„Tai yra tolygu išniekinimui. Praėjo šitiek laiko ir dar negalim normaliai susitarti“, – KK2 laidai sakė R. Morkevičiaus teta Danutė Šuopienė, sapnuojanti savo giminaitį kiekvieną naktį.

„Sapnavau, kad jis išlipa iš to karsto sukapotas, su randais. Tada atsigula į smėlį ir kasa jį į šoną, į tą duobę ir po to užsikasa“, – pasakoja D. Šuopienė. Ji įsitikinusi, jog sapnai – pranašiški. Remigijaus siela nori ramybės, todėl iš Anapus pasaulio prašosi apeigų.

„Tai buvo signalas, kad jis jau prašosi. Per mano sapną, per mane, kad reikia jau jį palaidoti. Nemanau, kad tai etiška ir normalu šitaip laikyti mirties energiją namuose, su mažais vaikais“, – sako teta.

Urna su R. Morkevičiaus palaikais stovi jo gyvenimo draugės ir vaikų motinos Raimondos namuose. Ji, pasak D. Šuopienės, palaikus palaidoti griežtai atsisako.

Remigijus Morkevičius su Raimonda

„Atvažiavom pakalbėti, tai ji išsikvietė draugą, mes – policiją, ji geruoju neatiduoda urnos“, – teigė teta.

„Jo gyvenimo draugė pelenus saugo, kaip teta sako, kad jie padėti sekcijoje ar stalčiuje, tai yra netiesa, jie yra gerbiami, saugomi namuose“, – teigia buvęs Remigijaus treneris Marius Misiūnas.

Teta Danutė nori, kad Remigijaus palaikai būtų palaidoti Morkevičių šeimos kape, šalia mylimos močiutės.

Remigijaus Morkevičiaus laidotuvės

Laidos „KK2“ žiniomis, Morkevičiaus draugei Raimondai gresia piniginė bauda, nes Lietuvos įstatymai numato, jog urna su žmogaus pelenais gali būti laikoma namuose ar kitoje patalpoje tik laikinai. Įprastai ji turi būti laidojama arba talpinama į kolumbariumą.

Katalikų bažnyčia urnos laikymą namuose traktuoja kaip nepagarbą velioniui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)