Ponios egzotiškoje šalyje pasitiko tropiniu karščiu alsuojančią vasarą, rado laiko pasimėgauti laisvalaikiu bei nuostabia gamta. Tačiau kelionės tikslas buvo ne vien pramogos. K. Kaikarienė dalyvavo specialiuose Karen Tran mokymuose, kuriuose įgytą patirtį ji adaptuos ir savo organizuojamose šventėse Lietuvoje.

„Kiek mes dar bedailios esam išlikę, sau nuotraukos yra malonios akiai, kiekvienas žmogus sprendžia, kiek savęs atiduoti. O kiek matau save, tai yra daugiau pridengta, kad ir vandens lašais“, - DELFI kalbėjo K. Kaikarienė apie maudynes Kosta Rikoje bei pridūrė, kad šios išvykos akcentas yra visai ne maudynės, poilsis ir pramogos, nors juo ir buvo pradėta dešimties dienų išvyka.

„Nors dažniausiai būna, kad bėgame iš vėsesnių orų į šilumą, o šįkart išėjo, kad bėgome nuo lietuviško karščio į tropinį karštį“, - neįprastus lietuviško pavasario orus prisiminė viena garsiausių vestuvių ir kitų švenčių organizatorė.

K. Kaikarienė DELFI pasakojo turinti tradiciją kartą per metus iškeliauti su draugėmis pailsėti, pabendrauti.

„Pasiskambinau visoms draugėms, visos sutiko, prisijungė, taip ir iškeliavome.Visos esame dirbančios, lakstančios, atrodo, net ir šalia gyvenant viena kitai laiko skirti negalim dėl darbų ir grafikų. Pernai buvome Ispanijoje, keliavome. Šiais metais vykome į floristės Karen Trun mokymus apie tropinius augalus. Pradžioje leidome laiką tik mes keturios, keliavom, važiavom, lankėmės parkuose ir džiunglėse, maudėmės kriokliuose. Stebėjome gyvūniją“, - pasakojo K. Kaikarienė.

Nors renginių organizatorė sako daug keliaujanti ir nemažai mačiusi, Kosta Rikoje jai itin didelį įspūdį paliko baltanosiai koačiai.

„Atrodo, prieina jis per metrą, žiūri, stebeilija tarsi galvodamas, ar aš iš tavęs ką nors atimsiu, ar tu man pati atiduosi. Jie taip lyg ir draugiškai prieina, bet tuo metu su tokiu savitu vertės pajautimu. Atrodė, kad jis galvoja, kad net nebandyčiau su juo pozuoti, nes jis vis tiek už mane gražesnis“, - juokaudama įspūdingo baltanosio koačio manieras prisiminė K. Kaikarienė.

Paklausta apie kelionės įspūdžius, K. Kaikarienė visą Kosta Rikoje praleistą laiką apibūdino dviem žodžiais: „Nerealiai patiko“.

„Grožis nepaprastas. Paplūdimiai dieviški. Gyvūnai labai arti“, - kalbėjo ji ir pridūrė, kad egzotiškoje šalyje jautėsi rūkymo draudimai.

„Iš tiesų labai jautėsi jų kova su rūkymu. Kavinėse, viešbučio teritorijoje rūkyti negalima. Man patiko ta tvarka“, - pasakojo ji.

Nors žinoma moteris sakė negalinti pasigirti, kad matė labai daug Kosta Rikos, sakė, jog įspūdžiai jau vien iš to, ką teko pamatyti – ypatingi ir gilūs.

„Tačiau gamta ten tikrai ypatinga, jos matėme užtektinai. Jurga kelionės metu buvo mūsų vedlė, ji fotografavo gamtą, daug dalykų žinojo ir suprato. Ji pirmoji pamatydavo ir beždžiones... Mus ten ir keldavo rytais paukščių chorai, ir migdydavo. Jurga staigiai stebėdavo visus gyvūnus, kolibrius, jos akis atmušta“, - pasakojo žinoma moteris.

Tiesa, floristės Karen Trun kursuose dalyvavo tik K. Kaikarienė su drauge Žydre – renginių dekoratore. K. Kaikarienei tai jau trečias kartas, kai žinių ji sėmėsi iš K. Trun.

„Dirbu seniai ir daug su gėlėmis, o Karen Trun mokymus apie švenčių dekoravimą gėlėmis Europoje rengia itin retai. Ji yra amerikietė, žvaigždė, šie malonumai yra brangūs. Šįkart mokymus iš jos gavau dovanų. Ji man pasiūlė šįkart atvykti į mokymus, kurie buvo kitokie nei daugelis ankstesnių. Naujos idėjos, nauji dalykai, nauji mokymai. Su nauja energija dabinsiu savo šventes“, - pasakojo K. Kaikarienė.

K. Kaikarienės kelionės Kosta Rikoje akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)