„Šventė buvo graži ir mums labai svarbi. Panašiu laiku buvo ir buvo mūsų vyresnėlės Lėjos krikštynos. O Jūžintus pasirinkome dėl daugelio priežasčių: čia jauku, gyvena daug artimųjų, o ta bažnyčia mums labai artima. Šis kraštas mums labai mylimas, čia gana dažnai atvažiuojame, vaikai jį irgi labai myli“, – džiaugiasi su šeima Klaipėdoje gyvenantis dainininkas.

Apie savo kraštą patriotiškai kalbantis A. Rimiškis neslepia, kad meilę tėvynei puoselėja ir augindamas dukras: „Gyvenime visko būna – ir labai sudėtingų etapų, ir labai gerų. Kaip bebūtų, mes čia gimėm, augom – tai mūsų namai, kur gražu ir gera“.

Mergaitės krikštatėviais tapo Andriaus sesuo Raminta ir jos draugas Dovydas. Ceremonijos metu mažylė, kaip ir daugelis kitų vaikų, parodė savo charakterį – šeimai artima kunigas net pajuokavo, kad dainininko dukra kitaip elgtis ir neturėtų.

Andriaus Rimiškio dukros krikštynos / FOTO: Algirdo Kubaičio

„Kadangi esu dainininkas, kunigas juokaudamas užsiminė, kad, ko gero, ji turėtų parodyti savo balsą. Taip ir buvo. Teko kalbinti ir bandyti nukreipti jos dėmesį, nes dukrelė buvo labai nerami. Nors prieš ceremoniją ji smagiai vaikščiojo po bažnyčią, pozavo fotografui, juokėsi“, – prisiminė jis.

Kaip pasakoja A. Rimiškis, jų šeimoje tikėjimas užima labai svarbią vietą: „Mes nuo vaikystės taip išauklėti. Manau, kad tai palengvina visą žmogaus būtį ir suvienija šeimą. Tada net ir šventės įgauna visai kitokią prasmę – jos tampa labiau laukiamos ir tikresnės“.

Iškart po oficialios krikštynų ceremonijos šeima patraukė į dvarą, kur surengė jaukią fotosesiją. Tiesa, ši vieta Andriui irgi labai artima: „Jis svarbus dėl to, kad jame iki 10-ies metų augo mano mama. Dabar šis dvaras yra likęs kaip istorinis paveldas ir svečių namai, kuriuose galima apsistoti. Dažnai ten apsilankome“.

Andriaus Rimiškio dukros krikštynos / FOTO: Algirdo Kubaičio

Šeimoje tarp moterų pagerbtas Andrius prisipažino, kad kalbėdamas su žmona vis pajuokauja, jog namuose norėtųsi ir lakstančio berniuko.

„Reikėtų mano frontui pastiprinimo, – nusijuokia dainininkas. – Žinoma, pagalvojame apie dar vieną vaikelį, bet, kaip Dievas duos, taip ir bus. O tokių pamąstymų visada yra. Kažkada juokavau, kad norėčiau turėti šešis vaikus, bet dabar, kai jau turiu vaikų, suprantu, kad auginti juos yra sudėtingas ir atsakingas gyvenimo žingsnis.“

Į tokias Andriaus kalbas jo žmona Vaida irgi reaguoja su humoru: „Mūsų santykiuose visada vyrauja juokas, kuris kartais susimaišo su tikrove. Kol auginame mažylę, artimiausiu metu kito vaikelio neplanuojame. Norisi poilsio. Su laiku viskas tampa lengviau, mūsų mažoji jau kalba ir miegoti jau mums leidžia“, – DELFI pasakojo dainininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)