E. Vėlyvis: Vaidyba erotiniame filme – nedovanotinas meno pažeminimas

- Emili, kūrėte trilerius, komedijas ir net siaubo filmus. Erotinis filmas – ar kada nors įmanomas toks režisieriaus E. Vėlyvio kūrinys?

- Tikrai ne. Pirmiausia, visuose savo filmuose stengiuosi atskleisti dvasinį žmogaus grožį, parodyti vidinę žmogaus prigimties estetiką, kontempliuoti asmenybės būvį tragiškoje būties egzistencijoje. Tuo tarpu erotika banaliai tenkina tik hedonistinės visuomenės tikslus ir neformuoja gyvenimo paslapties turinio.

- Bet visgi, kaip manote, ar Lietuvoje būtų įmanoma rasti pakankamai aktorių tokiam erotiniam filmui?

- Deja, bet taip. Asmeniškai pažįstu keletą tokių nelaimingo likimo aktorių, kurie be gėdos atsiduotų nedovanotinam meno pažeminimui. Ir, esu tikras, kad tokiems aktoriams tikrai ne vieta mano filmuose.

- Kaip tuomet su „Zero Live Show”, ar šis šou turės bendrų taškų su erotika?

- Jokių taškų tikrai nebuvo, nėra ir nebus, išskyrus vienintelį, kurio visi taip smalsiai ieško. Ir tas taškas G – tai Zero G taškas.

M. Papinigis: Orgazmo dieną švęsiu jodinėdamas

- Mindaugai, kaip švęsite tarptautinę orgazmo dieną?

- Čia viskas paprasta ir aišku – važiuosiu jodinėti.

- Kaip vertinate skandalą dėl Vilniaus reklamos, kurioje sostinė lyginama su Europos G tašku?

- Vertinu paprastai, kaip ir kiekvieną naują skandalą – mums reikia naujo vado.

- Jeigu galėtum rinktis tarp Džeimso Bondo rolės naujame filme ir erotinio trilerio pagrindinio herojaus – ką pasirinktum?

- Aš rinkčiausi Terminatoriaus susitikimą su Džeimso Bondo merginomis (visomis nuo 1957-ųjų metų).

Lolita Zero: Svajoju nusifilmuoti nuoga

- Lolita, jei reikėtų pasirinkti tris didžiausius malonumus gyvenime, ar seksas būtų tarp jų? Kas kiti du?

- Man trys didžiausi malonumai gyvenime – meilė, muzika ir, be jokios abejonės, seksas. Geriausia, kai pastarasis derinamas su pirmaisiais dviem.

- Štai režisierius E. Vėlyvis smerkia aktorius ir aktores, kurie filmuojasi erotinėse scenose. Kokia jūsų nuomonė į tai? Galbūt pati sutiktumėte vienoje tokių scenų nusifilmuoti?

- Emilis pavydi, todėl taip sako. Mano svajonė – nusifilmuoti meniniame filme visiškai nuogai! Todėl nuolat sportuoju, palaikau fizinę formą ir laukiu pasiūlymų!

Spalio 11 d. kino, muzikos ir juodojo humoro fiesta „Zero Live Show” startuos Vilniuje „Siemens arenoje”, spalio 19 d. – Klaipėdoje „Švyturio arenoje”, spalio 26 d. – Panevėžyje „Cido arenoje”, ir spalio 31 d. Kaune „Žalgirio arenoje”.

Filmavimų akimirkos:

Režisierius Emilis Vėlyvis Lietuvoje sukūrė keturis pilnametražius filmus: „Zero“, „Zero II“, „Zero 3” ir „Redirected / Už Lietuvą!“. Visi šie filmai Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)