Lenkiškai prabilęs V. Cololo, kaip ir jo kolegos, buvo persirengęs kunigo drabužiais bei kreipėsi į susirinkusius žmones tol, kol Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje pasirodė tikrasis Turgelių kunigas.

Akivaizdu, kad toks pokštas juokingas pasirodė ne visiems. Socialiniuose tinkluose netrūko nuomonių, kad tokia veikla yra didžiausia šventvagystė.

Po šios E. Vėlyvio rengtos provokacijos sureagavo ir policija, kuri ketvirtadienį išplatino pranešimą apie pradėtą ikiteisminį tyrimą.

„Įvertinus Šalčininkuose, Turgelių bažnyčioje, rugpjūčio 15 d. įvykusio, su projekto „Zero Live Show“ komandos poelgiais susijusio incidento aplinkybes, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šalčininkų r. policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos LR baudžiamojo kodekso 171 str. – Trukdymas atlikti religines apeigas ar religines iškilmes“, – skelbiama policijos pranešime.

Pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį, „tas, kas necenzūriniais žodžiais, įžūliais veiksmais, grasinimais, patyčiomis ar kitais nepadoriais veiksmais sutrikdė valstybės pripažintos religinės bendruomenės ar bendrijos pamaldas ar kitas apeigas arba iškilmes, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu“.

Šalčininkų rajono savivaldybė savo interneto svetainėje pranešė dėl šio įvykio kreipusis į teisėsaugą.

„Žolinę švenčiantys Turgelių bažnyčioje susirinkę tikintieji buvo šokiruoti persirengusių aktorių, lenkų kalba pasakojusių apie naują projektą, o vėliau susirinkusiesiems dalijusių suktines, elgesio. Jų nuotaika dar labiau subjuro pamačius tiesiogiai transliuotą vaizdo medžiagą „Mišios“ socialiniame tinkle „Facebook“. Gana brutaliai ir skaudžiai nekviesti svečiai pažemino Turgelių bendruomenės garbę ir orumą, o paviešindami savo apsilankymą bažnyčioje įskaudino ne tik Turgelių, ne tik Šalčininkų rajono, bet ir visos Lietuvos tikinčiuosius“, – rašoma Šalčininkų savivaldybės pranešime, kuriame reiškiamas pasipiktinimas dėl šio poelgio.

Vilniaus arkivyskupijos atstovė Santa Kančytė lrt.lt teigė, kad arkivyskupija atsisako komentuoti E. Vėlyvio provokaciją bažnyčioje.

„Nėra ką komentuoti ir neverta pilti vandens į tą reklamos malūną. Tai nėra kažkoks labai svarbus įvykis, šiuo metu ruošiamės kur kas svarbesniems dalykams – popiežiaus vizitui“ – sakė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (763)