J. Statkevičius į teismą kreipėsi su prašymu priteisti iš juodu humoru garsėjančio A. Ramanausko neturtinę žalą dėl vaizdo klipo, kuriame, mados pasaulio atstovo teigimu, jo atvaizdas panaudotas žeminančiame kontekste. Teismui davus laiko šou pasaulio atstovų taikos deryboms, šie suteiktu šansu nepasinaudojo.

Teisėja Aistė Petrevičienė sakė, kad A. Ramanauskas, pagamindamas vaizdo klipą, pažeidė ieškovo teisę į atvaizdą. Tačiau 10 tūkst. eurų žala buvo patenkinta tik iš dalies.

„Teismas, įvertinęs byloje esančius įrodymus, nustatė, kad ieškovui iš atsakovo turėtų būti priteista 150 eurų suma. Priimdamas sprendimą teismas atsižvelgė į tai, kad vaizdo klipe yra naudojama daug necenzūrinės ir nenorminės leksikos, tačiau savaime tokia leksika nepažeidžia asmens garbės ir orumo“, – kalbėjo ji.

Teismas taip pat atsižvelgė į paskutinį sakinį, kuriame atsakovas atskleidžia ieškovo asmeninio gyvenimo detales, kaip tai įsivaizduoja dalis visuomenės. Būtent paskutinis sakinys ir pavertė klipą įžeidžiančiu.

Anot pašnekovės, teismas įvertino ir tai, kad J. Statkevičius yra viešas asmuo ir jo teisės yra ginamos kiek kitaip. Teisėja pabrėžė, kad atsižvelgta ir į tai, jog jis neigiamos visuomenės reakcijos sulaukė ne tik dėl įžeidžiančio klipo.

„Pati savaime necenzūrinė ir nenorminė leksika nepažeidžia orumo. Nuspręsta, kad klipas yra įžeidžiantis tik dėl paskutinio sakinio.

A. Ramanauskas taip pat turės padengti dalį J. Statkevičiaus teismo išlaidų. Teisėja paminėjo ir tai, jog teisminio nagrinėjimo metu atsakovas siūlo pasinaudoti mediacija, tačiau ieškovas atsisakė pasinaudoti tuo, tad taika nebuvo pasiekta.

DELFI primena, kad J. Statkevičius prašė 10 tūkst. eurų žalos atlyginimo. Ieškinį, kuris pateiktas A. Ramanauskui, jis pats paviešino socialiniame tinkle. Tuomet susisiekus su A. Ramanausku, šis nepanoro pateikti komentaro. Prieš keletą savaičių teismo posėdyje teisėja pirmiausia konfliktuojančių vyrų klausė, ar yra galimybė susitarti taikiu būdu, pasiūlydama ieškovui ir atsakovui pakalbėti asmeniškai už teismo posėdžio ribų, tačiau J. Statkevičius tokios galimybės atsisakė.

Tuomet dizainerio advokatė teigė, kad „galimybės visada yra, tačiau svarbiausia – požiūrio klausimas". Bendravimas, anot jos, vyko tik tarp advokatų.

„Pasiūlymas buvo pateiktas, buvo daromos nuolaidos, tačiau sprendimo nebuvo. Siekėme mediacijos. Pagal tai, koks ieškovo lūkestis ir kokios atsakovo galimos galimybės, tai sunkiai suderinama", – kalbėjo A. Ramanausko advokatas. „Mano mama yra pagyvenusi moteris, esu vienintelis jai. Nenorėčiau, kad viskas baigtųsi infarktu. Ta neapykanta asmeniui man nesuprantama, todėl kreipiausi į teismą. Kaip gali jaustis, kuomet esi sutryptas?" – sunkiai emocijas tramdė J. Statkevičius.

„Jei kalbama apie b**** čiulpimus vaizdo klipe, tai yra apgailėtinas menas", – tvirtino dizaineris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (549)