„Pastaruoju metu teko pastebėti tą tobulo grožio kultą „Instagram“ tinkle, kuomet merginos stengiasi parodyti tik gražiąją savo pusę. Kažkodėl mes, moterys, bandome įrodyti, kad turime tobulus plaukus, odą ar nagus. Yra tik labai maža dalis merginų, kurios pasidalina ir savo problemomis, išgyvenimais“, - DELFI sakė ji.

Suformavo žinutę sekėjams

Šiek tiek daugiau nei 35 tūkst. sekėjų „Instagram“ tinkle šiuo metu turinti Aistė nusprendė, kad šioje platformoje galima dalintis ne tik gražiomis gyvenimo akimirkomis.

„Kadangi jau turiu atitinkamą kiekį sekėjų, kuriais labai džiaugiuosi ir tikiuosi, kad jiems esu įdomi, aš sugalvojau, kad man reikia skleisti kažkokią žinutę, o ne tik kelti nuotraukas be jokio tikslo. Kadangi turiu odos problemų, pamaniau, kad su tuo susiduria ir kitos merginos. Pagalvojau, kad tai gali būti aktuali tema“, - pasakojo A. Kabašinskaitė.

Pirmuoju žingsniu, viešinant odos problemą, Aistei tapo nuotrauka be makiažo, kuria ji pasidalino socialinėje erdvėje.

„Pirmiausia įsikėliau nuotrauką, kurioje matėsi spuogeliai ir jų palikti randai. Tiesa, nesitikėjau, kad ši fotografija sukels tokį atgarsį. Gavau labai daug palaikymo, patarimų žinučių, taip pat ir klausimų, kaip gydyti aknę. Pasijaučiau smagiai, nes įvyko bendravimas su mano sekėjais. Jiems buvo įdomu, tačiau tai buvo įdomi diskusija ir man. Tai buvo rimta problema. O tai, ką aš parodžiau nuotraukoje, buvo tik ligos likučiai. Anksčiau buvo žymiai baisiau“, - pripažino ji.

Gelbėjo tik makiažas

Aistė pasakoja, kad anksčiau vienintelis jos pagalbininkas, norint jaustis pasitikinčiai savimi, buvo makiažas.

„Aš iki šiol turiu labai didelį diskomfortą būti be makiažo. Žinoma, vasarą aš labai norėčiau jo atsisakyti, tačiau tai padaryti kol kas išeina sunkiai. Anksčiau be makiažo net šiukšlių negalėdavau išnešti“, - prisimena ji.

Pasirodo, kad romantiškos draugystės pradžioje su Mantu Katleriu, Aistė į kiekvieną pasimatymą su juo kulniuodavo pasipuošusi preciziškai atliktu makiažu, tačiau netrukus ji pavargo slapstytis.

A post shared by Aistė (@aistekabasinskaite) on Mar 21, 2018 at 3:51am PDT

„Kuomet likdavau pas jį, aš nesivalydavau makiažo. Kiek pamenu, susitikus su juo visada pasidažydavau. Tačiau laikui bėgant supratau, kad jis man tapo labai artimu žmogumi. Jis man sakydavo, kad jam esu graži ir su spuogeliais, tad kažkaip po truputį atsipalaidavau. Jaučiausi patogiau šalia jo ir netrukus galėjau visiškai atsisakyti makiažo“, - šypsosi mergina.

Vaizdo įrašo gimimas

Daug dėmesio dėl natūralios nuotraukos internete sulaukusi Aistė netrukus buvo užversta klausimais. Merginoms rūpėjo, kaip jai pavyko išsigydyti aknę ir sužinoti jos dienos rutiną.

„Beveik kiekvieną dieną sulaukdavau klausimų apie savo odos priežiūrą. Supratau, kad aš tiesiog fiziškai negaliu visiems atrašyti. Žinau, kad kiekvienas labai tikisi to atsakymo, tačiau aš tikrai nespėju – šiuo metu ir studijuoju, ir dirbu. Sugalvojau, kad padarysiu vaizdo įrašą visiems, kurie manęs kažko klaus šia tema. Taip ir padariau. Man dabar daug paprasčiau bus pasidalinti jo nuoroda, nei viską smulkiai aiškinti asmeniškai kiekvienam žmogui“, - sakė ji.

Aistė pastebėjo, kad jos odos būklė ėmė ryškiai prastėti tada, kuomet ji išvyko gyventi į Londoną.

„Pasikeitė klimatas, mano gyvenimo būdas, mityba, tuomet labai daug dirbau, tekdavo ir naktimis, turėjau mažai miego. Visai tai nulėmė prastą mano odos būklę ir susirgau akne. Tai buvo rimta problema, ją gydžiausi kelerius metus. Situacija sparčiausiai ėmė tvarkytis tada, kuomet grįžau į Lietuvą. Aknę iš viso gydžiausi maždaug 4,5 metų“, - pasakojo pašnekovė.

Aistės patarimai sveikai odai

Aistė tikina, kad kelionėje sveikesnės odos link ji išbandė viską, todėl jau žino svarbiausią taisyklę – pokyčius vystyti pirmiausia reikia iš vidaus.

„Pakeičiau savo gyvenimo būdą, subalansavau mitybą, stengiuosi pailsėti, pamiegoti. Tai reikalavo daug darbo, tačiau rezultatai tikrai džiugino. Dabar situacija yra pakankamai suvaldyta. Žinoma, dar reikia daug priežiūros odai, tačiau jau viskas keliauja į pabaigą. Linkiu merginoms problemos židinio ieškoti savo viduje. Pagrindiniai veiksniai, žalojantys mano odą, buvo nevisavertis maistas, stresas ir miego trūkumas“, - teigia ji.

Aistė taip pat pabrėžia, kad kiekvienas žmogaus organizmas yra skirtingas, tad vienos taisyklės pagyti nėra. Anot jos, net paprasčiausias makiažo valiklis gali dirginti odą ir sukelti niežėjimą, todėl svarbu rasti tai, kas tinka jums individualiai.

5 žingsniai, kurie Aistei padėjo išsigydyti aknę

  • Eiti miegoti ir keltis tuo pačiu metu. Išmiegoti bent 7 valandas.
  • Gerti daug vandens.
  • Subalansuoti mitybą. Aistė atsisakė karvės pieno, saldumynų.
  • Saugoti veido odą nuo saulės spindulių, naudoti apsauginį kremą su SPF50+ žymėjimu.
  • Nespaudyti, nekrapštyti ir kitaip neliesti savo spuogų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)