Šeštadienį Birutė Navickaitė DELFI sakė, jog jaučia didelį palaikymą ir baisiausius žodžius ji jau išgirdo iš mergaitės tėvo, todėl kilęs skandalas jai nėra baisus. Moteris taip pat išsakė ir nuomonę apie jo tėvystę. Ji netiki, kad politikas atsiprašys, tačiau jei šis norės dalyvauti mergaitės gyvenime, ji tam neprieštaraus, o savo nuoskaudas pamirš vardan vaiko. Jauna mama sako, kad po šio skandalo P. Gražulis su ja taip pat nesusisiekė. Ji tik viešojoje erdvėje pastebėjo jo atsiprašymą. „Jis atsiprašė visos Lietuvos, žurnalistų, prašė būti gailestingiems. Tik ne manęs ir dukrelės. Dėl dukros skaudu, o savęs...tiek to“, – apgailestavo ji.

Sunkiausiu laikotarpiu ji laiko nėštumą, kai teko išklausyti daug užgaulių žodžių ir vienai daryti remontą namuose. Kasdieniuose darbuose ir rūpesčiuose jai padeda tik moteris, kuri kartais prižiūri mergaitę. Tačiau B. Navickaitė jau dirba ir viena rūpinasi buitimi.

Pasiteiravus P. Gražulio, kokie yra jo ketinimai ir ar jis ketina prisiimti atsakomybę už savo vaiką, politikas sakė, kad yra pasiruošęs mergaitę užauginti, jei tik mama jam atiduos dukrą.

„Aš daviau 5000 eurų ir ji to neneigia, o vaikui 2,5 mėnesio, tai kiek reikia? 10 000? Buvau siūlęs, jei tu nenori augint, neprisiimi atsakomybės, atiduok, aš užauginsiu tą vaiką. Aš tikrai surasčiau žmogų, kas augins ir panašiai. Ir šiandien jei ji atiduotų, aš paimu ir iš jos man nieko nereikia.

Aš jai siūliau dar iki išviešinimo. Visus variantus siūliau. Padėti finansiškai ir net (taip), kad neitų šiemet į darbą. Išlaikyčiau. Netiko. Manau, kad ta moteris, kuri specialiai suviliotų vyrą, kad tik prisirištų prie savęs, nežinau, ką gali duoti vaikui“, – įsitikinęs politikas.

Anot jo, tai buvo atsitiktiniai ir trumpalaikiai santykiai ir praėjus keletui savaičių jis išgirdo, kad moteris, su kuria jis palaiko santykius, laukiasi. „Ji dešimt metų bendrauja ne su vienu vyru ir nepastoja. Labai išgyveno, kad negali susilaukti vaiko. Ir po pirmo mūsų susiėjimo praėjus dviems savaitėms, ji pareiškė, kad laukiasi.

Mažiausiai reikia su žmogumi metus ar du, tris gyventi. Kaip dabar galėčiau su žmogumi gyventi žinodamas, kad sąmoningai prigavo. Ir kai tave bando šmeižti, niekinti. Ji neviešina visų žinučių. Labai apgailestauju, kad taip įvyko“, – savo nuogąstavimus išsakė jis.

Tuomet staiga baigęs pokalbį P. Gražulis perskambino ir sakė nori pabrėžti, jog jaučiasi įkliuvęs į politines pinkles.

„Paskutinis dalykas, kurį noriu pasakyti, yra tai, kad jei moteris iš tikro būtų nesusilaukus dešimt metų vaiko, dabar įvyksta stebuklas, tai ji iš džiaugsmo šokinėtų. Kiek moterų pinigų išleidžia, kad susilauktų kūdikio? O ne kaltintų mane. Tuo labiau, kad aš visada padėsiu ir ne nuo kokio eilinio žmogaus, kuris neturi nei cento, susilaukei.

