Užsieniečio sulaikymo faktą sekmadienį DELFI patvirtino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Artūras Šliavas.

„Dingusiosios Sandros Grafininos paieškos byla perkvalifikuojama į nužudymą. Sulaikytas Jungtinės Karalystės pilietybę turintis Nigelas Westas. Jis sulaikytas 48 valandoms šeštadienį Šiaulių mieste", - DELFI sakė Šiaulių policijos atstovas.

DELFI šaltinių teisėsaugoje žiniomis, sulaikytajam vyriškiui šeštadienį pareikšti įtarimai S. Grafininos nužudymu. Pirmadienį buvo nuspręsta dėl kardomosios priemonės sulaikytajam skyrimo. Jis suimtas septynioms dienoms.

Nigelas Westas ir Sandra Grafinina

Šiaulių apygardos prokūratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jūratė Tamašauskienė trečiadienį naujienų portalui DELFI atskleidė, dėl kokių aplinkybių be žinios dingusios S. Grafininos byla perkvalifikuota į nužudymą.

„Buvo gauta duomenų, kad tai gali būti nužudymas. Negaliu įvardinti jų šiuo metu“, - DELFI kalbėjo prokurorė.

Pasiteiravus, ar šiuo metu dar tiriamos ir kitos – ne nužudymo versijos – J. Tamašauskienė patikino, kad tokiose bylose kaip ši tikrinamos ir tiriamos visos įmanomos versijos.

– Prokurore, ar kitos versijos jau yra atmestos ir tiriamas tik S. Grafininos nužudymo versija?

– Tyrimas vyksta. Vienos ar kitos versijos visą laiką yra, kol vyksta tyrimas.

– Gal ketinate plėsti S. Grafininos paiešką? Galbūt jos paieška bus paskelbta ir kitose šalyse, ne vien Lietuvoje ir Anglijoje?

– Paieška vyksta visą laiką. Jeigu žmogus yra dingęs, neapsiribojama tam tikra geografine teritorija. Žmonių judėjimas vyksta. Naudojamės tokia sistema, kokia yra. Ieškome, kur ji galėjo kirsti sieną ir kokiu būdu, visos priemonės yra naudojamos.

– Ar tai reiškia, kad jeigu ji, važiuojanti automobiliu, būtų sustabdyta Vokietijos pareigūnų, reikštų, kad jie, patikrinę jos asmens dokumentus, galėtų suprasti, kad tai Lietuvoje ieškoma Sandra Grafinina?

– Negalėčiau pasakyti, kas būtų, jeigu būtų.

– Galbūt prokuratūrai vertingos informacijos suteikė S. Grafininos artimieji?

– Artimieji visą laiką suteikia informacijos.

– Turbūt šiuo atveju taip pat?

– Negaliu šių dalykų komentuoti.

– Žiniasklaidoje buvo skelbta, kad neva Grafinina buvo pastebėta pajūryje. Ar yra daugiau kokių duomenų apie tai?

– Ši versija atmesta. Tikrai ne taip yra. Aplinkybė buvo patikrinta, ar ji buvo, ar nebuvo Palangoje, ir atmesta.

– Nigelas Westas suimtas 7 dienoms, pora dienu jau praėjo. Kas jo laukia pasibaigus 7 dienų suėmimo terminui?

– Spręsime tik pirmadienį. Mums yra laiko pateikti papildomiems duomenims ir mes juos pateiksime.

Sandra Grafinina

Dingo grįžusi į Lietuvą

Apie dingusios 28 metų S. Grafininos paiešką Šiaulių miesto ir rajono komisariato pareigūnai paskelbė liepos 19 d.

Į policiją kreipėsi minėtos moters sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 dienos negali susisiekti su Didžiojoje Britanijoje gyvenančia seserimi S. Grafinina. Tiek Anglijoje, tiek Lietuvoje pradėta dingusiosios paieška.

Nustatyta, kad S. Grafinina liepos 1 dieną grįžo į Lietuvą. Tai užfiksuota tikrinant į Lietuvą iš Didžiosios Britanijos atskridusio orlaivio keleivius. Istorija tapo dar mįslingesnė po to, kai paaiškėjo, kad mažametė moters dukra dėl nepriežiūros atsidūrė globos įstaigoje.

Birželio 28-ąją iš nesaugios aplinkos buvo paimta tuomet šešių mėnesių mergaitė. S. Grafininos sutuoktinis N. Westas, neoficialiais duomenimis, buvo neblaivus, bute buvo ir dar keli asmenys. Paimta mergaitė buvo išvežta ir apgyvendinta Šiaulių kūdikių globos namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)