Klausytojai meldžiasi


DELFI jau rašė, kad N. Paltinienė vis dar sunkiai serga. Liga prasidėjo 2015 metų sausį, po to, kai legendinė atlikėja dalyvavo Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiuose M.A.M.A. apdovanojimuose. Užkulisiuose ji peršalo. Vėliau susirgusi plaučių uždegimu turėjo vartoti dideles antibiotikų dozes. Ilgainiui liga komplikavosi, todėl šiandien jos būklė yra ypač sunki.

„Ji dėkoja jums ir skaitytojams, kad jos nepamirštate. Siunčia šilčiausius linkėjimus. Mes dažnai kalbamės telefonu. Nelly ne kartą yra giedojusi Bernardinų bažnyčioje. Esu jos puslapio administratorius. Ačiū, kad prisimenate ją“, – sakė Vilniaus šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos vikaras.

Kunigas sakė, jog jį, kaip atlikėjos atstovą, kuris liko Lietuvoje, pasiekia jos gerbėjų klausimai ir prašymai papasakoti daugiau apie dainininkę, tačiau jis kiekvieną žinią aptaria su ja ir sulaukęs klausimų skuba skambinti į Vokietiją.

„Rašo tie, kurie ją girdėjo, suprantama. Pats Nelly pažįstu kaip labai dosnų, tikintį žmogų. Ji niekuomet neatsisakydavo dalyvauti labdaros projektuose, kuriuos rengdavo Bernardinų bažnyčia. Beje, daug anksčiau, dar praėjusiame amžiuje, ji yra giedojusi ir Kelno arkikatedroje, ir Paryžiaus Notre Dame katedroje“, – prisiminė jis.

Pašnekovas sakė, jog žmonės jos ilgisi ir perduoda linkėjimus, meldžiasi už sergančią atlikėją. „Ji labai pasidžiaugia, kad ją prisimena ir sako, jog yra dėkinga Dievui už tokį turiningą ir įstabų gyvenimą. Ji niekada nepraranda optimizmo ir ryžto kovoti su liga bei sako, kad galima gyventi ir be scenos“.

Sudėtingas gyvenimas ir karas

Nedideliame Minsko miestelyje netoliese Varšuvos gimusi Nelly Etevičiūtė nuo pat mažens patyrė sunkmetį ir norėdama uždirbti duonai turėjo dainuoti vokiečių okupuotoje Lenkijoje. Dėl tuo metu neramumų šalyje ji su seserimi net buvo patekusios į vaikų namus, iš kur po karo tėvas jas pasiėmė. Ir nors tuo metu būsima scenos žvaigždė manė, jog jos juodasis periodas jau praeityje, po karo gyvenimas taip pat nebuvo lengvas.

Lietuvio ir lenkės šeimoje gimusi Nelly lietuviškai kalbėti išmoko tik vėlyvoje paauglystėje, tačiau dar 1951 metais, jau gyvenant Klaipėdoje, ji pradėjo dainuoti Ryšių darbuotojų profsąjungos meninės saviveiklos ansamblyje, kur ir prasidėjo tikrasis jos kelias į didžiąją sceną. Talentingą merginą greitai pastebėjo ir ji pelnė ne tik klausytojų dėmesį, tačiau ir daugiau pasiūlymų pasirodyti. Tiesa, iš pradžių ji grojo gitara ir tik vėliau pradėjo dainuoti.

Kiek vėliau Nelly pakvietė dainuoti į Klaipėdos miesto kultūros namų estradinį orkestrą, o jau 1961 metais ji prisijungė prie savo būsimo vyro A. Paltino ansamblio. Vėliau jis tapo žinomas kaip „Kopų balsai". Susitikę kūrybingi žmonės netruko pamilti vienas kitą, o jų asmeninis gyvenimas visuomet buvo persipynęs su muzika. Būtent minėtame ansamblyje ir susikūrė legendinis N. Paltinienės ir Eugenijaus Ivanausko duetas. Jie aktyviai koncertavo iki pat 1982 metų, kai atlikėja išvyko gyventi į savo mylimo vyro tėvų namus Vokietijoje. Tuomet prasidėjo jos solinė karjera. Kurį laiką pavyzdine pora laikomi sutuoktiniai kartu ir koncertavo, nemažai keliavo po užsienio šalis.

„Kol plaks manoji širdis“

1989 metai ji su vyru grįžo į Lietuvos pajūrį ir tęsė koncertus čia. Ne kartą interviu metu dainininkė paminėjo, jog sugrįžus ją labiausiai nudžiugino tai, kad klausytojai nepamiršo ir vis dar gausiai rinkosi į koncertus. Tačiau didžiausią dėmesį ji visada skyrė dainų tekstams. „Iki šiol man svarbiausia tekstai. Net jei muzika ir nuostabi, bet tekstas vulgarus, aš nenoriu dainuoti. Nors jei kažkam patinka trys žodžiai, tai geriau, kad dainuotų, o ne ką nors blogo darytų. Aišku, su metais ateis toks laikas, kai norėsis kažko prasmingesnio. Tačiau kol vėjas galvoje, tai ir dainuoja kaip vėjas", – „Klubas" pasakojo N. Paltinienė.

Tiek dainuodame duetu su E. Ivanausku, tiek kaip solistė N. Paltinienė pelnė gausybę apdovanojimų, tapo muzikinių festivalių tiek Lietuvoje ir užsienyje laureate. Švęsdama savo 60-ies metų scenoje jubiliejų 2011 metais atlikėja pristatė „Nelly. Kol plaks manoji širdis".

DELFI moteris pasakojo, jog labiausiai ją palaiko tikėjimas ir neblėstantis optimizmas. Knygų mugės metu tuomet susisitikusi su skaitytojais moteris nestokojo geros nuotaikos ir įkvėpimo. „Nors metai ir nurūksta, jie bėga, bet gyvenimas yra toks gražus, kad nei man, nei jums verkti nereikia", – optimizmu degė dainininkė. Švenčiant jubiliejų koncerto metu bičiuliai kunigai atvežė ir scenoje atlikėjai įteikė asmeniškai jai skirtą popiežiaus palaiminimą, kuris, anot kolegų, buvo itin reikšmingas ir suteikė daug teigiamų emocijų. N. Paltinienė yra patekusi į agentūros „Factum" rekordų knygą kaip daugiausiai metų dainuojanti solistė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)