Apie antras vestuves, kurias Ieva norėtų iškelti su savo vyru Mariumi, ji kalba jau seniai. Prieš trejus metus amžiną meilę jie vienas kitam prisiekė bažnyčioje, antroji šventė turėtų vykti pagal visas vaišnavų tradicijas. Šventės metu į laužą metami ryžiai, degdami jie sudegina visą blogą besituokiančiųjų karmą, šventės vieta išpuošiama gėlių girlliandomis ir susirenka gausybė žmonių, norinčių palaiminti naujai kuriamą šeimą.

Deja, šią vasarą šios šventės surengti porai nepavyks – po užplūdusios eurovizinės šlovės Ievos koncertų sąrašas vis pildosi, tad laisvo laiko lieka vis mažiau. „Turbūt reiktų planuoti prieš metus, imti, sutarti datą ir pradėti planuoti“, – įtemptą koncertų grafiką apibūdina Ieva.

Trečiąsias vestuvių metines gamtos apsuptyje sutikusi pora taip pat atvirai kalba ir apie nekantriai laukiamus gandrus. Ieva šypteli: „Dar šiandien apie tai kalbėjome. Dabar toks įtemptas laikas, bet man šeima yra pirmoje vietoje. Dar ne šiais metais, gal dar ir ne kitais. Man dar tik 25-eri sueis, turiu laiko, bet galvoju, kad netrukus, nes labai noriu.“

Vestuvių metines šventė pelkėje

Birželio 5-oji Ievai ir Mariui ypatinga diena, tačiau vestuvių metinių proga jie linkę tiesiog pabūti kartu, o ne apipilti vienas kitą dovanomis. Trečiosios, odinės, vestuvių metinės – ne išimtis. Ankstyvą rytą vienas kitą mielomis smulkmenomis palepinusi pora tiesiog ilsėjosi gamtos apsuptyje, o kitą dieną išsiruošė į... pelkę!

„Visas šitas laikas po Lisabonos buvo labai įtemptas, tiek renginių aš per visą gyvenimą neturėjau, per dieną po du ar net tris, todėl nusprendėme pailsėti ir išvažiavome į gamtą, – šyptelėjo Ieva. – Iš anksto planavome, kad eisime pasivaikščioti į pelkę, įsivaizdavau, kad klamposime su botais, bet iš tikrųjų viskas buvo labai gražiai sutvarkyta, visur takeliai, tik labai painu.“

Kelias valandas gamtos apsuptyje su Mariumi praleidusi Ieva juokėsi, kad jei ne vyras – būtų pasiklydusi. „Mano Marius yra šaunuolis ir turi gerą navigaciją, nepasiklydome, – nusišypsojo dainininkė ir nusijuokė. – Deja, neteko pamatyti nei pelkių Vandos, nei kokio žalčio.“

Antroji šių trumpų atostogų diena buvo kiek ekstremalesnė, pirmąją dieną jiedu tiesiog gamino maistą ir apsikeitė dovanomis. Marius Ievą nustebino įteikdamas „Dėkingumo dienoraštį“.

„Jame reikia kasdien rašyti, už ką esi dėkingas. Čia tas pats, kaip pirštus lenkti ir kas vakarą kartoti, už ką esi dėkingas, tik čia reikės įrašyti“, – dovanos prasmę paaiškino I. Zasimauskaitė.

Ievos Zasimauskaitės ir Mariaus Kiltinavičiaus vestuvių metinių šventė

O kuo ji nustebino Marių? „Visuomet šią dieną paminime paprastai, dabar taip pat sutarėme, kad išvažiavimas pabūti kartu ir bus dovana vienas kitam, tačiau atsikėlusi ryte gavau iš Mariaus nedidelę mano mėgstamų gerberų puokštelę ir labai gražią atvirutę su meškiukais, kurioje parašė, kad mane myli. Taip apsidžiaugiau, kaip būčiau gavus kokią lobio skrynią, buvo labai jauku ir miela, – pasakojo Ieva. – O aš neturėjau jam dovanų, bet greitai paskambinau į vieną krautuvėlę, kur gamina jam patinkantį tortą ir jį padovanojau. Apsikeitėme tokiomis mažomis, bet mielomis dovanomis, buvo tiesiog labai jauku.“

Vestuvių metines sutinka su džiugia naujiena

„Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavusi Ieva į Lisaboną keliavo kartu su operatoriumi, kuris fiksavo kiekvieną jos žingsnį. Ne kartą Ieva juokėsi, kad dažnai pamiršdavo nusisegti mikrofoną, todėl nė nenutuokia, kokie žodžiai ir kokios akimirkos nugulė vaizdo archyve, tačiau akies krašteliu į visa tai ji leis pažiūrėti ir gerbėjams.

Ieva pristato naują dainą ir vaizdo klipą, kuriame – Lisabonoje užfiksuotos akimirkos.

Premjera – naujoji Ievos daina „Paslėpk mane“:

„Iš tiesų viskas turėjo būti visiškai kitaip. Lisabonoje turėjome laisvą dieną ir išvykome prie jūros, ten nufilmavome daug labai gražių vaizdų ir galvojome, kad juos visus sudėsime į naujos dainos vaizdo klipą, tačiau Laurynas dvi savaites filmavo visus eurovizinius užkulisius, visko buvo tiek daug ir tokių gražių emocijų, kad viskas kažkaip gražiai susidėjo į vaizdo klipą“, – pasakojo Ieva.

