Floristas Mantas Petruškevičius sako, jog labiausiai jam įsiminė praėjusių metų nugalėtojo Salvadoro Sobralio pasirodymas.

Mantas Petruškevičius

„Nuostabu, kad nors NEPAKARTOJAMAS Salvador Sobral pasirodė tarp visų baisių vedėjų, pigių apsimestinių nuoširdžių pasirodymų ir ponios nugalėtojos“, – rašė žinomas vyras.

Tuo tarpu garsi juvelyrė ir menininkė Jurga Lago mano, kad konkurso rezultatai jos visiškai nenustebino.

„Negi nustebote?

Jau vien tai, kad esi agresyvi stora boba ir nemoki dainuoti, paverčia tave nugalėtoja dainų konkurse! Dar didesnė likimo ironija, kad matome, koks buvo vyras – S. Sobralis ir kokia yra moteris.

Taip ir turėjo būti. Leftistinis požiūris – „victim power“ laimi ir už tai, jog esi „kitoks“ – storas, vargšas, negražus tau pridedama taškų ir nebereikia talento. Bet juk čia tas pats, kas „dainuoti papais“! Va tokia išvirkščia tampa ir didelio finansavimo ir dirbtinių skandalų įsukta kova „už lygias moterų ir vyrų teises“. „Lygūs“ S. Sobral ir Neta – talentas ir dažnas šiandieninės feministės portretas (užuomina į atlikėjos dainos žodžius). Dainos tekstas diskriminuoja berniukus ir jaunuolius _ „stupid boy“, o jeigu ten būtų „stupid girl“, ar tik nebūtų skandalo?

Hiperbolizuoju, tačiau nesakykit, kad tiesos tame nėra“, – socialiniame tinkle rašė kūrėja.

Tuo tarpu muzikologas Darius Užkuraitis viską aiškina labai paprastai ir sako, jog dainoje yra ne vienas elementas, kuris galėjo patikti auditorijai.

Jurga Karčiauskaitė-Lago

„Dainoje buvo visko sukrauta, vieniems galėjo patikti reivinis priedainis, kitiems – ramesnė dainos pradžia. Nettai pavyko įtikti skirtingus muzikos skonius turintiems klausytojams. Vis dėlto tai tipiška eurovizinė daina, tokia, kokios reikia konkursui – skambi idėja ir geras šou. Pernai laimėjus subtiliam Salvadoro Sobralio pasirodymui įvyko stebukas, o šiais metais nugalėjo tai, kas būtų nugalėjęs ir prieš trejus metus", - rašoma lrt.lt publikuotame jo komentare.

Darius Užkuraitis

Žinoma žurnalistė Indrė Makaraitytė pastebėjo žinutę, kurią savo daina pasauliui siekė perduoti nugalėtoja. „Ši daina laimėjo taip pat ir dėl tokių, kurių žeminančių komentarų bet kuria tema yra pilnas internetas ir mūsų gyvenimas. Netta puiki! Ji išdainavo savo išgyvenimus, sudėjo į spalvingą dainą“, – rašė žurnalistė.

„Užkalnio“ žurnalo redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė vakar vykusio „Eurovizijos“ dainų konkurso taip pat nepaleido pro akis ir savo nuomonę išsakė socialiniame tinkle: „Negaliu patikėti šituo beprotnamiu – lyg ne „Eurovizija“ ką tik būtų praėjusi, o Šiaurės Korėja bombardavusi Japoniją ir dabar grasinanti Amerikai. Mažų mažiausiai.

Kudakuojančios vištos, epitetai figūrai pašiepti, sąmokslo teorijos ir kažkokia nevaldoma pykčio, gynybos ir jau nebeaišku ko audra.

