Iš Palangos kilusi ir 19 metų už savo sužadėtinį jaunesnė studentė jau nuo rugsėjo mėnesio kibs į magistrantūros studijas. Anot jos, mokytis naujų dalykų yra viena įdomiausių veiklų gyvenime.

Retai viešumoje matoma V. Staponaitė vakar vakarą su bičiule leido Manto Katlerio restorano atidaryme. Tiesa, tądien mergina nuo žiniasklaidos nesislapstė, priešingai – ji su šypsena pozavo fotografams. Netrukus po to ji su DELFI sutiko pasikalbėti apie savo santykius su mylimuoju bei judviejų ateities planus.

Viktorija, tiek jūs, tiek jūsų sužadėtinis nesate linkę dažnai lankytis pramogų verslo vakarėliuose, ar tai – jūsų bendras sutarimas?

Tiesą sakant, aš gaunu labai daug klausimų ar pasiūlymų, tačiau dažniausiai esu linkusi vengti viešumo. Nemaniau, kad esu kitiems įdomi tiek, kad galėčiau apie save daug kalbėti.

Kiek yra žinoma, Edgaras šiuo metu vieši Maskvoje darbo reikalais, ar lengva sugyventi su vyr. treneriu?

Viskas labai gerai. Už poros mėnesių bus ketveri metai, kuomet esame kartu. Skamba labai daug. Niekas turbūt nesitikėjo, bet aš žinojau, kad tai nebus trumpalaikiai santykiai. Esame labai laimingi. Jis dabar užsiėmęs savo reikalais, išvažiavęs į Maskvą, žiūri mačą, kuriame žaidžia Brazilija su Serbija. Ši dvikova svarbi dėl to, nes Lietuva turės kautis su serbais, taigi jis turi viską smulkiai išanalizuoti. Šįkart jam su savo kompanija nusprendžiau netrukdyti.

Duodate vienas kitam šiek tiek laisvės?

Aš manau, kad santykiuose taip ir turi būti. Negali būti visą laiką prilipęs vienas prie kito. Jis turi turėti savo pomėgius, laisvalaikį, kuriais jis mėgta užsiimti vienas – lygiai taip pat ir aš. Šiuo metu mano gyvenime daug laiko užima mokslai.

Pradėjote naujus mokslus?

Šiuo metu esu baigusi Tarptautinio verslo studijas Vilniaus universitete, o dabar įstojau į magistro studijas. Nuo rugsėjo mėnesio pradėsiu mokytis Žmogiškųjų išteklių valdymą, tad dar pusantrų metų manęs ir vėl laukia mokslai.

Visuomenėje iki šiol glūdi daug stereotipų apie gražias, tačiau neva paviršutiniškas moteris. Galbūt siekdama naujų žinių bandote sugriauti tokius ar panašius mitus?

Kai atrandi veiklą, kuri tau patinka – jos norisi vis daugiau. Man taip nutiko su mokslais. Man labai patinka mokytis, sužinoti kažką naujo, bendrauti su žmonėmis. Visa tai labai daug duoda žmogaus vidui, skatina tobulėti, atsiranda vis įdomesnių temų pokalbiams, plečiasi akiratis, žinios. Žinoma, tie stereotipai buvo ir visada bus, tačiau aš pati asmeniškai pažįstu labai daug merginų, kurios, galbūt, iš šono kažkam gali atrodyti paviršutiniškos, tačiau pabendravus supranti, kad tai be galo protingi žmonės – moterys turinčios gerą darbą, šeimas, mėgstamas veiklas. Juk ne veltui sakoma, kad apie knygą negalima spręsti tik iš jos viršelio.

Ar tai taikote ir sau?

Su stereotipais tenka susidurti ir man. Tiesa, nemanau, kad tai yra tik mano vienos problema. Dažnai žmonės, su manimi pabendravę ilgiau, sako, kad pakeičiau jų nuomonę į gerąją pusę. Malonu, aišku, kai žmonės pripažįsta klydę.