Matėte turbūt ir kiek filmų, detektyvų, kiek specialiosios tarnybos per moteris bando sukompromituoti politikus. Ant to pačio pataikiau. Pripažįstu, kad klaida. Ką ji laimėjo? Meilę mano. Pateisinimą žmonių? Sakiau, kad negriautų man, sau ir mergaitei gyvenimo. Ar nereikės tik mergaitei išvažiuoti iš Lietuvos, jei tokį erzilį kelti".

Pati B. Navickaitė patvirtino, kad P. Gražulis siūlėsi vaiką pasiimti ir auginti, tačiau nuo detalesnių komentarų moteris šįkart susilaikė. „Jis sakė: atiduok vaiką. Nelabai noriu daugiau pasakoti“.

Kiek vėliau paskambinusi žurnalistei mergaitės mama sakė, kad norėtų, jog jų bendravimas vyktų oficialiai ir iš pradžių būtų „nuspręstas tėvystės klausimas ir tada tarsimės dėl bendravimo su vaiku. Turi būti pripažinta tėvystė. Pirmiausiai reikia susitvarkyti visus reikalus. Tik tuomet bus sprendžiamas šis klausimas. Kol kas nekalbėjome dėl to. Esu jam davusi auklės (telefono) numerį, bet nežinau kaip bus toliau. Man baisu, kad jis ir susitiktų su ja, kad nepaimtų. Tačiau galiu pacituoti ir jo žinutę: nei tu, nei ji man nerūpi“.

Moteris taip pat norėjo pabrėžti, kad apie savo nėštumą ji vyrui pranešė praėjus dviems mėnesiams nuo draugystės pradžios. Tuomet ji jau laukėsi mėnesį.

Palangoje šeštadienį posėdžiavusi partijos „Tvarka ir teisingumas" valdyba nusprendė metams sustabdyti parlamentaro Petro Gražulio narystę partijoje. Kaip rašė BNS, P. Gražulis sako, kad ateityje gali trauktis iš partijos, jei kitų partijos organai priims jam nepalankus sprendimus.

„Jokio didelio praradimo nematau. Lauksiu kongreso, jeigu kongrese dominuos R. Žemaitaitis, aš tikrai tokioje partijoje nebūsiu. Manęs nereiks išmesti, aš pats išeisiu, šitokiai R. Žemaitaičio politikai aš nepritarsiu", – BNS šeštadienį sakė P. Gražulis. Jis sakė nežinantis, prie kokios partijos šlietųsi, ką veiktų.

DELFI primena, kad skandalas kilo po to kai balandį dukros susilaukusi palangiškė nusprendė netylėti ir viešai prabilo apie penktąjį parlamentaro vaiką. „Jei jis būtų įžeidinėjęs tik mane vieną... – kalbėjo B. Navickaitė. – Iš pradžių labai skaudėjo, paskui buvo liūdna, dabar iš viso nieko nebejaučiu."

kiek anksčiau moteris davė interviu naujienų portalui, kuriame papasakojo, kaip su ja elgėsi žinomas politikas. „Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda", – DELFI yra sakiusi su Petru Gražuliu dukros susilaukusi moteris ir prasitarė girdėjusi, kad P. Gražulis turi ir daugiau nuo viešumos slepiamų vaikų.

Kone dvigubai už P. Gražulį jaunesnės 31-erių palangiškės teigimu, santykių metu jis kalbėdavo apie norą kartu susilaukti vaikų, tačiau pati to neplanavusi: „Jis pats kalbėdavo apie tai, aš tiesiog karpiau ausim. Tiesiog pasiklausydavau jo kalbos, ir tiek." P. Gražulis tikino, kad nėštumas jam buvo didelė staigmena, nes, anot jo, B. Navickaitė buvo prisipažinusi, kad yra nevaisinga: „Žmogus pasakė, kad dešimt metų yra nevaisinga, nepastoja, vaiko nesusilaukia. Kaip atsitiko, taip atsitiko." Tai patvirtino ir pati Birutė.

