„Pasirodo, nepilnamečiai gali tave daužyti kiek nori, gali užpulti ,subadyti. Žodžiu, bet ką, nes vis tiek jiems bausmę sumažins ir jie liks nekalti,nes teismas tai įrodė ir juk gi visi pridarom klaidų“, – socialiniame tinkle „Facebook“ piktinosi žinoma mergina.

Kaip DELFI sakė pati Miglė, užpuolimas įvyko po jos koncerto Utenoje žiemą. Vienas iš draugų ją vežė namo, o išlipus iš automobilio ir einant į namą iš kito automobilio išlipo kompanija jaunuolių ir, anot jos, pradėjo kabinėtis.

„Mačiau juos pirmąkart. Du iš tų jaunuolių priėjo link mūsų ir pradėjo sekti bei keiktis. Paprašiau tiesiog skirstytis be pykčių. Tačiau jie nenorėjo ramiai išsiskirti ir pradėjo muštis. Paklausiau, ar rimtai trenktų panelei. Ir vienas jų trenkęs pabėgo. Jis buvo akivaizdžiai išgėręs ar dar ko privartojęs.

Kol teismas nagrinėjo šią bylą, net nesugebėjo susisiekti ar pasidomėti. Man tik to reikėjo, kad žmogus suvoktų, ką padarė. Matėsi, kad tai jam nerūpėjo, nors teisme verkė. Tačiau savo veiksmais rūpesčio nerodė.

Manau, kad nesvarbu, kiek jam metų, jis turi suvokti, ką padarė ir tai, kad taip elgtis negalima. Skaudu, kad dabar man žmonės rašo, jog jis paauglys ir reikėtų atleisti. Nebe tie laikai“, – pasakojo ji.

Miglė paauglio tėvų nekaltina ir sako, kad teisme matyta jo mama labai išgyveno. Tiesa, didžiausią šoką atlikėja sako patyrusi kai pateko į medikų rankas ir po išgąsčio suprato, kokio rimtumo traumą patyrė.

„Skausmas buvo neapsakomas. Mano draugė studijuoja mediciną ir ji labai stengėsi mane nuraminti, padėti. Aš visą naktį nemiegojau ir man atrodė, kad tarsi su peiliu kažkas bado akį. Tai buvo vienas smūgis iš kumščio.

Gydytojai sakė, kad tai buvo labai stiprus sumušimas, nors teismas įrodė, jog tai buvo nestiprus. Neįsivaizduoju, ką šie įstatymai nori įrodyti, teigdami, kad jis nieko blogo nepadarė. Tai yra visiškas absurdas. Aš nelinkiu jam nieko blogo. Tik būtų gerai, kad jis suprastų, kad taip elgtis negalima“.

DELFI susisiekus su Utenos apylinkės teismo teisėjo padėjėju Tadu Meška, jis sakė, kad šis atvejis iš tiesų buvo svarstomas ir priimtas teismo sprendimas.

Jis paaiškino, kad gegužės 24 dieną Utenos apylinkės teismo Utenos rūmų nuosprendžiu baudžiamojoje byloje atlikėją sumušęs vaikinas buvo pripažintas kaltu pagal BK 284 straipsnį ir jam paskirtas laisvės apribojimas devyniems mėnesiams, įpareigojant laisvės apribojimo laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val., būti namuose, mokytis. Po pokalbio telefonu atsiųstame laiške atstovas teigė, jog šis laisvės apribojimas sumažintas trečdaliu.

Kadangi paauglys neturi pajamų ir nedirba, iki jo pilnametystės iš jo mamos priteisti 7,05 eurai nusikaltimu padarytai turtinei žalai atlyginti ir 500 eurų nusikaltimu padarytai neturtinei žalai atlyginti. Taip pat jam priteista ir 110,40 eurų, kuriuos turės grąžinti Valstybinei ligonių kasai už nukentėjusiosios gydymą.

„Skiriant bausmę atsižvelgta į kaltinamojo atsakomybę lengvinančią aplinkybę – prisipažino padaręs baudžiamojo įstatymo numatytą veiką ir nuoširdžiai gailisi. Jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Taip pat į tai, kad kaltinamasis padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą, praeityje neteistas, administracine tvarka baustas, psichiatro ir priklausomybių ligų įskaitoje neįregistruotas, miesto seniūnija nusiskundimų dėl jo elgesio nėra gavusi, mokymosi įstaigose charakterizuojamas patenkinamai, nėra įrašytas į vaikų socialinės rizikos įskaitą, jam nėra taikytos minimalios priežiūros priemonės, gyvena su mama, kuri viena išlaiko sūnų, gyvena socialiniame būste, buitinės gyvenimo sąlygos yra geros, nukentėjusiosios atsiprašė“.

Jis taip pat pažymėjo, kad ši teismo nutartis nebuvo skundžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)