Pirmosios Lietuvoje juvelyrikos studijos „Marry Me by Ribas“ atidaryme sutikta žinoma moteris sakė, kad vis dar egzistuoja ir badavimo problema, nors tai nėra sveikintina. Šiandien ypač pabrėžiama, jog modelis turi sveikai maitintis, rūpintis savo sveikata, gera savijauta ir sportuoti.

„Stengiamės, kad merginos būtų sveikos, sveikai mitintųsi, rūpintųsi ir pačios savimi. Tačiau, žinoma, modelių pasaulyje pasitaiko ir badavimo. Tokiems modeliams nėra autoritetų ir jos neklauso nei mūsų, nei tėvų. Tai jau liga ir sako, kad valgo, tačiau lieknėja akyse ir tai nėra sveika“, – sakė ji.

Modelių agentūros savininkė pabrėžė, jog tai yra psichikos problema, todėl tokiais atvejais reikalingas rimtas gydymas ir apie modelio darbą negali būti nei kalbos. Pati J. Sadauskienė dietų niekada nesilaiko ir atsižvelgti į tai, ką valgo, privalo tik dėl maisto netoleravimo. Ji negali mėgautis jūros gėrybėmis, valgyti kviečių ir mielių, todėl būdama restorane visada detaliai perskaito meniu ir patiekalų sudėtį.

Tačiau nepaisant skatinamo sveikatingumo kulto ir sporto, modelių pasaulyje reikšmingų pokyčiu ji nepastebėjo. Anot pašnekovė, visus 30 metų, kiek ji dirba šioje sferoje, reikalavimai modeliams iš tiesų nepasikeitė ir plius dydžio modeliai netapo perversmu.

„Mados pasaulyje šie pokyčiai iš tiesų nevyksta. Tai tėra bandymai įtikti klientui ir pirmiausiai vartotojui, kad jie nesijaustų antrarūšiais“, – paaiškina ji „paguodžiančios linijos“ drabužių modelių darbą, kuris dažnai yra pristatomas kaip perversmas modelių rinkoje, pakeitęs itin lieknas manekenes.

Profesionalė taip pat pastebėjo, kad atvertus „Vogue“ niekada nepamatysime plius dydžio modelių, nes šie dažniausiai yra skirti dideliems internetinės prekybos puslapiams ir tam, kad atitiktų klientų poreikius.

„Dizaineriui negalima sakyti, kam kurti. Kitaip jis išvyks ten, kur jam niekas nelieps aprengti karvės. Ši pasaka, deja, tik dėl kliento. (Norint) nuraminti, kad esi graži ir tokia. Tačiau per 30 metų, kiek esu mados pasaulyje, niekas nesikeičia“.

Nepaisant to, kad modelis turi atitikti išvaizdos, komunikabilumo, gebėjimo pristatyti ir kitus svarbius reikalavimus, Jolanta tikina, jog naujų merginų visada atranda, o sėkmingiausiais topmodeliais tampa tos, kurios apie darbą mados pasaulyje ar modelio duoną nei nesvajojo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (388)