„Aš ilgą laiką nepastojau. Tą dalyką jis sužinojo tik tada, kai aš jau buvau nėščia. Dabar jis tą apsuko ir naudoja prieš mane, – teigė palangiškė. – Kad aš dešimt metų nepastojau, jis sužinojo tik tada, kai buvau nėščia." B. Navickaitės teigimu, nėštumo metu ji nesulaukė P. Gražulio palaikymo, priešingai – išgirdo pasiūlymą nutraukti nėštumą. Moteris teigė, kad anksčiau norėjo susilaukti vaikų, tačiau jau buvo nuleidusi rankas.

„Kažkada buvo toks noras, bet tas noras buvo išblėsęs. Netikėjau", – teigė palangiškė. Birutė prisipažino, kad nėštumas buvo lengvas: „Nebuvo iš viso jokių požymių, išskyrus tai, kad pilvas augo."

B. Navickaitė DELFI papasakojo, kada užsimezgė santykiai su P. Gražuliu. „Mes susitikome birželio 2 dieną, kad aš nėščia, sužinojau rugpjūčio 2 dieną. Pirmą vakarą su mano bičiuliu ir Petru nuvykome į mano namus. Bičiulis dar pasiėmė merginą. Petras liko nakvoti mano namuose, tiesiog. Dar nieko tarp mūsų nebuvo. Kitą dieną jis man į darbą atvežė rožių puokštę. Labai gražiai bendravo, vakarienes darydavo, kiekvieną dieną grįžusi iš darbo rasdavau vakarienę padarytą. Jis beveik visą laiką būdavo čia, kiek būdavo Palangoje, tiek būdavo pas mane", – atvirauja B.

Navickaitė. Anot jos, P. Gražulis iki jai sužinant, kad laukiasi, kalbėjo apie vaikus. Esą, jei ji pastos, bus tik jo. Birutė sako, kad P. Gražulis savo elgesiu rodė ir šiek tiek pavydo. Vis užsimindavo, kad ji gali ką kitą susirasti.

Po žinios apie nėštumą viskas apvirto aukštyn kojomis Tačiau visas P. Gražulio meilumas ir asistavimas, pasak Birutės, baigėsi sužinojus apie nėštumą. Jai itin užkliuvo tai, kad jis nevengė įžeidinėti, tačiau, kai įžeidimai palietė vaiką, moteris sako jau neapsikentusi. Esą P. Gražulis dukrą pavadino bjauria.

„Sakė, bijau, kad nuo manęs pabėgsi, kalbėjo apie vaiką, sakė, jei tu turėsi jį – aš turėsiu tave. Apie vaiką jis kalbėjo tuomet, kai aš jau buvau nėščia, tačiau dar to nežinojome", – atvirauja Birutė.
Dėl pykčių ir nesutarimų ji pripažįsta kone pasidavusi jo spaudimui darytis abortą. Birutės teigimu, jau net buvo užsiregistravusi pas medikus. Tačiau sako, kad niekada nenorėjo atsisakyti kūdikio. Užvirus konfliktams, P. Gražulis, anot moters, jos darbe paliko pinigų.

„Kai buvau penktą mėnesį nėščia, jis atėjo pas mane į darbą ir padėjo tris tūkstančius, o paskui koneveikė, kad aš – barakuda, sakė, gavai tris tūkstančius, atiduok. Atsakiau: „Atvažiuok, pasiimsi, yra visi tavo pinigai."

P. Gražulis esą ne kartą jai sakęs, kad buvo ir kitų moterų, yra užsiminęs, kad viena buvo prabilusi apie nėštumą. Kas nutiko, tiksliai nepaaiškino. Tik pasakęs, kad, kai pareikalavo DNR, istorija su vaiku „susitvarkė". Pats politikas tuomet to nekomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1766)