Ekipažų tikslas – įveikti 108 kilometrų orientacinio ralio trasą ir atlikti papildomas užduotis. Organizatoriai tikina, kad kiekvienam ekipažui reikės parodyti savo išmanumą.

Dalyvauti orientaciniame ralyje galėjo, kas tik norėjo. Šia galimybe susiviliojo ir Vaida Skaisgirė.

Tačiau lenktynių stebėtojai daugiausiai dėmesio skyrė komandai, kurios pavadinimas „Lietuvos Kelių policija“. Komandą sudaro 4 pareigūnių komanda. „Nuotaikos puikios, esame nusiteikusios laimėti. Šiandien visi Kelių policijos pareigūnai, visos Lietuvos pareigūnai, mus palaiko. Visų pareigūnų širdys yra su mumis“, – pasakoja viena iš pareigūnių.

Ekipažas vairuoja tarnybinį automobilį, tad žiūrovai juokavo, kad pareigūnės gali pasinaudoti savo padėtimi ir įsijungti švyturėlius. Tačiau pareigūnės tikino, kad yra tokios pačios dalyvės, kaip ir kitos moterys bei merginos.

„Laikysimės kelių eismo taisyklių. Laimėsime savo grožiu ir vairavimo kultūra kelyje. Šiame ralyje pareigūnės dalyvauja propaguodamos saugų eismą keliuose.

Kitos dalyviais, pavyzdžiui, „Citus“ komandos ekipažas tikina, kad lenktynėms ruošėsi visą mėnesį, dirbo simuliatoriuje. „Svarbiausia – gera komanda“, – sako pilotė.

Kai kurios moterys nepabijojo dalyvauti tik dviese ir tikina, kad viskas priklauso nuo kokybės, o ne nuo kiekybės.

Susirinkusius žiūrovus stebino ne tik ekipažų kiekis, bet ir automobilių įvairovė. Lenktynėse su kabrioletu dalyvaujančios merginos juokavo, kad viskas bus gerai, jei tik nelis.

Orientacinio ralio metu visam ekipažui reikia parodyti visą savo išmintį – naudotis žemėlapiu bei kelio ir užduočių knyga. Šiu metu jos ieško įvairiausių gegorgafinių, istorinių ir netikėtų objektų.

Nugalėtojomis taps tos dalyvės, kurios pasieks geriausią rezultatą vykdydamos užduotis ir išlaikančios nurodytą važiavimo greitį atitinkamose rungtyse. Rezultatai bus skelbiami 20 valandą 30 minučių.

Lenktynių akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)