„Tai buvo vestuvinė draugo dovana. Jis turi šiuos apartamentus ir sakė, kada norite – važiuokite. Kuomet atšventėme savo 10 metų vestuvių sukaktį, draugas neiškentė ir parašė: „Klausykit, jau tiek metų praėjo, tuoj senaties terminas baigsis, ar jūs kada nors prisiruošite, ar ne?“. Taigi šia dovana pasinaudojome tik po 11 metų“, - juokiasi V. Tarasovas.

Apartamentuose ant jūros kranto apsistojusi Tarasovų šeima mėgavosi privačiu baseinu ir paplūdimiu. Uostamiestyje viešėjusi pora galėjo kasdien gėrėtis įlankoje matomomis prabangiomis jachtomis ir stebėti saulėlydį iš privačios terasos.

Maljorkoje sutuoktiniai lankėsi jau ne pirmą kartą, tačiau anksčiau čia jie tik ilsėjosi viešbutyje, o šįkart viskas buvo kitaip.

„Tris dienas skyrėme kelionėms. Vieną dieną buvome nuvažiavę į Maljorkos Palmą. Apsilankėme akvariume. Praleidome ten vos dvi valandas, tačiau įspūdžių turime labai daug. Matėme didžiulius ryklius, koralus, įvairias žuvis. Šalia buvę vaikai, pamatę pažįstamą žuvelę, ją prilygindavo animaciniam filmo herojui ir šaukdavo „Nemo!“, - šypsosi dainininkas.

Vilius ir Violeta Tarasovai su dukra

„Pamatėme kaip žmonės nardo tame akvariume šalia tų egzotiškų žuvų. Jis buvo milžiniškas. Greta neriančio žmogaus sukosi rajos, rykliai. Patys to neišbandėme. Nesame ekstremalai, tokiomis veiklomis nelabai užsiiminėjame“, - pripažįsta V. Tarasovas.

Netrukus po to šeima patraukė į Palmos miesto centrą, kur grožėjosi įspūdinga architektūra.

„Lankėmės prie karalių rūmų, skaniai papietavome, valgėme jūros gėrybes. Ten maistas apskritai puikus. Didžiausios krevetės – vos 9 eurai. Jūros gėrybių pasirinkimas parduotuvėse buvo didžiulis, todėl dažnai vakarieniaudavome namuose ant jūros kranto ir, padėję telefonus į šalį, šnekėdavomės“, - pasakoja atlikėjas.

Violeta ir Vilius Tarasovai su dukra

Kartu su tėvais kelionėje buvusi poros dukra Gabrielė paskatino šeimą apsilankyti ir mini zoologijos parke.

„Jau esame jame buvę prieš trejus metus, tačiau Gabrielė labai norėjo, todėl apsilankėme dar kartą. Ten visi gyvūnai vaikšto laisvi. Važiuoji su savo automobiliu, o jie laksto šalia. Beždžionės lipa ant mašinos, sėdi ant veidrodėlių. Jų labai daug, todėl automobilis liko visas nubučiuotas ir apčiupinėtas“, - prisimena jis.

Tarasovų šeima taip pat apsilankė argentinietiškame restorane, kuriame Vilius ir Violeta iš tiesų pasijuto tarsi leidžiantys medaus mėnesį.

„Aplankėme labai rekomenduotą argentinietišką restoraną, kadangi Violeta labai domisi šia virtuve. Smagiai pavakarojome, tarsi tai iš tiesų būtų mūsų povestuvinė kelionė. Po 11 metų ja pasinaudojome ir mūsų laukė romantika, skanus maistas bei poilsis“, - dėsto V. Tarasovas.

Paklaustas, ar kelionėje nenutiko jokių kuriozų, Vilius kaipmat papasakoja apie nuodingą medūzą, kuri jam ir kitiems poilsiautojams sukėlė nemažai baimės.

Medūza

„Buvo įdomi situacija. Per žinias rodė, kad Palmą atakuoja nuodingos medūzos – viena jų neva įgėlė vaikui. Likus vienai dienai prieš mūsų išvykimą, į mūsų įlanką atplaukė didžiulė medūza. Mes ten šalia šokinėdavome nuo uolų ir ją pastebėjome. Ji buvo labai didelė, išmarginta raudonais raštais. Violeta pasidomėjo internete medūzomis ir paaiškėjo, kad ji buvo nuodinga. Nuo tos minutės visi bijojo lipti į vandenį, o ji liko plūduriuoti. Iš viršaus tu ją matai, tačiau kuomet esi vandenyje, medūza lieka nepastebima. Taigi aš pasiėmiau tinklelį ir išėjau jos gaudyti. Tikrai buvo nejauku šokti į vandenį. Sako, kad medūzos po viena nelabai plaukioja, bijojau, kad tikrai įgels. Su tuo tinkleliu vos ją pakėliau. Ji svėrė apie 6-7 kilogramus. Nesu matęs tokio dydžio medūzos. Įdėjome ją į vandenį, galvojome, gal ją išveš į atvirą jūrą, bet kiti turistai užginčijo, sakydami, kad ji nuodinga, todėl tikrai kažkam įgels. Širdelę truputį skaudėjo, tačiau buvo išaiškinta, kad jei ją paleisime, kažkam visa tai blogai baigsis“, - DELFI pasakojo V. Tarasovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)