Internete tikrą audrą sukėlusi injekcijų prekyba verda, o išdrįsusieji jų įsigyti dalijasi nusiskundimais. Forumuose gausu pasakojimų apie šalutinį tokių injekcijų poveikį. Tad kol prekybininkai džiaugiasi nelegaliai uždirbamais pinigais, nukenčia klientų sveikata, o specialistai teigia, kad šis preparatas nėra legalus.

„Daug kas platina. Pas mane tik galima jų įsigyti. Viskas yra „Bronze Body“ atsakomybėje. Jūs gal jiems ir skambinkite. Daugiau informacijos suteiks. Pas mane jos yra ir viskas“, – išgirdome susisiekus su A. Dabke.

Moteris neslėpė, jog reklamuojamą priemonę įdegiui jau keletą mėnesių naudoja ir pati bei tiki, kad ji yra legali. „Man kiek žinoma, turi visus sertifikatus, sakė. Ir viskas. Nežinau ką pakomentuoti daugiau. Aš naudoju. Man gerai. Man šalutinių poveikių tikrai nėra ir nepasireiškia. Nežinau“, – sakė moteris.

Ji pasakojo, jog prekyba sekasi puikiai, o priemonės poveikiu jau džiaugiasi ir jos kolegės. „Ir soliariumas kenkia, sausina odą. Nėra gerai“, – samprotavo ji.

DELFI jau rašė, jog panaršius internete be vargo galima rasti svetainę „Bronze Body", kurioje iš karto pasitinka užrašas „Licensijuotas produktas". Įdegusio vaikino nuotrauka papuoštoje svetainėje teigiama, kad su šiuo produktu lengvai ir paprastai įgaunamas rudas įdegis. Nereikia nei soliariumų, nei tikros saulės, nei kitokių papildomų priemonių.

„Injekcijos atliekamos su mažytėmis insulinėmis adatomis į pilvo „riebaliuką" arba raumenis (pečius ar šlaunis)", – teigiama svetainėje.

Beje, produkto aprašyme vilioja ir dar vienas sakinys: „Produktas turi ir kitų teigiamų efektų, tokių kaip sumažėjęs apetitas, riebalų deginimo efektas, taip pat padidejęs libido." Tokį, kaip skelbiama, kone stebuklingą preparatą siūloma įsigyti 29,99 Eur, rinkinys su adatėlėmis bei specialiu tirpalu kainuoja šiek tiek daugiau. Beje, pabrėžiama, kad visiškai nemokamai bus pridedama naudojimo instrukcija, taip pat suteikta konsultacija telefonu.

Dar 2009 metais Valstybinės vaistų kontrolės tarnyba išplatino pranešimą, kad prekyboje pasirodęs įdegį skatinantis injekcinis preparatas nėra saugus. Susisiekus su Valstybine vaistų kontrolės tarnyba, buvo gautas patvirtinimas, kad toks preparatas neregistruotas iki šiol.

DELFI susisiekus su Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Rizikos sveikatai valdymo skyriaus vyr. specialiste Regina Burbiene, ši patvirtino, kad šis preparatas Lietuvoje nėra registruotas. „Galime patvirtinti, kad šis preparatas tikrai nėra vaistas ir kaip vaistas jis Lietuvoje neregistruotas.

Taip pat jis negali būti priskirtas kosmetikos gaminiams, kadangi kosmetikos gaminiai yra skirti tik išorinėms žmogaus kūno dalims (epidermiui, plaukams, nagams, lūpoms ir išoriniams lyties organams) arba dantims ar burnos ertmės gleivinei valyti, kvėpinti, pakeisti išvaizdą, apsaugoti išlaikyti jų gerą būklę arba pašalinti kūno kvapus.

Taigi pagal naudojimo būdą – skirtas naudoti injekcijomis, o pagal veikimo mechanizmą – stimuliuoja melanino gamybą, tad negali būti klasifikuojamas kaip kosmetikos gaminys. Kosmetikos gaminiai turi būti naudojami tik išoriškai, o jų poveikis negali modifikuoti fiziologinių organizmo funkcijų", – teigiama SAM Rizikos sveikatai valdymo skyriaus vyr. specialistės atsakyme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)