Dukrą Adelę (4) ir sūnų Kajų (1) auginanti Veronika DELFI pasakoja, kad išlaikyti dailią figūrą jai padėjo seni geri įpročiai.

„Ši sritis pastangų reikalauja visada. Pagrindinė mano pačios taisyklė, kurią rekomenduočiau ir kitoms, buvo ta, kad esant įdirbiui prieš nėštumą, rezultatus sportuojant po jo galima pasiekti žymiai greičiau. Žinoma, taip pat svarbus ir gyvenimo būdas, mityba“, – sako ji.

Veronika Montvydienė

Moteris sako, kad gyvenime jai tenka neretai susidurti su nuomone, jog dėl savo lieknos figūros ji turėtų būti dėkinga geriems genams.

„Žmonės dažnai bando pateisinti, kad sveiką figūrą padeda išlaikyti neva geri genai. Man dažnai sako, kad aš visada buvau smulkaus sudėjimo, tačiau aš visą laiką užsiėmiau aktyvia veikla. Mano gyvenime visada buvo labai daug sporto, o mityba man niekada nebuvo vis vien. Stengiausi atrodyti ir jaustis sveikai bei atrodyti graži pati sau“, – pripažįsta pašnekovė.

Paklausta, ar po nėštumo susigrąžinti įprastą fizinę būklę ir kūno formas jai buvo sunku, Veronika tikina, kad viskas priklauso nuo įdirbio.

„Sunkiau vien dėl to, kad nebeturi tiek laiko, kiek anksčiau. Nebeturi minutės sau, tinkamos koncentracijos, negali miegoti, kiek nori. Bet nieko nėra neįmanomo. Jeigu turėjai įdirbį, tau nebereikia dėti tiek daug pastangų, norint pakeisti savo figūrą ar iš viso to daryti didelę problemą. Mano didžiausias pagalbininkas buvo ir yra sportas, kurį praktikuoju nuo vaikystės. Nuo 6 metų sportuoju, tad mano kūnas yra įpratęs“, – tikina dviejų vaikų mama.

Veronika Montvydienė

Ilgą laiką kovų menus praktikavusi, su kaskadininkais kartu dirbusi bei šokėjos karjeros siekusi Veronika dabar dėl laiko stokos apsiriboja sporto sale ir naujai atrastomis „CrossFit“ treniruotėmis.

„Kadangi dabar auginu vaikus, sportuoti keliauji į sporto salę. Dar viena miela veikla tapo „CrossFit“ treniruotės, kurios nėra ilgos, bet efektingos. Tiesa, šiuos užsiėmimus rekomenduočiau žmonėms, kurie sporto pasaulyje nėra naujokai. Žinoma, tai tik mano asmeninė nuomonė“, – pabrėžia ji.

Praėjusių metų pavasarį antrojo vaikelio susilaukusi moteris pripažįsta, kad atėjus vasarai užsivilkti maudymosi kostiumėlį nebuvo labai paprasta.

„Mano sūnus Kajus gimė pavasarį, tad tai įvyko beveik bikinių sezono metu. Tikrai buvau nei fiziškai, nei morališkai tam pasiruošusi. Tąkart mane išgelbėjo saulės spinduliams laidūs vientisi maudymosi kostiumėliai, kurių pagalba buvo galima turėti lygų viso kūno įdegį. Šiais laikais paplūdimio mados moterims gana dėkingos“, – pasakoja D. Montvydo žmona.

Nepaisant to, Veronika pripažįsta, kad šiuo metu visuomenėje vyraujantis tobulo grožio kultas veikia ir ją.

Veronika Montvydienė su dukra

„Tu gali sakyti, kad tai tavęs nė kiek neveikia, tačiau tai būtų melas. Nėra taip, kad aš labai kovočiau su tuo, tačiau tai bet kokiu atveju mus veikia. Tu kreipi į tai dėmesį, kažkurioje tavo smegenų kertelėje tai yra gana stipri banga, kurios ignoruoti neįmanoma. Juk dabar net maži vaikai dažnai žiūri ne animacinius filmukus, o makiažo pamokėles. Tai smegenų plovimas. Tiesiog į viską reikia stengtis žvelgti sąmoningai ir remtis savo vertybėmis. Juk svarbiausia yra patikti sau. O kai sau patinki, tu spinduliuoji pasitikėjimu. Juk yra labai gražių žmonių, kuriuos kaipmat galima dėti ant žurnalo viršelio, tačiau kažkodėl jie savimi nėra patenkinti, jie nespinduliuoja grožiu, jie to nepastebi – eina pilkai apsirengę, susiraukę. Kartais žmonės pamiršta save vertinti. O juk būna ir labai nestandartinių žmonių, kurie yra tokie laimingi, savimi patenkinti, kad tu savaime jais žaviesi – tau jie gražūs, charizmatiški, ryškūs. Į savimi pasitikintį žmogų tu žiūri neatsižvelgdamas į jo kūno formas ar kitas išvaizdos detales. Man svarbiausia, kad žmogus nebūtų apsileidęs. Mano akys mėgsta estetiką, tad vienintelis dalykas, už kurio mano akys užkliūva yra apsileidę, netvarkingi žmonės“, – sako ji.

Moteris skuba pridurti, kad ji stengiasi nekritikuoti žmonių, nebent jie yra vieši asmenys.

