Vis dar muzika gyvenantis Alen Chicco save taip pat realizuoja makiažo ir meno srityje. Kartu su drauge jis neseniai atidarė meno studiją „Studio 91“.

„Jau seniai turėjau idėją apie atskirą repeticijoms ir menui skleistis skirtą erdvę. Namai tam man visiškai netinka. Norėjau vienoje vietoje sujungti kelias menines veiklas, kurias šiuo metu vystau. Dar rudenį juokaudami su drauge ant popieriaus užrašėme savo salės pavadinimą, idėją, tačiau tuo metu tai nebuvo rimta. Atėjus pavasariui aš pasakiau sau, kad neverta nieko laukti – atėjo laikas veikti. Žinojau, kad pradžia bus sunki, tačiau visą įsikūrimą įvykdėme per porą mėnesių. O prieš pusantros savaitės surengėme atidarymą“, – sako artistas.

Meno studijos atidaryme lankėsi artimiausi Tomo draugai ir jo veiklos gerbėjai – tarp kurių ir simpatijos „X Faktoriaus“ projekte Alen Chicco neslėpusi atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu. „Studio 91“ jau eksponavo pirmąsias fotografijos parodas. Tiesa, šioje erdvėje lankytojai išvys ne tik tai.

„Kadangi mėgstu makiažą, nuo šiol planuoju juo puošti ir kitus. Taip pat žmonėms kursime įvaizdžius, organizuosime renginius – tiek studijoje, tiek ir už jos ribų. Tiesą sakant, su šiuo projektu norisi pereiti į kitą lygį, platinti ryškesnę, tą vadinamąją „Drag queen“ (vyras, kuris persirengia moterimi dėl vaidmens ar šou – DELFI) kultūrą Lietuvoje. Kol kas ji mūsų šalyje vos gyvuoja, todėl norisi ją populiarinti, kad žmonės taptų laisvesni. Studija taps mūsų buveine, kurioje mes ruošimės, persirengsime, repetuosime“, – pasakoja jis.

Vizažo kursus baigęs Tomas nuo šiol makiažu žada gražinti ne tik save, bet ir kitus. Anot jo, tai ne tik maloni, bet ir pelninga veikla.

„Kol dar piniguose nesimaudau, man reikia veiklos, iš kurios galėčiau pragyventi. Makiažo atlikimas man reiškia ne tik atlygį, bet ir tobulėjimą. Tikrai nesu profesionalas, kol kas praktikuojuosi ant savęs, bet nebijau eksperimentuoti, man veidas tarsi drobė, todėl nebijau spalvų ar netradicinių sprendimų. Retkarčiais makiažo pagalba galiu virsti į visai savęs neprimenantį asmenį ar personažą. Gebėjimas tapti bet kuo mane labai žavi. Makiažo specialistus aš vertinu kaip menininkus“, – pripažįsta Alen Chicco.

Tomas Alenčikas-Alen Chicco

Nepaisant to, vaikinas pripažįsta, kad šis jo pomėgis Lietuvoje būna dažnai nesuprastas.

„Man juokinga, kuomet žmonės nesuprasdami teisia makiažą naudojantį vaikiną arba merginą, kuri sau leidžia pasipuošti ryškesniu įvaizdžiu. Bet nieko tokio, po 10 metų ateis supratimas, kad tai tėra meno forma. Tikiuosi, kad būsiu vienas iš pradininkų, kurie leis tai suprasti plačiajai auditorijai. Nepaisant to, žinau, kad neigiamų reakcijų visada bus. Toks jau tas pasaulis“, – sako jis.

Iki šiol dėmesio dėl savo išvaizdos sulaukiantis vaikinas tikina nebijantis piktų komentarų, mat viską daro iš širdies.

„Tikiu, kad jei viską, ko imiesi, darai iš širdies, žmonės tai pajaus. Manau, kad labiausiai išjuokiami yra tie, kurie bando apsimesti tuo, kuo nėra arba mėgdžioja kitus. Tokie žmonės mažai ką gali suteikti kitiems. Gyvenime svarbu turėti savo viziją, išlikti nuoširdžiam ir klausytis vidinio balso, tokiu būdu galima įkvėpti ir kitus“, – tiki Tomas.

Naujausiuose planuose Alen Chicco nepamiršta ir savo aistros – muzikos. Šiuo metu savo klausytojams jis ruošia muzikinę programą.

Tomas Alenčikas-Alen Chicco

„Kuriu programą, kuri bus visiškai kitokia, nei tai, ką mes esame įpratę matyti Lietuvoje. Noriu, kad mano muzika asocijuotųsi labiau su Vakarais – jaučiuosi visiškai šio regiono žmogus. Lietuvos popmuzikos pasaulis man visiškai neimponuoja. Mūsų šalį norisi artinti prie to, kas yra kokybiška ir stilinga“, – sako dainininkas.

Baimės, kad liks nesuprastas Tomas nejaučia, mat tokios situacijos jam dažnai net patinka.

„Supratimas dažniausiai neateina per vieną dieną. Kartais į visa tai reikia pažvelgti giliau. Reikia laiko suprasti, kad tai kažkas naujo. Nebijau likti nesuprastas, nes turiu didelį palaikymą ir man to užtenka“, – tikina pašnekovas.

Dainininkas džiaugiasi matydamas, kad jo gerbėjų būryje yra ne tik „X Faktoriaus“ žiūrovai, bet ir jo veiklą vertinantys fanai – su jais jis bendrauja ne tik virtualioje aplinkoje, bet ir realybėje.

„Vilniuje esu labai laukiamas, jaučiuosi laisvas. Nuvažiavęs į kitus Lietuvos miestus, būna visko. Dažniausiai jaučiuosi ne taip patogiai, nes ten vyrauja provincijos kultūra. Tai nėra blogai. Įprastai bendrą kalbą galiu rasti su visais žmonėmis. Tai ir padaro pasaulį gražų. Mūsų labai daug ir mes visi skirtingi. Nebijau keisti kitų žmonių požiūrio, lygiai taip pat nesibaiminu keisti ir savojo“, – sako jis.

Stereotipus savo gyvenimo būdu laužantis Tomas jau kuris laikas užsiima ir šokiais ant stulpo. Anot jo, ši veikla jam padėjo sustiprėti fiziškai.

„Tai vis dar išlieka mano hobiu. Man buvo pasiūlyta tai pabandyti ir man patiko. Šie šokiai man padėjo išlaikyti bendrą kūno balansą. Tiesą sakant, tai yra gana sunkus šokis. Kol kas esu padaręs pauzę, nes turėjau daug darbų dėl studijos atidarymo, tačiau ateityje ir vėl planuoju šokti“, - tikina pašnekovas.

Žvelgdamas į ateitį Alen Chicco svajoja apie dar didesnę meno studiją, muzikos albumą, keliones po pasaulį ir bendradarbiavimą su kitais menininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)