Šiaulių apylinkės teismo prokurorai prašė N. Westą suimti dviem mėnesiams. Pirmadienį teismas įtariamą vyrą leido suimti savaitei.

Užsienietis yra laikomas areštinėje. Brito sulaikymo faktą sekmadienį DELFI patvirtino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Artūras Šliavas. „Dingusiosios Sandros Grafininos paieškos byla perkvalifikuojama į nužudymą. Sulaikytas Jungtinės Karalystės pilietybę turintis Nigelas Westas. Jis sulaikytas 48 valandoms šeštadienį Šiaulių mieste“, – DELFI sakė Šiaulių policijos atstovas.

Užsienietį iš pradžių gynė Šiaulių antrinės teisinės pagalbos advokatų kontoros advokatė Jurgita Šlapaitienė. Vėliau į teismą atvyko jo gynėjas advokatas Erikas Pavlovičius. Jis irgi paprašė leisti susipažinti su bylos medžiaga.

– Kokiu pagrindu jūsų ginamasis yra įtariamas Sandros Grafininos nužudymu? – naujienų portalas DELFI pasiteiravo įtariamo vyro N. Westo advokato E. Pavlovičiaus.

– Mano nuomone tam nėra jokio pagrindo.

– Tuomet kokiu pagrindu prokurorė prašė teismo N. Westą suimti dviem mėnesiams?

– Prokurorė nurodė man šypseną keliančias priežastis. Priežastis neva buvo, kad jis išgeria, neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, yra užsienietis. Jis neva gali slapstytis, o jiems jis reikalingas tyrimui. Visi tie motyvai... Tai dabar paimkim ir susodinkim visus alkoholikus. Tiesa, dar viena priežastis buvo ta, kad jis neva yra nevedęs. Tačiau aš tai paneigiau. Turiu duomenų, kad jis yra vedęs. Arba bent jau jis tiki, kad yra vedęs, nes tokį dokumentą aš turiu.

– Teismas leido jūsų ginamąjį suimti septynioms dienoms.

– Manau, kad teismas davė septynias dienas ne dėl to, kad jis įtariamas ar yra kažkokių argumentų, o dėl to, kad teisėsauga galėtų pasitikrinti duomenis, kurių atskleisti aš negaliu. Nieko rimto ten nėra. Tai jeigu jie per septynias dienas tą pasidarys, išsispręs klausimus...

– Turbūt jūs jau turėjote galimybę susupažinti su byla. Ką apie ją manote?

– Susipažinau, bet giliai analizuoti neturėjau laiko. Tai, ką mačiau, tai spaudoje daugiau galima paskaityti nei byloje.

– Ką jūsų ginamasis kalba, susipažinęs su įtarimais? Turbūt taip pat turi susidaręs nuomonę apie situaciją, kurioje atsidūrė?

– Jis man sakė, kad turbūt ji toliau teikia eskorto paslaugas kurioje nors pasaulio šalyje.

– Galbūt pavyko sužinoti, kada N. Westas atvyko į Lietuvą? Gal paaiškėjo, ar jis atvyko drauge su S. Grafinina?

– Nepasiteiravau. Buvau susitelkęs į kardomąją priemonę. Papildomų klausimų neuždavinėjau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (325)