Naujoje dainoje I. Zasimauskaitė pasakoja apie žmones, kuriuos visą dieną supa daugybė vaizdų ir žmonių, tačiau kartais jiems reikia nuo visko pasislėpti. „Kartais norisi pabūti vienai. Vieni tą ramybę randa būdami su artimu žmogumi, kiti nuo visko slepiasi miške, treti eina pasikalbėti pas Dievą, visi kartais kažkur pasislepia nuo supančio pasaulio. Ši daina ir yra apie tai, kad jei labai sunku, reikia rasti savo vietą, kur galėtum nuo visko pasislėpti ir gyventi toliau“, – apibūdino I. Zasimauskaitė.

O kur nuo viso pasaulio slepiasi Ieva? „Anksčiau slėpdavausi klubuose ir vakarėliuose, o dabar kartais pakanka namų, bet kartais labai norisi į mišką“, – juokiasi dainininkė.

Beje, šią dainą, kaip ir eurovizinę, sukūrė Vytautas Bikus, tačiau pati Ieva prisidėjo prie melodijos kūrimo.

Eurovizinis stebuklas tęsiasi

Kai paaiškėjo, kad šįmet Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaus I. Zasimauskaitė, tautiečiai jai neprognozavo aukštų pozicijų, dažnas netikėjo, kad Ieva pateks į finalą. Bet viskas apvirto aukštyn kojomis.

Pirmojo pusfinalio metu Europą sužavėjusi atlikėja be didelių vargų perkopė pusfinalio barjerą ir padarė stebuklą – užsienio žurnalistai pradėjo jai lieti komplimentus, o išankstinėse finalo prognozėse ji laikėsi pirmajame penketuke.

Eurovizinį stebuklą sukūrusiai Ievai buvo tyliai prognozuojama pergalė. „Džiaugčiausi, jei kitąmet „Eurovizija“ vyktų Vilniuje“, – DELFI teigė ne vienas Lisabonoje kalbintas užsienio žurnalistas.

Finale jautria daina dar kartą žiūrovų akis ašaromis suvilgiusi Ieva užėmė dvyliktą vietą, tačiau tikina, kad iki šiol ją dažnas sveikina taip, lyg ji būtų tapusi nugalėtoja.

Eurovizinė Ievos daina:

„Kai einu gatve, perku ką nors parduotuvėje, sutikti žmonės apsikabina, linki laimės, sveikina. Visi kalba, kad tuo metu, kai vyko „Eurovizija“, buvo labai gera čia, Lietuvoje, būti. Mes su Rasa (Rasa Micachienė – Ievos pasirodymo režisierė – DELFI) vis pakalbame, kad būtų buvę smagu pamatyti, kaip viskas tuo metu atrodė Lietuvoje, nes dažnas pasako, kad buvo lyg kokių burtų pabarstyta. Atmosfera buvo ypatinga, buvo labai gera. Manau, kad įvyko tas energijų apsimainymas: jie man siuntė gerą energiją ir patys žmonės atgal jos gavo, – kalbėjo Ieva. – Labai dėl to džiaugiuosi.“

Ankstyvą rytą, vos pasibaigus „Eurovizijos“ finalui, dar Lisabonos viešbutyje Ieva iš žiniasklaidos sulaukė klausimo: ar dar kartą dalyvautum? Tąkart ji nesakė nei taip, nei ne. O ką mano dabar, nuslūgus emocijoms?

„Gal kada nors, – juokiasi Ieva. – Ne šįmet, gruodį dar nepildyčiau paraiškos, bet gal kada vėliau. Mane daug kas ragina vėl grįžti, vėl dalyvauti. Tai buvo nereali patirtis man kaip atlikėjai, tai buvo didelis postūmis į priekį.“

Nepaleis sučiuptos laimės paukštės

Prieš nacionalines atrankas į „Euroviziją“ Ievos vardas ne visiems lietuviams buvo girdėtas, nors ji scenoje jau daugybę metų ir gali pasigirti sėkmingu dalyvavimu ne viename televiziniame projekte. Vien eurovizinėse atrankose Ieva pasirodė penkis kartus.

Ar ji išnaudos šią užplūdusią sėkmę? „Turiu dainų, labai tikiuosi, kad gruodį jau galėsiu pristatyti albumą. Planavome rugsėjį, bet pasirodo, kad taip greitai niekas nevyksta“, – šyptelėjo Ieva.

Ieva Zasimauskaitė su vyru Marium

O dabar jos planuose – koncertai visoje Lietuvoje. „Man rašo iš visos Lietuvos. Didieji miestai ir anksčiau kviesdavo, o dabar rašo ir iš tokių miestelių, kad kartais tą pavadinimą pirmą kartą girdžiu, – nusijuokia atlikėja. – Labai dėl to džiaugiuosi. Jei reiktų išvažinėti visą Lietuvą, tai turbūt truktų ne vienerius metus.“

Tiesa, ji nė negalvoja, kokio didumo auditorijai dainuoti. „Nesvarbu, kiek žmonių. Neseniai dainavau vienos moters gimtadienyje ir buvo tokia atmosfera, kad teko net akinius nuo saulės užsidėti, kad nesimatytų ašarų, – pasakojo Ieva. – Visai nesvarbu, dainuoti milijonams, penkiolikai ar penkiems žmonėms. Svarbu jausmas.“

Kovo pradžioje nacionalines atrankas į „Euroviziją“ laimėjusi Ieva gegužės pradžioje iškeliavo į didžiąją „Euroviziją“. Lisabonoje atlikėja praleido dvi savaites.

Ji sėkmingai perkopė pusfinalio barjerą ir pateko į finalą, kuriame užėmė 12 vietą. Tai trečia geriausia vieta lietuviškoje „Eurovizijos“ istorijoje.

Didžiąją „Euroviziją“ šįmet laimėjo Izraelio atstovė, tad kitų metų konkurso šeimininko teisės atitenka Izraeliui.

Eurovizinė Ievos Zasimauskaitės kelionė nuotraukose:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)