Neseniai taip pat paaiškėjo, jog ši daina yra ir mėgstamiausia vyriausiojo Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos trenerio Šarūno Jasikevičiaus. Sutinkant sportininkus būtent ši grupė buvo pakviesta kaip dovana genijumi vadinamam treneriui.

Grupės „MG International“ nariai Giedrius Jurgelevičius ir Mindaugas Piliponis legendinę dainą sukūrė kartu su Olegu Zotovu, kuris parašė žodžius bei patarė pakeisti dainos pavadinimą.

„Gerai prisimenu, kaip tuomet viskas vyko. Atėjo kolega į studiją ir pasakė, kad turi melodiją ir reikia tik dainos. Buvo tekstas, bet man nepatiko. Sakiau, kad nelimpa.

Daina turėjo vadintis „Balta orchidėja“, tačiau tai neskambėjo. Ir Olegas pasakė, kad tai turėtų atspindėti merginą juodais plaukais ir vadintis taip, kaip vadinasi ir šiandien. Žmonės galvoja, kad dainuojame apie gėlę, bet daina apie merginą juodais plaukais, kuri mėgsta važinėtis motociklu“, – prisiminė M. Piliponis.

Muzikantas sakė, kad daina gimė atsitiktinai prireikus sukurti naują kūrinį. Hitas buvo kuriamas taip pat, kaip ir visos dainos, todėl tuomet numatyti, kokia sėkmė laukia šios dainos, negalėjo niekas. Man pajuokavus, jog turbūt jiems jau įgriso dešimtis kartų traukti tą pačią dainą bei dainuoti ją net ir asmeninėse šventėse, muzikantai nusijuokė. „Nėra taip, kad jau visiškai nusibodo. Giminės ir draugai dar paprašo sudainuoti, bet daina mums patinka, todėl nepykstame“, – sako jie.

Iki šiol galima išgirsti, kad ši daina yra apie tikrą merginą, kuri žuvo motociklo avarijoje, tačiau grupės vyrai tik purto galvas: „Skaitėme daugybę komentarų. Kiekvienas žmogus, klausydamas šios dainos, susikuria sau ir istoriją. Girdėjome ir tokių nesąmonių, kad net mes esame mirę, užsimušę motociklais ir ta mergina užsimušė. Žmonės prisifantazavo ir vėliau pasakojo savo fantazijas kitiems. Tačiau tiesa ta, kad ši istorija yra tik sukurta. Absurdiškiausia istorija, kurią sugalvojo klausytojai, buvo ta, kad mes vaikystėje užsimušėme (juokiasi). Žmonės komentuoja tarsi tikrai patys viską žinotų“.

Dar vienas mitas, kuris seka grupę visą jos gyvavimo laikotarpį, yra tai, jog Giedrius ir Mindaugas yra vestuvių muzikantai. Tačiau ir tai vyrai skuba paneigti. M. Piliponis ilgai grojo grupėje „Nars“, o jo kolega – grupėse „Žaidimų akademija“, „Balius“ bei šviesaus atminimo atlikėjui Rolandui Janavičiui palikus grupę „Rondo“ užėmė jo pareigas.

Dažniausiai koncertuose ir įvairių miestų šventėse grojanti grupė susibūrė tuomet kai abu jos nariai paliko savo grupes ir 1998 metais nusprendė išvykti koncertuoti į Palangą. Taip prasidėjo jų bendras karjeros kelias. Klausytojai netruko pastebėti puikiai derančių jų balsų, todėl ir garsiojoje Basanavičiaus gatvėje pirmųjų jų koncertų klausėsi minios.

Mindaugas samprotauja, jog vestuvių muzikantų etiketė jiems prilipti galėjo ir dėl to, kad geriausiai dainos populiarumą nusako tai, kiek kartų ji groja vestuvėse. Dažnai kartojamas kūrinys netrunka tapti itin populiariu.

Nors kurį laiką svarsčiau, ar paklausti, kaip jaučiasi grupė, žinodama, jog juos žino tik iš vienos dainos, muzikantai dėl to neišgyvena. „Kitos grupės neturi apskritai tokio lygio dainos. Geriau jau turėti vieną gerą dainą nei nei vienos arba dešimt vidutinio populiarumo. Žmonės mielai klauso taip pat ir „Ragana žiema“ bei kitų mūsų dainų, tačiau žinoma, „Juodajai orchidėjai“ niekas nenusileidžia“.

Vadybininko neturinti grupė į skandalus veltis taip pat neketina ir savo kelią šou pasaulyje stengiasi nueiti sąžiningai. Vyrai tiki, kad tikslingai dirbant bei ilgai dainuojant sėkmė privalo nusišypsoti, o ir to, ką turi šiandien, jiems visiškai pakanka.

„Visos grupės reklamuojasi, prigalvoja visokių nesąmonių. Mums viskas pavyksta natūraliai ir daina gimė visiškai natūraliai. Mums to populiarumo tikrai pakanka ir žmonės kviečia koncertuoti ir mums visko pakanka. Koncertai suplanuoti jau pusmečiui į priekį ir ne visiems pavyksta mus užsakyti

Žinoma, reikia pripažinti, kad nors abu muzikoje esame ir nuo mokyklos laikų, „Juoda orchidėja“ yra reikšmingiausias mūsų karjeros žingsnis. Turbūt jau likimas taip susiklostė ir nuoseklus darbas padėjo. Tačiau net jei tos dainos ir nebūtų, būtume toliau taip pat koncertavę. Kas galėjo žinoti, kad atsitiktinai sukurta daina taip visiems nuraus stogus“.

Netrukus turėtų pasirodyti ir pirmasis grupės albumas, kuris, žinoma vadinsis „Juoda orchidėja“. Specialiai šiam albumui fotografija besidomintis Mindaugas suplanavo ir fotosesiją, kurioje dominuos motociklai.

Tačiau Kaune gyvenantys muzikantai gali džiaugtis ne tik vieno hito sėkme muzikinėje padangėje, bet ir asmenine laime. Abu turi mylimąsias, o Giedrius – ir dvi atžalas. Kartu juos jungia ir tikėjimas, kad dar pavyks sukurti dainą, kuri populiarumu pralenks ir mitais apaugusį legendinį jų hitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)