Viktorija Staponaitė ir Edgaras Janauskas

Šiuo metu socialiniai tinklai išgyvena tikrą populiarumo bumą, tačiau juose jus pasiekti gali tik patys artimiausi žmonės – laikotės griežtos privatumo politikos?

Mano profiliai socialiniuose tinkluose yra privatūs, juose dalinuosi labai mažu kiekiu informacijos ir tik su šeima, bičiuliais ar kitais artimaisiais. Taip nusprendėme aš ir mano vyras. Mes galvojame, kad tos nuotraukos neatstoja tikrojo gyvenimo. Kartais atrodo, kad dalis nuotraukų internete yra skirtos sukelti kažkam pavydą ar atkreipti į save dėmesį. To visiškai nereikia, kai tave supa tikrai mylintys žmonės. To nereikia įrodinėti.

Manote, kad dažnai žmonės tik bando parodyti, kokie jie yra sėkmingi ir laimingi?

Būna ir taip. Dažnai realybėje pasirodo, kad ta tiesa yra visai kitokia.

Edgarą pavadinote savo „vyru“, ilgą laiką spaudoje jūs buvote sužadėtiniai – galbūt jūsų poroje įvyko malonių permainų ir slapta sumainėte aukso žiedus?

Mes viską dar planuojame, tačiau abu turime vis kitų prioritetų. Šiuo metu man svarbiausia mokslai. Noriu viską pasibaigti, susitvarkyti ir tada jau bus šeima bei visi kiti dalykai. Esu labai smulkmeniška, mano gyvenime viskas turi eiti tvarkinga seka. Viskas eina sava vaga, paeiliui. Ir tai liečia ne tik studijas, darbą, bet ir asmeninį gyvenimą. Tvarkos laikausi ir namuose. Mėgstu viską labai planuoti, tačiau kol kas vestuvės man nėra prioritetas, nes Edgarą jau dabar laikau savo vyru.

Manote, kad statusas „žmona“ jūsų nepavers saugesne?

Tikrai jaučiuosi saugi ir santuoka ar vaikas tikrai moters nepririš prie vyro. Svarbiausia yra vidinis ryšys, kurį tu jauti. O visa kita – tik formalumai.

Ar pasvarstote, kokių vestuvių norėtumėte?

Kol kas dar sunku pasakyti. Žinoma, apie tai svarsčiau. Žinau tik tiek, kad man nepatinka labai didelės puotos ar atsidurti dėmesio centre. Nesinori per savo šventę pavargti nuo perdėto dėmesio. Man ir mano širdies draugui, kiek esame pasikalbėję, būtų smagu ateityje sukurti jaukią, kuklią, asmenišką šventę. Tai – mums yra prioritetas. Tikrai ne didžiulė ceremonija su fanfaromis ir fejerverkais.

Jeigu pagalvojate apie vestuves, galbūt atsiranda vietos ir mintims apie vaikus?

Edgaras turi du labai nuostabius sūnus, su kuriais jis labai gerai sutaria. Aš jiems nesu mama ar pamotė – jie mano bičiuliai. Jie jau suaugę, abu pilnamečiai. Vyresnėlis gyvena Anglijoje, ten mokosi, kitas – trumpam grįžo į Lietuvą atostogų, bet jie jau suaugę vyrukai, turi savus gyvenimus. Nepaisant to, mane labai žavi tėčio ir jo sūnų bendravimas – tarp jų labai stiprus ryšys. Man tai labai daug reiškia. Man labai gražu žiūrėti, kaip Edgaras su jais gražiai bendrauja. Regis, tokiomis akimirkomis jį įsimyliu iš naujo. Jis ne tik puikus vyras, bet ir puikus tėtis, todėl, aišku, pagalvoju ir pati apie savo vaikus, bet kaip ir sakiau – kol kas ne dabar. Manau, kad tam turiu dar nemažai laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (448)