Bene daugiausiai dėmesio tuomet sulaukė žinomos juvelyrės Jurgos Lago nuomonė ir tai, jog Izraelio atstovę Nettą ji pavadino stora boba.

"Jau vien tai, kad esi agresyvi stora boba ir nemoki dainuoti, paverčia tave nugalėtoja dainų konkurse! Dar didesnė likimo ironija, kad matome, koks buvo vyras – S. Sobralis ir kokia yra moteris. Taip ir turėjo būti. Leftistinis požiūris – „victim power" laimi ir už tai, jog esi „kitoks" – storas, vargšas, negražus tau pridedama taškų ir nebereikia talento.

Bet juk čia tas pats, kas „dainuoti papais"! Va tokia išvirkščia tampa ir didelio finansavimo ir dirbtinių skandalų įsukta kova „už lygias moterų ir vyrų teises". „Lygūs" S. Sobral ir Neta – talentas ir dažnas šiandieninės feministės portretas (užuomina į atlikėjos dainos žodžius). Dainos tekstas diskriminuoja berniukus ir jaunuolius _ „stupid boy", o jeigu ten būtų „stupid girl", ar tik nebūtų skandalo? Hiperbolizuoju, tačiau nesakykit, kad tiesos tame nėra", – socialiniame tinkle rašė kūrėja.

Tiesa, jai pritarė ir daugybė šio tarptautinio konkurso žiūrovų. Pasipylus komentarams naujienų portaluose ir socialiniuose tinkluose apie atlikėjos figūrą ir patį pasirodymą nusprendė netylėti ir viena garsiausių mūsų šalies atlikėjų. Justė Arlauskaitė - Jazzu prisiminė ir atvejį kai pati sukritikavo savo koncerte netinkamai pasielgusius klausytojus.

"<...> Kadaise aš išvadinau tam tikrą kontingentą kiaunėm ir urodais, o šį pasakymą sau priėmė, rodos, niekuo dėti žmonės... Vat paėmė ir sau priskyrė. Ne be reikalo, pasirodo. Ir aš niekad neatsiimsiu šių žodžių, nes puikiai pasirodė, kas yra kas. Čia - analogiškai. Visi jaučiasi įžeisti. Tai tada jūs žinokit, visi tikrai esat stupid <...>", - rašė ji.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)