„Jei manęs niekas neklausia, tai jokiais būdais nekišu savo nuomonės. Stengiuosi nekritikuoti kitų. Žinoma, jei tai yra viešas asmuo, kuris siekia dėmesio, kartais galima pasakyti, ką galvoji. Juk jei nenori, kad apie tave kalbėtų, nereikia lįsti į viešumą“, – tiki pašnekovė.

Paklausta, ar jos gyvenime buvo etapas, kuomet teko taikstytis su tuo, kad yra žinomo dainininko žmona, Veronika sako, jog viskas jų šeimoje atėjo natūraliai.

Veronika Montvydienė su šeima

„Nėra taip, kad su tuo man reikėjo taikstytis. Viskas įvyko natūraliai. Niekas neįvyko staiga. Mes su Donatu esame jau ilgą laiką drauge. Mūsų draugystės pradžioje jis tikrai nebuvo toks žinomas. Viskas vyko palaipsniui ir su tuo apsipratome. Mes nesame labai vieši žmonės, kurie save dalintų ir į kairę, ir į dešinę, tad nesijaučiu nepatogiai. Vaikai lygiai taip pat – jie jau gimė tokioje šeimoje, jie žino, kad jų tėtis dainuoja. Ko gero, jiems net būtų keista, jei netikėtai neliktų koncertų, manytų, kad kažkas nutiko ne taip. Tiesą sakant, nelabai ir jaučiu tą žinomumą. Tikrai nesijaučiu taip, kad mane gatvėje labai lengvai atpažintų ar kas paslapčia žvilgčiotų. Manau, kad daugelis net neatpažįsta manęs realybėje. Juk kasdien atrodai visai kitaip, nei pozuojant renginiuose fotografams. Gali būti, kad net Adelę labiau atpažįsta, nei mane“, – juokiasi moteris.

Veronika priduria, kad savo gyvenime ji stengiasi atskirti virtualią realybę nuo tikro gyvenimo: „Tikiu, kad reikia išlikti žmogumi. Aš labai skiriu socialinę erdvę ir realų gyvenimą. Tai yra du labai skirtingi dalykai. Nei „Facebook“, nei „Instagram“ tiesos nėra, tai jau patikrinta ir labai daug kartų“.

Šiandien daugiausiai laiko vaikams skirianti Veronika tikina, kad būti šalia ir matyti, kaip auga jos vaikai yra didžiausia jos privilegija.

„Kažkada manęs klausė, kokią prabangą aš, būdama mama, galiu sau leisti. Mano didžiausia prabanga yra leisti laiką su vaikais. Man pasisekė, kad aš galiu tai daryti. Juk dažnai žmonės sau to negali leisti, žinoma, būna, kad ir nenori. Tokių žmonių aš nepateisinu. Laikausi nuomonės, kad pasaulyje yra ir taip didelė populiacija, tad jei tu neturi laiko savo vaikui, geriau jų negimdyti. Tiesa, dažniausiai būna, kad žmonės paprasčiausiai neturi kitos išeities ir vaikams negali skirti laiko tiek, kiek norėtų“, – pasakoja mama.

Moteris taip pat pastebi, kad šiuolaikinėms karjeristėms, kurioms darbas yra svarbiau, nei šeima, taip pat reikėtų atsakingiau žiūrėti į vaikus.

„Manau, kad toms tikroms karjeristėms visiškai nereikia vaikų. Nuoširdžiai rekomenduoju joms jų neturėti, nes tie vaikai joms trukdo. Man tokios moterys atrodo gana keistai – vaikai joms trukdo, tačiau jų turėti nori tarsi tai būtų madingi šuniukai, – stebisi pašnekovė. – Manau vaikus reikia norėti auginti, o ne tiesiog jų turėti.“

Veronika Montvydienė su šeima

Nepaisant to, Veronikos galvoje vis dažniau kirba mintys apie ateities planus, kuomet ji vėl galės grįžti į darbus. Tačiau kol kas tokia tema ji kalba tyliai, nes dabar visą savo laiką skiria šeimai.

„Ir dabar gaunu įvairių darbo pasiūlymų. Kol kas savo planų neįgarsinsiu, nes tame nėra konkretumo, tačiau tikrai žinau, kad nenorėčiau, kad mano darbas labai stipriai apribotų mano šeimos ir vaikų laiką. Darbas biure iki penktos valandos ir tik mėnesis atostogų per metus – ne man. Kol kas nenorėčiau aukoti šeimos dėl karjeros. Žinoma, jei gyvenimas priverstų, dirbčiau ir tokį darbą, tačiau to tikrai nenoriu“, – prisipažįsta ji.

Veronikos ir Donato Montvydų šeimoje pasitaiko kalbų ir apie trečiąją atžalą, tačiau kol kas tai ir lieka tik kalbomis.

„Būna tokių kalbų, jos sklinda labiau iš Donato pusės. Man kol kas yra gana. Aš vyrui sakau, kad jeigu jis turės daugiau laiko, tuomet gerai, tačiau artimiausiu metu nemanau, kad taip nutiks. Kol kas mes tik diskutuojame apie tai. Tiesą sakant, manau, kad ir jam kol kas užtenka dviejų vaikų. Mums nutiko dėkinga situacija – turime ir berniuką, ir mergaitę, tad vyras tikrai neturi ko prikišti“, – nusijuokė atlikėjo žmona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (398)