Į sostinės Naujamiesčio rajone įkurtą restoraną atvykę svečiai skanavo Marselio krevetes, naminį įvairios paukštienos sultinį, pasirinktinai jūros liežuvį arba anties krūtinėlę su smidrais. Desertui laukė blyneliai su apelsinų karamele ir vaniliniais ledais. Prie patiekalų someljė priderino tinkančius gėrimus.

„Norėjome, kad svečiai paragautų patiekalus, kuriais mes didžiuojamės arba yra mūsų restorane populiariausi, labiausiai atspinti „Prancūzai“ virtuvę. Taip pat, sudarinėjant vakaro meniu prisidėjo ir ambasadorius“, – pasakojo restorano vadovė Rūta Platačiūtė.

Šį restoraną vakarienei išsirinko pats Philippe'as Jeantaud. Ambasadorius dalyvavo „Prancūzai“ atidarymo šventėje ir liko sužavėtas restorano virtuve. Vėliau jis sumanė būtent čia surengti prancūzišką vakarą ir svečius supažindinti su jo gimtąja virtuve.

„Kai ėjome į pirmą susitikimą su ambasadoriumi, labai jaudinomės. Tačiau jis labai paprastas, draugiškas ir šiltas žmogus. Philippe'as pats pasisiūlė išversti meniu į prancūzų kalbą, bendradarbiavo renkant vakaro patiekalus“, – spaudos pranešime sakė R. Platačiūtė.

Į Prancūzijos ambasadoriaus surengtą vakarienę atvyko Rasa Arlauskienė, Rolandas Maskoliūnas, Jurga Šeduikytė, Kęstutis Verslovas ir Ramunė Piekautaitė-Verslovienė, Jonas Sakalauskas, Egidijus Rainys, Edvardas Žičkus, Nerija Sabaliauskienė su vyru Linu, Indrė Valantinaitė, Irena Marozienė, Mantas Petruškevičius, Sergejus Troščenkovas, Agnė Kuzmickaitė ir Saulius Prūsaitis, Asta Dagilienė ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)