„Auksinį kadrą“ užfiksavo Lietuvos miestuose tautiečius medžiojantis fotografas Vincas Alesius, kuris socialinėje erdvėje jau spėjo užsitarnauti prieštaringai vertinamą vardą. Nepaisant to, „Facebook“ tinkle šį menininką seka beveik 52 tūkst. žmonių.

Dėl V. Alesiaus pomėgio fiksuoti praeivius, internete net atsirado uždara grupė – „Pranešk, kur Alesius“, kurioje žmonės dalijasi tikslia vieta, kur šiuo metu dirba fotografas ar net kokios jis nuotaikos. „Pamatei stovintų Alesių? Padėk kitiems išvengti bėdos (arba rasti kelią į šlovę „Facebook“)“ – skelbiama grupėje. Šiuo metu šią bendruomenę sudaro 349 nariai.

Vienu naujausiu fotografo „grobiu“ tapo vilniečių pora – Simona ir Modestas, kurie neseniai saulėtas dienas leido Lietuvos pajūryje. V. Alesiaus dėmesį pora patraukė savo suderintais drabužiais – abu Palangos gatve žingsniuojantys jaunuoliai vilkėjo rausvus šortus ir vienodus džemperius, kuriuos puošė užrašai „Simutė myli Modestuką“ ir „Modestukas myli Simutę“. Taip pat ant abiejų megztinių nugaros puikavosi priminimas, kad jie yra vienas kito nuosavybė.

Šis dviejų nuotraukų koliažas socialinėje erdvėje akimirksniu sulaukė kelių šimtų komentarų, kurių turinys – neigiamas. Pasisakyti nevengė ir pramogų pasaulyje žinomi žmonės – vieni gynė porą už originaliai demonstruojamus jausmus, kiti – juos pliekė be gailesčio dėl neva netinkamos, juokingos ar neskoningos aprangos.

Pasirodo, kad prieš fotoobjektyvą vilniečių pora „stojo“ visai to nenorėdama. „Tai, kad mus nufotografavo, nematėme. Pamatę nuotrauką jautėmės prastai, nes nei norėjome, nei žinojome, kad būsime nufotografuoti, o juolab – dar ir įkelti į socialinį tinklą“, – DELFI sakė Simona.

„Iš pradžių buvo nemalonu, bet paskui, viską apgalvoję ir dar gavę daug palaikymo iš artimųjų, draugų, pažįstamų bei pašalinių žmonių, pradėjome galvoti kitaip“, – tikino mergina.

Simona sako, kad lietuviai dažnai mėgsta pašiepti svetimą žmogų ir neretai įžvelgia tik blogus dalykus.

„Ar mes nusikaltėliai? Prasigėrę? Narkomanai? Tai būtų bėda. O noras išsiskirti iš minios yra dar geriau, nei būti avių bandai. Žmonės dažnai mato tik blogus dalykus, juose pilna pavydo, pykčio, moka tik peikti bei moralizuoti, o patys gyventi geriau ir laimingiau nenori“, – pastebi ji.

Nors dabar fotografui jokio pykčio nebejaučia, Simona sako, kad iš pradžių ji kartu su vaikinu bandė prašyti pašalinti daug neigiamų reakcijų sulaukusią nuotrauką.

„Prašėme Vinco išimti nuotrauką, bet jis mus ignoravo, tad šią situaciją galiausiai priėmėme su juoku ir šypsena“, – teigė pašnekovė.

Paklausta, kokią žinutę simbolizuoja tiek daug dėmesio sulaukę jųdviejų džemperiai, vilnietė išduoda, kad tai – meilės išraiška.

„Mūsų džemperiai simbolizuoja mūsų draugystės pradžią, neša šilumą bei meilę. Tikrai negalvojome, kad gausime tiek reakcijos, nes ėjome kaip ir kiti paprasti žmonės – prie jūros. Kartu esame apie pusantrų metų. Mes su vaikinu mylime vienas kitą ir nematome jokios priežasties to slėpti“, – DELFI pasakojo Simona.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (272)