Po vienu stogu įsikūrusios craft alaus linijos, gastrobaro, parduotuvės, alaus muziejaus, konferencijų bei degustacijų salės atvyko įvertinti ir pulkas kviestinių svečių.

Privačiame vakarėlyje buvo galima sutikti Indrę ir Mantą Stonkus, Jogailą Morkūną, Dainą ir Antaną Bosus su dukra, Visvaldą Matijošaitį su drauge Loreta Stonkiene ir kitus pramogų versle žinomus veidus.

7 mln. eurų kainavęs projektas – bendra „Švyturio-Utenos alaus“, „Carlsberg Group“ bei žinomų JAV craft aludarių „Brooklyn Brewery“ investicija.

„Švyturys Brewery“ duris atvėrė po 3 metus trukusios senosios Klaipėdos daryklos rekonstrukcijos.

Daryklos techninę koncepciją bei įrenginius kūrė Vokietijos įmonė „Esau & Hueber“, kuri aludarystės pasaulyje dirba jau 350 metų. Naujoji įranga leis vienu metu brandinti 18 alaus rūšių, o čia įrengtas apynių ekstraktorius – naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Tokie pramonei pritaikyti įrenginiai pasirodė tik prieš keletą metų, o Europoje juos gamina vos dvi įmonės.

Naujajai daryklai vadovaus alaus rūšių kūrėja Džuljeta Armonienė. Minimali čia verdamo alaus partija – 5000 litrų. Alus bus skirtas Lietuvos ir užsienio rinkoms.

Renginio akimirkos – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)