„Kurį laiką svarsčiau, ką galėčiau nuveikti savo gimtadienio proga. Norėjau visiškai kitokios aplinkos ir kitokios emocijos, nei dirbant modeliu užsienyje ar Lietuvoje. Jaučiausi nuo visko išsekusi ir viskas nusibodo. Pavargau nuo darbo, kelionių. Atrodo, kad viskas sekino ir norėjau kažką pakeisti savo gyvenime. Tad sustabdžiau prekės ženklo veiklą, atsisakiau kontrakto su Kinija ir nutariau vykti į piligriminį kelią Camino de Santiago“, – kelionės pradžią prisiminė modelis.

Į šią neįprastą kelionę ji pasiėmė tik pačius būtiniausius daiktus, užsisakė bilietus į Portugaliją ir išskrido. Porto mieste ji pasiėmė piligriminį pasą ir pradėjo savo kelią Santiago link. Viso per 12 dienų ji nuėjo 280 km. Apsistodavo R. Labutytė tik piligrimams skirtose vietose. Čia ji sutiko ir daug kitų žmonių, kurie taip pat pasirinko piligriminę kelionę.

„Išgirdau daugybę nuostabių istorijų ir pamačiau nuostabiausius kraštovaizdžius, nuolatinę ramybę, gamtą ir turėjau visiškai kitokį laiką. Tai buvo būtent tai, ko aš norėjau. Tai nuramino mano širdį.

Išgirdus, kad nesu vienintelė, kuri blaškosi bei ne visada žino, kurį kelią pasirinkti, šiek tiek nusiraminau ir supratau, kad nėra nieko blogo kartais pasiklysti tam, jog atrastum dar nuostabesnių dalykų. Reikia tik tikėti, neprarasti vilties, į gyvenimą žvelgti kiek paprasčiau ir su šypsena. Reikia suprasti, jog neprivalome niekam nieko įrodinėti.

Eidama negalvojau apie jokias problemas, nesusdūriau su negatyvu. Galva visiškai išsivalė. Kai nuo ankstaus ryto pradedi eiti, vienintelis rūpestis būna tik tai, kaip įveikti šios dienos kilometrus, pavalgyti ir pailsėti. Kelionėje taip pat supratau, kaip svarbu sekti likimo ženklus ir jų nepraleisti".

Piligriminį kelią Camino de Santiago ji taip pat rekomenduoja tiems, kurie nori geriau pažinti save, įgauti neįkainuojamos patirties bei pailsėti nuo kasdienio skubėjimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)