Pirmąjį Pasienio fiestos vakarą Lazdijų miesto parke susirinkusius linksminęs savo dainomis, visų mylimas dainininkas atsisakė rajono savivaldybės jam skirto 5000 eurų užmokesčio už koncertą ir pinigus padovanojo Lazdijų meno mokyklai. Mokyklos direktorė Renata Mockevičienė džiaugėsi šia nuostabia dovana.

„Gavau žinutę iš M. Mikutavičiaus į savo elektroninį paštą. Laiške jis rašė, kad nori pervesti mokyklai savo užmokestį už koncertą. Iš pradžių mes visi, mokyklos kolektyvo nariai, nelabai patikėjome, todėl skambinome pasiteirauti, ar tai tiesa, tėčio Juozo Mikutavičiaus. Šis paklausė, kodėl mes stebimės tokiu Marijono poelgiu? Jis sakė mokęs sūnų, kad daugiau turintis dalintųsi su kitais“, - pasakojo direktorė. Įsitikinusi, kad dosnus pasiūlymas – ne pokštas, parašė dainininkui atsakymą.

Po to M. Mikutavičius paskambino į mokyklą ir pasakė, kad tikrai perves minėtą sumą pinigų. Jis išreiškė pageidavimą, kad šiuos pinigus Lazdijų meno mokykla prasmingai panaudotų. Kaip panaudoti gautas lėšas, direktorės teigimu, rudenį spręs susirinkusi Mokyklos taryba. Dalis pinigų gali būti skirta instrumentų įsigijimui, kiti - išvykų į konkursus, festivalius mokinių išlaidoms finansuoti. Lazdijų meno mokykla, anot direktorės, pirmą kartą savo gyvavimo istorijoje susilaukė tokios ženklios paramos iš rėmėjo, ir dar tokio žinomo žmogaus.

„Kodėl paremti pasirinko būtent mus, M. Mikutavičiaus nepaklausiau, bet turbūt dėl to, kad jo tėtis - mokyklos įkūrėjas, šiemet buvo mokyklos jubiliejus. Pagaliau ir pats Marijonas kelerius metus mokėsi meno mokykloje groti fortepijonu“, - sakė R. Mockevičienė, tvirtindama, kad visa mokyklos bendruomenė labai džiaugiasi tokiu žinomo dainininko sprendimu. Esą ne esmė – kiek pinigų būtų pervedęs, bet džiugina pats faktas, kad juos skyrė būtent Lazdijų meno mokyklai.