Tai pradžiai apie Izraelį: pasirodymas nuo pat pradžių buvo vertinamas gerai, jam buvo žadama aukšta vieta. Turiu pasakyti, kad jei rinkčiau aš viena, Izraelis su šiuo pasirodymu niekada nebūtų laimėjęs. Vis dėlto, jis tikrai būtų aukščiau už Austriją ir Kiprą. Jei rinkčiau aš, būtų laimėjusi Vokietija, Ukraina, Švedija, Olandija arba Lietuva. Ne tik, kad nelaimėjo – daugumai iki pergalės buvo daug toliau nei nuo vieno Lietuvos galo ligi kito, bet nesuprantu, kur tragedija.

Izraelio daina yra išskirtinė ir tai yra faktas. Ji nėra nepastebima. Tas, kuris abejoja atlikėjos muzikalumu turėdamas dvi ausis, irgi man keistas. Turiu sutikti – daina baisoka. Ypač priedainis. Atlikėjos tembras man nemielas. Tačiau uždainis visai įdomus. Įdomi ir pradžia. Dar man patinka, kad daina neša mintį ir idėją. Visi sobraliai (Sobralio muzika, man, beje, patinka, bet snobiškumo gyvenime nemėgstu užvis labiausiai), aukšto meno mylėtojai, turėtų atsiminti, kad muzika neturi nustatytos formos ir normos. Ji neprivalo nešti tik gražią emociją, tik liūliuojančią melodiją. Ši daina nėra apie gražią meilę ir gražius dalykus apskritai, ji yra apie gana šlykštų pasaulį.

Indrė Makaraitytė

Leisiu sau pasakyti, kad dainininkė man nėra graži. TAI KAS? Man negraži ir Adele, o užvis negražesnis man Edas Sheeranas, mano mylimas atlikėjas, ryžas, išraudęs kumpanosis. TAI KAS? Pusė pasaulio mergų jam šiandien sakytų „taip“. Galimai, tiek pat ir bernų. Tai neturi nieko bendro su daina, su Eurovizija, su muzika.

Apie Lietuvą: jaučiasi visuotinis nusivylimas. Juk mums ŽADĖJO aukštesnę vietą! O iš tikrųjų, mums trūksta ne įvertinimo, ne vietų, o savivertės. Vis dar ateina prietrankų, šaukiančių „aš sakiau“, žeminančių, menkinančių. Jau po fakto – po to, kai išsirinkom, kai jau sudalyvavom. Sakiau ir sakysiu – turėjom gerą pasirodymą, gavom vieną geriausių vietų savo istorijoje. Kas yra?

Mums neprivalo patikti Izraelio daina. Pasaulis neprivalo skirti mums pirmos vietos. Eurovizijos neprivalo laimėti tas, kuris man patiko labiausiai. Bet grįžkite į protą: tai TIK Eurovizija. Laimėjo gavęs daugiausiai balsų ir tie balsai ne iš oro, už mus iš ten pat balsavo ir balsavo tiek, kiek norėjo.

Žinot ką? Šūdamaką. Nieko. Šiandien sekmadienis. Sveikinu Izraelį, sveikinu Ievą, sveikinu dalyvavusius, sveikinu net ukrainietį, kuris man taip patiko, kol nepradėjo kalbėti. Buvo smagu žiūrėti. Girdėjau orai keisis. Aš sergu. Darbų daug. Gal todėl nėra laiko nervuotis. O gal ne todėl – gal nes žinau, kad tai TIK „Eurovizija“.

Fausta Marija Leščiauskaitė

Atlikėja Mia tuo tarpu sakė, kad nugalėtoją teisti nevalia. „Nugalėtojų niekas neteisia ir po kovos kumščiais nesisumuoja! Tai labai negarbinga! Kodėl visada visi turim būti kažkuo nepatenkinti?

Vilija Pilibaitytė-Mia

Džiaukimės, kad Ieva gražiai pasirodė ir sugebėkim pasveikint nugalėtoją nors kartą nesityčiodami. Nesakau, kad laimėjo mano favoritė, bet aš išmokau pasidžiaugti už kitus , to linkiu ir jums“, – rašė dainininkė.

Šių metų konkurso nugalėtoja tapusios Izraelio atstovės Nettos Barzilai pasirodymas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2213)