Manoma, jog pirmasis birželio šeštadienis ar kai kur kitur taip pat švenčiamos kitos pirmosios šio mėnesio dienos yra pasirinktos dėl dažniausiai šiuo metų laiku pasitaikančių šiltų orų ir skaisčios saulės. Toks oras puikiai tinka viešiems renginiams, kurių netrūksta tiek Didžiojoje Britanijoje, tiek ir visame pasaulyje, kur garsioji monarchė yra sveikinama su gimimo diena.

Renginyje sutikta žinoma žurnalistė ir televizijos laidų vedėja Beata Nicholson pasipuošė raudona skrybelaite ir laisvo kirpimo balta suknele. Pasiteiravus, ar ilgai užtrunka besirinkdama, kaip pasipuošti tokiems oficialiems renginiams, ji tik šyptelėjo.

„Tikrai neilgai. Praeitą savaitę buvau Anglijoje, kur greitai ir įsigijau skrybelaitę, žinodama, kur reikės dalyvauti. Ilgiausiai užtrunku tik besiruošdama laidų filmavimams. Tuomet makiažo meistro kėdėje galiu išsėdėti ir valandą, tačiau būdama namuose užtrunku tik 10 minučių“, – juokėsi žinoma moteris.

Ji sakė, jog labiausiai mėgsta sukneles, nes tai tėra vienas drabužis ir nereikia derinti eilės kitų, o tai – labai patogu. „Su šia lietuvių kūrėjų suknele ėjau ir į operą Anglijoje.Ji man taip patiko ir sulaukiau daugybės komplimentų. Batelius įsigijau Amerikoje, o rankinė – draugės dovana iš Paryžiaus. Tiesą sakant, šiai šventei susiruošiau per dvi minutes“.

DELFI pašnekovei pritarė ir jos vyras: „Ji susiruošia ir greičiau už mane“, – su šypsena prie pokalbio prisijungė iš Didžiosios Britanijos kilęs Beatos vyras Tomas Nicholson.

Šventėje taip pat buvo galima sutikti ir verslininkus Astą ir Antonio Meschino, režisierę Giedrę Žickytę su vyru bei diplomatu Eitvydu Bajarūnu, Lietuvos policijos vyriausiąjį kapelioną Algirdą Toliatą ir kitus kviestinius svečius.

Elizabeth II nuo 1952-ųjų yra simbolinė Sandraugos galva, tačiau asociacijos lyderiai nusprendė, kad karalienę šiose pareigose turėtų pakeisti jos sūnus ir įpėdinis princas Charlesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)