Esu pakankamai įtakinga, kad galėčiau priimti sprendimus ir vykdyti savo gyvenimo planą taip, kaip noriu. Man nereikia priklausyti kokiai nors partijai, kad jį galėčiau įgyvendinti“, - pasakojo ji.

Paklausta, ar kalba vieša, žinoma moteris patikino to nedaranti, nes neturinti ką pasakyti.

Viso interviu ieškokite žemiau:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (368)