Ji džiaugiasi, kad naujojo maršruto „DELFI pėsčiųjų žygis“ pristatymo metu visi dalyviai galės eiti kartu su šeimomis, o mobilioji programėlė „#walk15“ atskleis daug įdomių faktų apie įkvepiančias vietas.

„Einant bus galima stebėti vandens paukščius, o įspūdingas pamario kraštovaizdis nuves iki Nidos oro uosto. Trasos pabaigoje, pasieksime aikštelę šalia Nidos uosto nuo kurios ir pradėsime savo žygį“, – pranešime spaudai teigia kūrėja.

„Kai mano sūnui Benui pasako: „Benai, plaukiam į Nidą“, jis atsako: „Benai, einam į Nidą“, – juokiasi V. Musvydaitė, pirmąją virtualią trasą Nidoje pristačiusi prieš dvejus metus.

Dalyviai pamatys ir vieną labiausiai lankomų muziejų Vakarų Lietuvoje – rašytojo Thomo Manno memorialinį muziejų. Čia XX a. pirmoje pusėje buvo vasarnamis, kuriame rašytojas, Nobelio premijos laureatas kartu su šeima praleido tris vasaras. Einantys prasuks ir pro 2009 m. atidengtą, iš bronzos išlietą skulptūrą Vytautui Kernagiui atminti. Džiaugsis ir visi gamtos mylėtojai – jų laukia įsimintini Kuršių nerijos kraštovaizdžiai, pažintis su gluodenu, europiniu briedžiu ar vikriuoju driežu.

„DELFI pėsčiųjų žygis“ virtualios trasos startas – 12 val. prie savivaldybės aikštės. Numerius bus galima atsiimti nuo 10 val. Organizatoriai visus dalyvius ragina atnaujinti mobiliąją programėlę „#walk15“. Šiandien joje yra jau 14-a virtualių trasų visoje Lietuvoje. Nidoje yra dvi virtualios trasos, kuriomis gali eiti miesto gyventojai, svečiai, poilsiautojai.

Trečius metus Lietuvoje vyksiančiame festivalyje „Sveika, Neringa!“ dalyviai galės išmėginti jėgas daugybėje skirtingų sausumos ir vandens sporto šakų, ar net pelnyti medalius varžybose, dalyvauti bėgime bei orientacinėse varžybose. Festivalyje apsilankę mažieji taip pat neliks nusivylę – jų laukia ypatinga pramogų zona bei vaikų bėgimas su Kake Make.

Penktadienį ir šeštadienį pajūrio gyventojų ir svečių laukia nemokami žinomiausių Lietuvos atlikėjų koncertai. Festivalio dalyvius džiugins „Lemon Joy“, Beatrich, „Daddy Was a Milkman“ ir Leon Somov.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)