„Kiekvienas savaip supranta tokį apibūdinimą. Man „veidas“ yra pozicija ir bendras įvaizdis, kurį susikuriame tam tikrame amžiuje. Tai nėra tiesiogiai susiję su išvaizda. Sulaukus 40-ies, yra atsiradęs pasitikėjimas savimi, kai išvaizda iš tiesų tampa mažiau svarbi nei įgyvendinti tikslai“, – sako R. Kovtun.

Grožio specialistė pasakoja, kad laikui bėgant išvaizdą jį ėmė vertinti kaip visumą – kūną, veidą, gyvenimo būdą ir mintis. Jei kartais trūksta pasitikėjimo savimi – visada gali pagelbėti makiažas. Tiesa, ir juo Renata nepiktnaudžiauja.

„Tikrai gatvėje drįstu pasirodyti be makiažo. Mano manymu, kiekviena be makiažo jaučiamės tarsi pelytė, bet juk maloniau jaustis gulbe. Todėl labai mėgstu, kai yra proga, atlikti pilną makiažą, šukuoseną. O kasdien kosmetikos naudoju minimaliai – pasidažau blakstienas, naudoju skystą pudrą arba skaistalus ir kartais paryškinu lūpas“, – tikina ji.

Grožio versle ne vienerius metus besisukanti R. Kovtun turi atradusi savo moteriško žavesio paslaptis.

„Man labai padeda tingiadieniai, kai galima užsitepti plaukų ir veido kaukę, ramiai pagulėti su knyga rankose. Būtinai kartą mėnesyje apsilankau pas kosmetologę, kuri man parenka procedūrą. Mėgstu specialistus, kurie geriau už mane žino, ko reikia, kad paslėpti nuovargio pėdsakus“, – atvirauja pašnekovė.

Be makiažo ar grožio procedūrų, puoselėti jaunatvišką išvaizdą Renatai gelbsti sportas ir aktyvus gyvenimo būdas.

„Man svarbu bendras tonusas, todėl pats svarbiausias grožio receptas yra sportas. Jis tinka visada – ir kai noriu pasikrauti energijos, ir kai norisi iškrauti neigiamą. Jeigu neturiu laiko, sportuoju namuose. Jei kelias dienas tenka praleisti treniruotes, pastebiu, kad atsiranda dirglumas ir nepasitenkinimas. Tai tikrai ne į naudą grožiui. Kažkas sako, kad viską lemia geri genai. Deja, aš manau, kad genai tėra puiki medžiaga darbui. Dėl šios priežasties stengiuosi maitintis sveikai ir sportui laiko skiriu tiek, kad nebūtų gėda pačiai prieš save“, – dėsto ji.

Ne tik grožio, bet ir pramogų versle žinoma Renata sako, kad piktų komentarų dėl savo veiklos ar išvaizdos nesulaukia. Nepaisant to, vertindama nepagrįstą kritiką kitų žmonių atžvilgiu, ji suvokia, kad tai vyksta dėl to, jog žmonės jaučiasi nelaimingi.

„Pačiai susidurti neteko. Kiekvienas turime savo supratimą apie grožį ir kiekvienam jo sąvoka turi skirtingą prasmę. Kažkam veidas, kažkam kūnas, o kažkam gėlė darže. Ne aplinka daro įtaką pasitikėjimui savimi, o jausmai viduje. Suprantu, kad yra žmonių, kuriems visada įdomus kitų gyvenimas ir žinau, kad tokį domėjimąsi skatina noras kažko išmokti, patikėti savo galimybėmis, nustoti save kritikuoti arba vidinė tuštybė, neišpildyti tikslai, gyvenimas be motyvacijos, nusivylimas savimi. Aš taip pat domiuosi tais, kurie gyvenime yra daug pasiekę, turi motyvuotą kelią“, – sako pašnekovė.

Renata tiki, kad nėra nė vieno žmogaus, kuris būtų idealus, todėl ir ji į tokią apybraižą nepretenduoja.

„Visiškai nenoriu būti tobula, nes tiesiog nežinau, ką tai reiškia. Noriu tik išmokti planuoti laiką taip, kad jo užtektų. Tada tikrai būčiau ideali. O jei kalbame apie išvaizdą, tuomet atsakysiu taip: neteko matyti idealaus žmogaus be fotošopo“, – teigia ji.

Vertindama savo išvaizdą, R. Kovtun pripažįsta, kad jai, kaip ir daugeliui kitų moterų, prireikė laiko išmokti priimti komplimentus.

„Banalu, bet pats geriausias komplimentas – kuomet pagiria mano vaikus. O jeigu kalbame apie išvaizdą, kadangi daug laiko skiriu sportui ir kūnas yra tik mano darbo rezultatas, man malonu, kai tai yra pastebima. Kažkada netikėjau komplimentais, bet tai buvo labai seniai. Tada man atrodė, kad tik suaugusios moterys yra gražios ir joms sakomi komplimentai yra iš tiesų nuoširdūs“, – pasakojo moteris.

Grožio salono savininkė kasdien bendrauja su klientėmis, todėl ji žino kuo lietuvaitės skundžiasi, ir kuo mėgsta puikuotis. Ji taip pat sutinka su nuomone, kad Lietuvoje gyvena labai gražios ir savo išvaizdai daug dėmesio skiriančios moterys.

„Taip jau yra, kad gyvenant mūsų klimato juostoje didžiausia problema yra ploni ir silpni plaukai. Turime daug natūralių blondinių, nors daugelis nevertina šio turto. Taip pat manau, kad akys yra daugelio moterų pasididžiavimas. Pritariu visų žinomam posakiui, kad moterys Lietuvoje yra labai gražios. Man tai kelia pasididžiavimą, kad ir kur bebūčiau. Tik norėtųsi, kad moterys nustotų akcentuoti savo amžių, ypač mūsų gražiosios mamos. Taip gera matyti, kad kitose šalyse, skirtingai nei buvusioje Tarybų Sąjungoje, žmonės virš 60 metų gyvena pilnavertį, įdomų gyvenimą, neužsisėdi namuose ir jaučiasi laisvi nuo bet kokių amžiaus apribojimų. Džiaugiuosi, kad mano mamytė tai supranta, todėl ji man yra sektinas pavyzdys“, – atviravo R. Kovtun.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)