Priėmime dalyvavo Seimo nariai, ministrai, verslo, kultūros, nevyriausybinio sektoriaus ir pramogų pasaulio atstovai. Svečių būryje buvo galima išvysti prezidentą Valdą Adamkų, politiką Vytautą Landsbergį, jo anūką, politiką Gabrielių Landsbergį su žmona Austėja, menininką Ray Bartkų ir kt.

Šventės metu valstybinius JAV ir Lietuvos Respublikos himnus atliko berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, muzikinę programą ruošė džiazo profesionalų Artūro Anušausko ir Vytauto Labučio duetas. Tradiciškai, susirinkusius svečius sveikino JAV diplomatai, buvo pagerbtos JAV karinės vėliavos.

Šventės metu rezidencijoje taip pat buvo eksponuojama Lietuvos ir JAV bičiulystės šimtmečio puslapius atskleidžianti paroda „Per Atlantą: Lietuvos ir JAV draugystės amžius“. Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmečiui skirtą parodą kūrė JAV ambasada Lietuvoje ir Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekos – muziejaus suburta istorikų komanda kartu su Fulbright moksliniu darbuotoju iš JAV Čarlzu Perinu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)